Gość fuqs Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 wiem o tym , ale jak sie wroci do gry to ona zacina niemilosiernie scinac co jakis czas, ... nie wiem dlaczego jak nie wyskoczyl blad to gra chodzi super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Mam pewien problem z tym że gra nie zapisuje mi ustawień klawiszy :( zmieniam sobie czułość myszki daje ESC i [gluteus maximus] kasują się all ustawienia żeby było śmieszniej jak dam F1 (powrót do domyślnych) to ich też nie zapisuje co jest grane ?? Opcje graficzne zapisuje bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 pogralem troche i najpierw na xboxie i teraz na PC 7600GT i venice daja rade nawet:P ba da sie nawet fajnie pograc na sempie 2600 i 7300gt i kurde fak ale single to jedna a coop to drugie :] tylko 10 razy bardziej miodne zwlaszcza z kumplem siedzacym obok na drugim kompie. Gierka jednym slowem "rzadzi" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 DO WSZYSTKICH , KTÓRYM GRA WYWALAŁA BŁĄD NA KARTACH ATI X1950 Problemem okazało sie Ati Tray Tools. Nalezy zablokowac w Narzedzie i opcje -> OSD WYSWIETLANIE NA EKRANIE OSD (odhaczyć) Nastepnie nalezy wejsc w Direct3d -> optymalizacje i zaznaczyc obie opcje. Odtad gra dziala mi na 1280x1024 wszystko na high lacznie z cieniami i gra sie super płynnie! sprawdzalem frapsem i caly czas poand 35 fps a i pod 60 podchodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Ale ta gra jest niedorobiona. Od wczoraj dołączyłem do znajomych, którym GoW przestał działac. :) Zmieniłem Catalysty na 7.10 i wyskakuje mi Runtime Error. :) Powrót do 7.9 nic nie daje. :) Zawiodłem się na latających ludziach. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 nie chcialbym nic sugerowac ale problemy maja chyba glownie ludzie na radeonach :( wiec raczej pretesje do panow od sterownikow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 nie chcialbym nic sugerowac ale problemy maja chyba glownie ludzie na radeonach :( wiec raczej pretesje do panow od sterownikowja jade teraz na 7.10 i wszystko pieknie dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) Moich dwóch kolegów ma nV więc to nie to. ;) Edytowane 14 Listopada 2007 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmaaarr Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) Czy opcja "vivid" jest najlepsza w "postprocess display setting"? Jest gdzies opcja zmiany jezyka? chce PL Edytowane 15 Listopada 2007 przez mmmaaarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nos01 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 niewiecie jak zamotac zeby nie instalowało gry na partycji c bo mam tylko 15 gb na tej partycji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Czy opcja "vivid" jest najlepsza w "postprocess display setting"? Jest gdzies opcja zmiany jezyka? chce PL Ja tam preferuje "intense". Kwestia gustu raczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Wiecie gdzie toto trzyma Savey? Instalnąłem Vistę i śmiga. Mam wrażenie, że nawet lepiej niż na XP. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 dokumenty/my games :) tam powinien byc katalog o gearsow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 DO WSZYSTKICH , KTÓRYM GRA WYWALAŁA BŁĄD NA KARTACH ATI X1950 Problemem okazało sie Ati Tray Tools. Nalezy zablokowac w Narzedzie i opcje -> OSD WYSWIETLANIE NA EKRANIE OSD (odhaczyć) Nastepnie nalezy wejsc w Direct3d -> optymalizacje i zaznaczyc obie opcje. Odtad gra dziala mi na 1280x1024 wszystko na high lacznie z cieniami i gra sie super płynnie! sprawdzalem frapsem i caly czas poand 35 fps a i pod 60 podchodzi No ciekawe ,ale jak ktoś nie ma ATT , a błąd wywala. ? Nie będę chyba specjalnie instalował jak mam CCC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 No ciekawe ,ale jak ktoś nie ma ATT , a błąd wywala. ? Nie będę chyba specjalnie instalował jak mam CCC. niestety ale musisz odinstalowac CCC i zainstalowac ATT , zreszta na dobre ci to wyjdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 dokumenty/my games :) tam powinien byc katalog o gearsow Niestety to nie to dla tego zapytałem. Chyba trzeba skopiować cały profil z tego windows live czy jak mu tam. Chwilowo problem nie istnieje bo nagle GoW zaczął normalnie działać na XP :D ale na przyszłość warto wiedzieć. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz666 Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 To run Gears of War with your current hardware setup, you must install the following software update or updates: + AMD Processor Driver for Windows XP and Windows Server 2003 version (x86 and x64 exe) 1.3.2.16 If you do not install this software, at some point the game will stop and your progress will be lost. To run Gears of War with your current hardware setup, you must either install the AMD Processor Driver for Windows XP and Windows Server 2003 Version (x86 and x64 exe) 1.3.2.16 or get the latest driver for your brand of processor from the www.amd.com website. To install the update, click INSTALL. If you do not install this driver or the latest driver from the website, at some point the game will stop and your progress will be lost. Wyświetla mi się takie coś jak chcę uruchomić grę co musze sciagnąć ?? jakieś propozycje?? (mam Semprona 2500+ 1,8 GHz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) To run Gears of War with your current hardware setup, you must install the following software update or updates: + AMD Processor Driver for Windows XP and Windows Server 2003 version (x86 and x64 exe) 1.3.2.16 If you do not install this software, at some point the game will stop and your progress will be lost. To run Gears of War with your current hardware setup, you must either install the AMD Processor Driver for Windows XP and Windows Server 2003 Version (x86 and x64 exe) 1.3.2.16 or get the latest driver for your brand of processor from the www.amd.com website. To install the update, click INSTALL. If you do not install this driver or the latest driver from the website, at some point the game will stop and your progress will be lost. Wyświetla mi się takie coś jak chcę uruchomić grę co musze sciagnąć ?? jakieś propozycje?? (mam Semprona 2500+ 1,8 GHz) Google juz nie dzialaja ? ani www.amd.com ? chyba widac wyzej co jest napisane ? Musisz instalnac stery do amd -> http://www.amd.com/us-en/Processors/Techni...71_9706,00.html -> http://www.amd.com/us-en/assets/content_ty...ities/setup.zip ;] Edytowane 17 Listopada 2007 przez DdK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Google juz nie dzialaja ? ani www.amd.com ? chyba widac wyzej co jest napisane ? Musisz instalnac stery do amd -> http://www.amd.com/us-en/Processors/Techni...71_9706,00.html -> http://www.amd.com/us-en/assets/content_ty...ities/setup.zip ;]mi bez tych sterów tez działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Te stery chyba są w katalogu binaries. Wracając do tych przycinek na XP to nie ma czegoś takiego na Viście. Wczoraj przetestowałem. Generalnie lepiej na Viście (32bit) działa niż na XP. Tylko jak te Save-y przenieść? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Wie ktoś na jakich detalach zagram na sprzęcie z siga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) 1024x768 low - medium powinno byc OK ja tak gram na podobnym sprzecie i jest OK Edytowane 17 Listopada 2007 przez Fidel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 ... Wyświetla mi się takie coś jak chcę uruchomić grę co musze sciagnąć ?? jakieś propozycje?? (mam Semprona 2500+ 1,8 GHz) olać, zaznaczyć pole 'Skip' czy jak to tam jest stery do tego proca nie są potrzebne, dopiero od Athlonów 64 one są potrzebne Wie ktoś na jakich detalach zagram na sprzęcie z siga?na tym co mam w sigu gram na Medium, a tekstury na Low Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 A na 7800gt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 stery do tego proca nie są potrzebne, dopiero od Athlonów 64 one są potrzebne wcale nie są potrzebne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 No to ja teraz coś napiszę. Na wstępie chcę podziękować fuqsowi za te info o ATT. Teraz nie tylko gra mi nie wywala błędu ,ale tak nie szarpie podczas poruszania się czy obracania kamerą. Co dziwne wtedy FPS miałem praktycznie taki sam , a szarpało. Teraz chodzi płynnie. Graficznie pod DX9 wg. mnie nie ma co porównywać do wersji X360. Bo ta jest IMO ładniejsza. Nie wiem jak to się ma z DX10. Może i na DX10 jest lepsza ,ale pod DX9 wg. mnie wygląda słabiej od wersji z X pudła. Akurat to mi nie przeszkadza. Co samej gry to IMO dobrze wykonana. Nie widzę żadnych błędów w grafice i innych bugów. Gra mi się też komfortowo na klawie+mysz chociaż IMHO na padzie jakoś mi lepiej to szło. Może kwestia przyzwyczajenia. GOW już przeszedłem na X'ie ,więc dla mnie to taka jakby powtórka z rozrywki. Co do wydajności to śmiga mi pięknie z wszystkim na HIGH przy 1024x768. Postprocessing na Vivid. Rzadko co spada poniżej 40FPS . Poniżej 30 jak dotąd nie uświadczyłem. Gra ciągnie z dwóch rdzeni co również cieszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:::SiekieR:::.. Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Eh...co konsola to konsola...na xsie przeszedlem gre kilka razy uhu czasu temu, a teraz szrpnelem sie na wersje PC, aby przejsc sobie dodatkowy epizop...i mam problem...gdzieś będąc w akcie 4 gra usunęła mi savy po ponownym włączeniu...jeśli ktoś może to po proszę o spakowany folder my games/Gears of War for Windows na jakiś serverek(rapid...) lub maila ( siekieer@gmail.com). W miarę ukończonę grę(nie chce mi się 6 raz w karierze tego samego przechopdzić^^)...tak na prawdę interesuje mnie tylko ten dodatkowy epizod :) Z góry wielkie dzięki!! Wiem, że inne osoby też mają ten problem więc potrzeba zbawcy xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Z tego co czytalem o wesolych save'ach m.in. wynika ze dodatkowy ep jest odblokowany odrazu... Wiec po co ci folder w ktorym tez moze nie byc save'ow - zachwalali X Live... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:::SiekieR:::.. Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 @Orgiusz Masz rację :) Jest 1 epizod aktu 5tego jest odrazu aktywny :) Tak wiec wychodzi na to, ze jest to dopelnienie miedzy 4 i 5 aktem z wersji x0...no nic ide grac i sie przekonam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 No właśnie. Gdzie są save'y? Ktoś wie? Katalog My games/Gears of War for Windows ich nie posiada. Chciałem popykać na Viście bo lepiej chodzi ale nie mogę znaleźć tych save'ów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...