Plotek Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Witam, W drugim kompie posiadam sieciowke Realtek'a, windows XP. Wszystko dzialalo od bardzo dawna poprawie, nikt nie grzebal sie przy zadnych sterownikach, ani nic. Od ponad tygodnia w z traya wyskakiwaly komunikaty "Ograniczona Łączność lub brak łącznosci...". Nie mialem z tamtego PC do sieci lokalnej, ani internetu. Czasem to sie naprawialo po paru godzinach. Jednak od 2 dni w ogole nie mialem dostepu do neta poprzez tamten PC. Wkurzylem sie, wyjalem sieciowke i wsadzilem do innego slota, ale to nie pomoglo... Po uruchomieniu kompa, nie widoczna byla karta sieciowa. Odinstalowalem sterowniki, zainstalowywalem ponownie i nic... Przekladanie do innego slotu takze nie pomoglo. Dodam ze po wlozeniu jej w slot ten pierwszy, w ktorym byla czaly czas, takze jej nie wykrywalo :blink: . Po wpisaniu w cmd komendy ipconfig /all pojawia mi sie kominikat: Konfiguracja IP systemu WindowsNic poza tym :mur: Czyzby sieciowka padla? Nie mam juz pomyslow rozwiazujacych ten problem, wiec pomyslalem ze napisze tutaj... Prosze o pomoc, pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 A nie możesz po prostu sprawdzić na innej sieciówce? Jeżeli nie masz to przełóż ją do pierwszego kompa i sprawdź czy net działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plotek Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) Nie mam jak sprawdzic na drugiej bo tutaj mam zintegrowana. Przed chwilka zamontowalem tamta sieciowke do tego nowszego pc... Nie instalowalem zadnych sterownikow, ani nic... Internet dziala :blink: . Jakies pomysly, co to moze byc? Edytowane 8 Lipca 2007 przez Plotek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Przykurzone PCI ? Albo uszkodzone? Albo przekrecona magistrala PCI i sieciowka juz nie wyrabia na wyzszym taktowaniu... Ewentualnie po prostu rzadko spotykany konflikt miedzy MoBo a Eth i tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...