Gość MaRuH Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Witam, kumpel ma 600zł, chce zmodernizować trochę swojego kompa, zmienia tylko proca płytę i ram. Ja mu poleciłem brisbane X2 3600+, KN9 i 1GB ramu ddr2, ale on się uparł że kupi sempa 3000+ kn9 i 2GB ramu, które rozwiązanie będzie lepsze?, komp do wszystkiego z naciskiem na gry, jego grafa to GF7600GS Palit @ 610/1670. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 To raczej jego wersja bedzie wydajnejsza, gdyz malo gier wspiera 2xjajka w procku... 9.lipca procki AMD maja staniec wiec niech sie wstrzyma troche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 pierwsze, czyli Twoje ;) choćby dlatego ze łatwiej bedzie dokupic 1g niz zmieniac proca :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 ale kumpel już się nastawia na crysis'a ;p, lost planet podobno na 2 jajkach lepiej łazi, chyba coraz to więcej gierek bedzie te 2 jaja wykorzystywać, sam nie wiem, jutro jak sam piszesz obniżka więc poczekamy i obadamy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 ale kumpel już się nastawia na crysis'a ;p, lost planet podobno na 2 jajkach lepiej łazi, chyba coraz to więcej gierek bedzie te 2 jaja wykorzystywać, sam nie wiem, jutro jak sam piszesz obniżka więc poczekamy i obadamy :DTa karta i ten proc do crysisa? hmm niech dozbiera jeszcze z 2000zl hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 O rrany, no na Crysis to raczej niech uzbiera 6.000zł a nie 600zł. Ten Sempron nie wydoli, serio. Już lepsza ta wersja z 3600+ plus ostry OC tak do 2.8 - 3.0. Grafę ma ok. I niech dozbiera na drugą kość ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 A ja sie tam ciesze, ze nie gram :lol: w sumie ten S1Sweet dobrze nawet prawi...jednak lepiej jak by te pareset zl doskladal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Ja bym też był za Brisbane. Po OC będzie działał bardzo dobrze i jest bardziej przyszłościowy od Semprona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) Ja bym wybrał pierwszy konfig, do drugiej kości zawsze można dozbierać, włożyć w slot i gramy dalej. A przy pierwszej konfiguracji to jeszcze trzeba proca sprzedać, kupić drugiego i jest "trochę" więcej roboty przy wymianie (chociaż to już 2 albo i 3 rzędna sprawa :wink: ). Skoro kumpel się nastawia na Crysis'a to oczywiste chyba, że Brisbane jest do niego "bliżej" (ale pewnie i tak daleko) :D Edytowane 8 Lipca 2007 przez Chlebu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Kumpel wytargał jeszcze dodatkową 100'wke i będzie brisbane, kn9 i 2GB ramcu. Co do crysisa to wiadomo ze na fulla sobie na pewno nie pogra, ale chcial miec juz te 2gb ramu pod ta gre no i te x2, w porównaniu z tym co teraz ma ( celina 3ghz, 512ddr) to crysis bedzie lepiej chodził :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Grafę ma ok.7600GS ok do Crysis'a? :lol2: Jak się postara to "na medium" może odpali :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diablo_06 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Na medium ?? Nawet jak sie postara to i tak nie odpali :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Na medium ?? Nawet jak sie postara to i tak nie odpali :PNie no, GF6600 w minimalnych wymaganiach, więc 7600GS im zapewne sprosta :lol:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Odpali na Low w rozdziałce 800x600. Więc reasumując będzie brzydko i wieśniacko. Sorki, ale na codzien zajmuję się przepowiadaniem przyszlości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Odpali na Low w rozdziałce 800x600. Więc reasumując będzie brzydko i wieśniacko. Sorki, ale na codzien zajmuję się przepowiadaniem przyszlości. Zaleciało ironią. :lol2: Z tym, że ja nie przepowiadam przyszłości, bo wymagania zostały już podane (czy właściwie je ustalono, tego się dopiero dowiemy). No i skończmy już off-topowiać ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...