Fracha Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Witam. Chciałbym się Was poradzić jakie pamięci będą najlepszym wyborem wobec wymagań które napiszę poniżej. 1. Pamięci DDR2 800 MHz 2Gb (2 x 1024 Mb) 2. Posiadające dużą wydajność bez podkręcania 3. Możliwość dobrego O/C 4. Bezawaryjne 5. Docelową konfiguracją jest C2D 6600 na eVGA 680i SLI 5. Cena w granicach do 420zł +- Pozdrawiam i proszę o porady ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Poszukać to nie łaska <_< http://www.purepc.pl/node/1363 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « GoodramPro 900 poszukaj albo jakieś OCZ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diablo_06 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) 2x1GB Goodram Pro 900MHz CL5 ew. OCZ Platinum CL4 800MHz 2x1GB Edytowane 8 Lipca 2007 przez Diablo_06 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) "Duża wydajność bez podkręcania" - a co to Goodram 800MHz na niższą wydajność od Mushkin'ów 800MHz w tych samych warunkach i przy tych samych ustawieniach? <_< Do standardowych zastosowań nie ma potrzeby zwiększania częstotliwości pracy pamięci. Chyba, że interesują Cię dobre wyniki w SPI i tym podobnych... To już inna sprawa. Jeżeli nie, to proponuję zaopatrzyć się w najtańszy set Kingston'a, Patriot'a, czy GR. Zwłaszcza, że mobo będzie na nF6 - DRAM Freq. <> FSB unlink i po sprawie. ;) Edit: Pozdrów Davlick'a i Szanię ;). Edytowane 8 Lipca 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 O Bytom :) Jest nas więcej. http://allegro.pl/item213151924_corsair_2x...x_radiator.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fracha Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Interesują mnie dobre wyniki w SPI dlatego założyłem temat, inaczej sam dokonałbym wyboru ;) Ps. Vennor kim jesteś? I skąd wiesz że znam Davlicka i Szanię? :> Widzę że ty Serwal4 również ;) Znamy się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) Interesują mnie dobre wyniki w SPI dlatego założyłem temat, inaczej sam dokonałbym wyboru ;)Aaa... Ok, rozumiem ;). W takim razie (jak wyżej) polowanie na GR Pro 900MHz - krążą plotki, że do każdego modułu pakują D9 (pozostaje kwestia końcówki). Chyba, że masz ochotę na selekcjonowanie GR Value 667MHz - jeszcze jakiś czas temu były w nich D9GMH, D9GKX i D9GCT. Musiałbyś jechać do Proline albo do Komputronika (do Katowic) i poprosić o rzucenie na ladę ze 20 zestawów - no i wybrać ten najlepszy. Ps. Vennor kim jesteś? I skąd wiesz że znam Davlicka i Szanię? :> Widzę że ty Serwal4 również ;) Znamy się?Znajomi (z Szanią, to do klasy chodzę obecnie, a z Davlickiem akurat już nie ;)). Serwal też ta sama klasa, buc jeden :lol2:. Edytowane 8 Lipca 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fracha Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) OT: Hmmm no to pewnie Cię kojarzę (teraz 2 inf nie? ;)) Z tego co widzę to te GD pro też są na D9GMH... zastanawiałem się jeszcze nad Crucial ballistix ale raczej nie łapnę ich do 500 zł? Edytowane 8 Lipca 2007 przez Fracha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sn3jk Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 OT: Hmmm no to pewnie Cię kojarzę (teraz 2 inf nie? ;)) Z tego co widzę to te GD pro też są na D9GMH... zastanawiałem się jeszcze nad Crucial ballistix ale raczej nie łapnę ich do 500 zł? http://allegro.pl/item212325456_crucial_ba...cron_d9gmh.html Jak nie jak tak 499 zł Cruciale :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Taaa... teraz II inf :) (ah, jak dumnie to brzmi :P) A co do topicu: Hmm - podane Cruciale wydają się ciekawą propozycją :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 http://allegro.pl/item212325456_crucial_ba...cron_d9gmh.html Jak nie jak tak 499 zł Cruciale :) Świetne, zwłaszcza, że to pewniak. Czytałem o nich sporo, ale nie wiedziałem, że można dostać je już tak tanio :o. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sn3jk Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Świetne, zwłaszcza, że to pewniak. Czytałem o nich sporo, ale nie wiedziałem, że można dostać je już tak tanio :o. Nio nic tylko brać sam się waham między nimi a Goodram PRO 900 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fracha Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 O faktycznie. Chyba jednak padnie na te Cruciale ;) Też o nich dużo czytałem ale nie wiedziałem że już są takie tanie. Dzięki za pomoc. Temat można zamknąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...