Szczepano Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) Mam dziwny problem z lapem. W zarządzaniu energią ustawione jest w ten sposób że stan gotowości i tryb hibernacji włączają się dopiero po kilku godzinach. Po 5 minutach natomiast następuje wyłączenie zasilania monitora. Naturalnie naciśnięcie jakiegokolwiek przycisku powinno spowodować "wybudzenie" monitora. Z jakichś jednak dziwnych powodów niezawsze tak się dzieje. Zdaża się, że lap kompletnie na nic niereaguje. Dopiero brutalne przytrzymanie przycisku power odnosi skutek. Wszystkie rozpoczęte procesy w trakcie tego zawiasu są kontynuowane tak jak przy zwykłym wygaszeniu matrycy. Komp normalnie np. ściąga pliki itd. Wygląda to tak jakby wieszała sie sama klawiatura. Miał ktoś kiedyś podobny problem? Przychodzi coś komuś do głowy? Dzięki Edytowane 8 Lipca 2007 przez Szczepano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 sprobuj wtedy zamknac i otworzyc klape matrycy :-) jak nie pomoze, powtorzyc jeszcze raz :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepano Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) Ciekawa sugestia hooded man i na pewno spróbuje ale czy nie włączy mi się stan gotowości wtedy? ---------------------------------------------------------------------------------- No monitor rzeczywiscie się włącza ale uruchamia się hibernacja. Natomiast zmiana ustawień tak aby zamknięcie klapy nie powodowało hibernacji albo przejscia w stan gotowości jest mysle troche niebezpieczne. Można przez przeoczenie włożyć do torby włączonego lapa a tego bym niechciał. No więc co moge zrobić??? Edytowane 8 Lipca 2007 przez Szczepano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus85 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Ja miałem podobny, o ile nie identyczny problem... W moim przypadku pomogło przeinstalowanie windy na wersję z sp2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 u mnie tez sie tak dzieje, ale ja mam "nie rob nic" przy zamkniecu matrycy bo jest to jakies zaprzeczenie logice, ze za kazdym razem jak zamkne matryce to ma mi sie system wstrzymywac ? (LOL) ale laptop ma mechaniczne zabezpieczenie dzieki ktoremu matryca sie wylacza jak zamniesz klape (bolec wcisniety przez matryce wylacza swietlowke) i czasami to glupieje (szczegolnie w viscie) i trzeba jeszcze raz zamknac i otowrzyc klape to tyle :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...