solmyr Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Witam mam takie pytanie Zakładamy taką sytuację: W domu mam komputer A i laptop B. Komputer A jest na stałe podłączony do sieci za pomocą kabla, dodatkowo udostępniam za pomocą drugiej karty sieciowej (wifi) połączenie na laptopa B. I teraz czy w sieci laptop B jest widziany jako on sam czy jako komputer A? Chodzi dokładnie o adresy MAC, czy są widoczne zawsze od A czy od B też? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solmyr Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Witam mam takie pytanie Zakładamy taką sytuację: W domu mam komputer A i laptop B. Komputer A jest na stałe podłączony do sieci za pomocą kabla, dodatkowo udostępniam za pomocą drugiej karty sieciowej (wifi) połączenie na laptopa B. I teraz czy w sieci laptop B jest widziany jako on sam czy jako komputer A? Chodzi dokładnie o adresy MAC, czy są widoczne zawsze od A czy od B też? Ok sam już sobie odpowiedziałem Standardowo adresy mac są widoczne w pakietach, chyba że na komputerze A jest oprogramowanie zajmujące się "maskaradą", która przepisuje te adresy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...