Poznaniak Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Witam Kolega kupił owy sprzęcik. Dostarczony OS to Vista Home Basic - chce zmienić na XP. Zintegrowałem sterowniki do SATA z instalką XP poprzez nlite i wyłączyłem SATA native mode - aby wykryło dysk... System się zainstalował, wszystko ok. Wchodze na strone HP, ściągam wszystkie sterowniki a one po prostu NIE DZIAŁAJĄ :mur: Instaluje karte WiFi i oprogramowanie - wykrywa mi sieć osiedlową, łączy z nią i pokazuje że sterownik do WiFi jest niezainstalowany... Karta Ethernet - nie da się za nic w świecie zainstalować - to samo z dźwiękiem. Brak sterowników do chipsetu na stronie HP. Czy ktoś zna może recepte na ten ból? Dodam że jest to model z Celkiem M 1.86ghz na pokładzie, 1 x 512 DDR2, 80GB HDD, Vista Home Basic. O ile ktoś ma sterowniki do tego modelu (najlepiej oryginalne, bo ja nie dostałem) mógłby mi je uploadować na rapida czy gdziekolwiek abym mógł zassać? Dzięki za pomoc, pozdrawiam Poznaniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...