macr0n Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) jak podlaczam modem przez usb, a nie kabel telefoniczny, to predkosc automatycznie spada mniej wiecej dwukrotnie mozna to jakos zmienic? Edytowane 11 Lipca 2007 przez macr0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 E? Kablem telefonicznym do czego? Sprecyzuj, jaki modem - bo moze byc modem telefoniczny, modem ADSL, modem pocketradio... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 arris touchstone cable modem, od upc dostalem, kablem tel do sieciowki i do modemu, ale chodzi o podlaczenie przez usb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 znowu za ciezkie pytanie zadalem? mam pecha do tego forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Co się tak uparłeś na jakieś kable telefoniczne? Modem możesz podłączyć kablem sieciowym lub USB. Jaka prędkość Ci spada? Połączenia z modemem czy internetem? Chodzi Ci o spadek szybkości transferu (download) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 ;) no tak, chodzi mi o kabel sieciowy, widze ze nie do konca zrozumiales o co mi chodzi, pisze jeszcze raz jak modem jest podlaczony za pomoca kabla sieciowego, download jest odpowiedni (predkosc oscyluje w granicach 4.5mbit) jak podlaczam poprzez usb, download spada do 2mbit z ulamkiem ps. myslisz, ze jak spadla by mi predkosc polaczenia z modemem (?), to bym zawracal sobie tym glowe? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Zakładam, że jest to spowodowane błędnym działaniem magistrali USB. Prawdopodobnie chodzi w tej chwili jako 1.1, tryb 1,5 Mbps. Masz Win XP SP2? Zaktualizuj sterowniki do płyty głównej. Ponadto zobacz czy w BIOSIE nie masz coś namieszane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...