Denek Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Witam! Mam problem z podkręcaniem karty graficznej. W danych producenta pisze, że karta pracuje w 500/1600MHz. Problem w tym, że zamiast owych 1600 jest tylko 1046, a podkręcić mogę max. do 1400Mhz, potem RivaTuner uniemożliwia mi testowanie ustawień. Everest podaje jeszcze takie coś jak "Forceware clocks" i tam jest ustawione 669/1046. Czy to, że nie mogę rozkręcić karty to wina Rivy, czy sterowników?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 A jaka to karta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denek Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Palit XpertVision GF8800GTS 640MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) Taktowanie pamięci jakiie pokazuje riva tuner i coolbits musisz pomnożyć razy 2. To daje efektywne taktowanie, czyli w twoim przypadku max oc to 2100 Mhz :) A co do testów w riva tuner to zajżyj do działu kart graficznych. Tam jest opisane jak odblokować rive tuner (żebyś mógł dalej kręcić). Edytowane 8 Lipca 2007 przez markee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denek Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Dzięki wielkie, zobaczymy co z tego bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Tutaj masz temat o swojej karcie http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=213968 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...