Skocz do zawartości
Gość dragonlore

" Haze "- Killer Halo?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dragonlore

Witam!

Haze-to kolejny przedstawiciel z rodziny Fpp.

Tworzony przez Free Radical

Wydawca Ubisoft

data wydania : 20.11.07

strona oficjalna :http://hazegame.fr.ubi.com/

Dołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafika

ponizej link do gametrailers gdzie mozecie obejrzec sporo materialu video takze w hd -polecam :)

filmiki -Haze

Gra graficznie zapowiada sie naprawde wypasnie.Fotki i wiele filmikow pokazuja ze gra bedzie miala duzy potecjal,teraz trzeba czekac tylko do konca roku ;)

wczesniej gra byla zapowiadana jako exlusiv na ps3 ,jednak gre dostana takze gracze PC i X360 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Killerem Halo to to na pewno nie będzie.

Halo jest jak marka. Ludzie kupią, bo wiedzą, że się nie zawiodą. Połowa osób to będą fani, którzy kupili by gre za każde pieniądze.

Haze ? Fajnie wygląda, ale czy będzie choć w połowie grywalna jak Halo ?

Jeśli gra wyjdzie na 3 platformy, przepadnie, jeśli only PS3, może da szanse konsoli. Ale małe w porównaniu do tego co da Halo dla X360.

Mimo wszystko zapowiada się fajnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny blur na 2-giej fotce. Wiem, iż jestem baardzo do tyłu z grami, lecz pierwszy raz zauważyłem rozczepienie światła przy jakim kolwiek efekcie z gry.

(...) Jeśli gra wyjdzie na 3 platformy, przepadnie, jeśli only PS3, może da szanse konsoli. Ale małe w porównaniu do tego co da Halo dla X360. (...)

Czyli liczymy na to, iż platformy MS nie dostaną tego tytułu :P

Oobiście mi to rybka. Intaresuje mnie tylko, aby się świetnie grało w tą grę na PS3.

Edytowane przez Xaon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xaon, nie zrozumiałeś intencji Fox'a- chodziło mu raczej o to, że na xO ta pozycja przepadnie w natłoku innych świetnych tpp/fpp shooterów, w jakie obfituje groteka tej konsoli. Na PS3 będzie to pewnie hit, bo w końcu na bezrybiu i rak ryba.

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xaon, nie zrozumiałeś intencji Fox'a- chodziło mu raczej o to, że na xO ta pozycja przepadnie w natłoku innych świetnych tpp/fpp shooterów, w jakie obfituje groteka tej konsoli. Na PS3 będzie to pewnie hit, bo w końcu na bezrybiu i rak ryba.

Z wypowiedzi wynika, iż jeżeli gra wyjdzie również na inne platformy, to w całości przepadnie (tak jakby na PS3 nie można było grać w gry, które są również na XO - zresztą takie wrażenie sprawiają także posty "na PS3 niema gier"). Może zbyt mocno się tego przyczepiłem, lecz wkurzają mnie takie rzeczy jak protesty przeciwko wydaniu gry na kilka platform.

PS. Ciekawe kiedy przełożą premierę? W sumie mi to rybka, gdyż tylko jedną grę chcę mieć zaraz po premierze, reszta poczeka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dragonlore

Zanim zapodali na dobre ze gra napewno trafi na X360, to na jednym z filmikow gdzie pokazywali produkcje w studiu,widac bylo jak facet bierze do reki bialego pada ,i choc ona sam(pad) byl specjalnie na materiale komputerowo zamazany to i tak jestem przekonany ze pad nalezal do x360.

Byc moze wtedy jeszcze gra miala byc exlusivem ps3, chociaz i tak jak widac nie przeszkadzalo to Free Radical na tworzeniu gry na inne platformy.

I nie panikowalbym czy gra po wydaniu na wiecej platform nie zrobi kariery, bo moim zdaniem z tego tytulu moze powstac marka jak wczesniej "halo" , pozatym taki np. "Darknes" nie bedzie sie przeciez gorzej sprzedawal bo jest i na ps3 i na X360.

Dajmy kazdemu sprobowac fajnej gry ;)

ps.Xaon podobnie jak ty uwazam ze gracze protestujacy przeciwko ukazywaniu sie ich ukochanych gier na inne platformy, to zwykle buraki ;) :lol2:

Edytowane przez dragonlore

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście jestem za tym, aby każda platforma miała swoje exclusivy, ale i gry multiplatformowe. W końcu fajnie popatrzeć, na której platformie gra wygląda lepiej :)

W tym przypadku wybierając xboxa kierowałem się właśnie jakie ma i jakie będzie miał gry w najbliższym czasie.

draak dobrze zrozumiał moją intencję ;)

do postu niżej

Xaon

np ;)

Edytowane przez FoX 13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

draak dobrze zrozumiał moją intencję ;)

Przepraszam więc za nadpobudliwość.

Osobiście jestem, aby exclusivy stanowiły ikony danej platformy - wydawane głównie przes studia 1st party, a reszta była wolna i możliwie równa sobie.

A wracając do gry: mdły świat - wszyscy giną w około, stałem się jednym z wyjątkowych - poza tym widać, iż gra robiona z pompą. Ciekawi mnie tylko, czy w samej grze będą takie akcje jak na filmiku.

YUPI! Będzie gra na czterech przy jednej konsoli! http://www.gametrailers.com/player/20524.html

No to mam error - R:FoM, który mi się spodobał, czy Haze, który się prezentuje wypas? Niech zadecyduje portfel, gdy już będę miał niezbędne środki do grania :P

Edytowane przez Xaon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo jedno i drugie! ;) Najpierw kupisz R:FoM za niecałe 100zł na allegro i jak skończysz to za 40 zeta wymienisz na Haze w jednym ze sklepów konsolowych. :D

Na konferencji Sony E3, Phill Harrison powiedział:

Ta gra będzie exlusivem dla PS3. Dziękujemy Ubisoft.

Od siebie dodam, że to pewnie czasowy ex jak coraz więcej gier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo jedno i drugie! ;) Najpierw kupisz R:FoM za niecałe 100zł na allegro i jak skończysz to za 40 zeta wymienisz na Haze w jednym ze sklepów konsolowych. :D

(...)

Z tym, iż u siebie to wymienie na grę z PS2, to rzecz pierwsza. A druga - mam zamiar nie pozbywać się gier na kilku graczy przy jednym sprzęcie - chyba, iż będzie to faktyczne gniot, a R:FoM dla mnie takim nie jest (szczerze powiedziawszy to najlepiej się gra w to w dwie osoby - lub więcej, osobiście grałem pojedyńczo i we dwóch).

Ale książeczka sanepidowsa w przygotowaniu - potem fucha i na gry będzie, więc i tak zapewne oba tytuły będą :) .

Tylko kurcze: R:FoM (chociaż można pominąć, bo jest długo na rynku), CoD4, Haze, KZ2 - wszystko FPS. Mam nadzieję, iż bijatyki okażą się dobre i wyjdą jakieś jRPG + chociaż jedna strategia, bo zacznie wiać nudą nawet przy dobrych tytułach :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ps.Xaon podobnie jak ty uwazam ze gracze protestujacy przeciwko ukazywaniu sie ich ukochanych gier na inne platformy, to zwykle buraki ;) :lol2:

Myslisz zbyt krotkowzrocznie,

Im wiecej exkluziwow godnych uwagi na dana konsole, tym wiecee sprzedanych konsol, co pociaga za soba wieksze ( lub wiecej )dotacje microsoftu dla producentow gier, ktorzy robia coraz lepsze gry, na dana platforme.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslisz zbyt krotkowzrocznie,

Im wiecej exkluziwow godnych uwagi na dana konsole, tym wiecee sprzedanych konsol, co pociaga za soba wieksze ( lub wiecej )dotacje microsoftu dla producentow gier, ktorzy robia coraz lepsze gry, na dana platforme.

Wiem jak to działa ;)

Lecz jeżeli wydawca chce wypuścić grę na inne platformy, to musi być ku temu powód - zysk dla wydawcy = większa kasa dla niego = większa motywacja tworzenia gier = trza zacząć więcej zarabiać :P .

Wolny rynek jest jak natura, nie należy ingerować głupio w niego - w tedy pozostaje w naturalnej równowadze.

I nie bedę się męczył dla producenta konsoli (innych za to nie będę bił - co najwyżej wyśmieję, gdy zobaczę pianę na ustach), aby wyręczyć go, w tym przypadku, zarabianiu na grach.

Dlatego sugeruję się osobistymi rozważaniami, nie chęcią ratowania rynku: PS3 ma mi dać: możliwość odpalania gier z PS2, możliwość oglądania filmów VCD, DVD + którykolwiek format HD (czyli z tym przypadku BD) - chociaż nie koniecznie już, możliwość pracy (Linux), grania w gry do 3 osób, być możliwie bezawaryjny i niewymagający grzebania przy nim, i wyglądać edekwatnie do swojej ceny ;) .

Założenia te już spełnia i w tym wypadku mi to rybka, czy tytuł się pojawi gdzie indziej.

A jeżeli już miałbym być "sprzętowym patriotą", to i tak bym brał Haze na PS3, gdyż nie przypominam sobie, aby do XO dało się przyczepić więcej niż 2 pady - co u mnie jest istotne.

EDIT -> moja postawa bierze się z tego, iż wolę być po stronie graczy, nie producentów. I tak samo jak chciałbym, by kilka gier z XO na PS3 (np. Blue Dragom, czy Viva Pinata), tak rozumiem, iż ktoś na iXie chciałby zagrać w tytuł z PS3 (w tym przypadku Haze). Tylko Tekken, FF i MGS by były dla mnie trochę niesmaczne na iXie, lecz to z powodu, iż są dla mnie ikonami marki PlayStation (dla mnie to tak, jakby podłączyć pada od iXa do PS3 i na odwrót).

Lecz koniec tego OT - bynajmnie będę się starał nie wracać do tego tematu.

Czyli w grze łazimy tym kolesiem z żółtą szybką i mamy jakiś "hokus-pokus" w fiolce - mam nadzieję, iż bedzie się fajnie z tego kożystać, gdyż sam pomysł mi śmierdzi. Bronimy państwo, w którym wszyscy giną (czyli jest BEE), przed rebeliantami (wychodzi na to, iż dobrymi), tak? Może wkońcu w grze to my będziemy tymi pachołkami ZŁYCH i będziemy bronić ZŁĄ przed atakiem DOBRA! Przynajmniej mam taką nadzieję - zwłaszcza widząc po umiejętnościach rebelianta z filmiku, to my będziemy robić "tępy patrol" i będziemy narażeni na ataki "Snake'ów" - tylko trochę słabszych :)

Edytowane przez Xaon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dragonlore

ja nie jestem przeciwko exlusivom tylko przeciwko gracza ,ktorzy w przypadku utraty statusu exlusivu danej gry wolaja na lewo i prawo jacy to nie sa biedni i swiat zly :lol2: .

Haze bedzie chyba czasowym exlusivem dla ps3 i to ok 2-3 miechow

Xaon-"R:fom" to w porownaniu do "Haze" poprostu tylko rozgrzeweczka do pada ;),spore roznice w graficze ,gameplayu i samej wielkosci terenu dzialan z gory stawiaja na wygranej "Haze"!!, nie bez powodu na necie mozna znalesc porownania terenu dzialan i grafiki do "Crysis" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

Xaon-"R:fom" to w porownaniu do "Haze" poprostu tylko rozgrzeweczka do pada ;),spore roznice w grafice ,gameplayu i samej wielkosci terenu dzialan z gory stawiaja na wygranej "Haze"!!, nie bez powodu na necie mozna znalesc porownania terenu dzialan i grafiki do "Crysis" ;)

Grafika tak. Gameplay mi ciężko ocenić, gdyż nie grałem - za to grałem w R:FoM i naprawdę miło mi się grało. Niepodoba mi się naprawdę ten "magiczny płyn" - takie "ŁAAaaa" z Bioshocka (z mojego punktu widzenia). Wiem wiem, trochę inna substancja, trochę inne działanie, jednak fundamenty te same - bierzemy coś, aby było "łaaaa" :/

Zresztą, już się nie wypowiadam - będę grał w demko, zdam swoją opinię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co czytałem to "system" zapowiada się naprawdę ciekawie. Mamy ten "narkotyk bojowy" który zwiększa nasze możliwości po użyciu ale...no właśnie to "ale" jest tutaj najlepsze. Jak będziesz "brać" za dużo to w końcu zwariujesz, przedawkujesz i czeka cię "gleba" (6 feet under ;) ). Ale z kolei nie możesz nie brać! To narkotyk i jesteś od niego uzależniony, nie bierzesz to praktycznie jesteś do niczego, łapie Cię "głód". Kolejny manewr z tym "magicznym płynem" jest taki że twoi towarzysze też mogą przedawkować, jeżeli tak się stanie nie będą nad sobą panować i mogą traktować Ciebie jak wroga, innymi słowy trzeba będzie ich "skosić". Ten zasobnik z narkotykiem który dozuje dawki może zostać uszkodzony przez strzał i nagle niepohamowana dawka narkotyku płynie do Twoich żył (albo kogoś innego, zależy o kim mówimy ;) ). Wtedy też overdose i kuku :P. A w ogóle to fajnie wyglądają efekty "głodu" jak i zażycia narkotyku. To będzie ciekawy tytuł :D.

BTW: Małe OT, co do Halo to jak dla mnie Halo istnieje jedynie jako gra do multi (to jest moje zdanie). Nara.

Edytowane przez TrueVanDal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

system jest naprawdę odkrywczy :lol: powinni film nakręcić :lol2:

gra zapowiada się na zwykłą strzelankę! i nie oczekiwałbym po tej grze czegoś odkrywczego.

Ale co tu odkrywczego szukać? Zresztą chyba 99% FPS'ów można nazwać "zwykłymi strzelankami" ;). Wszystko na jedną modłę , dostajesz guna do rąk i "jedziesz" :D. Edytowane przez TrueVanDal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xaon, sprostowanie bys nie zyl z blednymi przekonaniami :lol:- do x'a da sie podpiac wiecej niz 2 pady, chyba, ze "przywiazales" sie nomen-omen do padow na kabelku.

Chyba faktycznie się przywiązałem - co nie zmienia faktu, iż co drugi kumpel ma pada zgodnego z PS3 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haze - pierwsze wrażenia

Autor: Przemek Zamęcki

Szwendając się z Kennerem i Maciem tu i tam po Lipskich targach Games Convention, trafiliśmy także do niewielkiej salki, w której wśród huków płynących z z głośników odgłosów mogliśmy pograć w trzy króciutkie poziomy Haze, gry przygotowywanej przez zespół Free Radicals. Spodziewaliśmy się Halo Killera i niestety znowu się zawiedliśmy. Gra straszy przede wszystkim koszmarnie wielkim aliasingiem, niemal wypalającym gałki oczne. Częściowo winę za to ponosi króciutki kabelek, na którym uwięziono Sixaxisa, jednakże mimo wszystko, pod koniec 2007 roku trudno przejść nad tym do porządku dziennego. Grafika absolutnie nie zachwyca, denerwują dorysowujące się detale, i momentami rwąca animacja. Tekstury są najzwyczajniej w świecie słabe. Nie tak wyobrażaliśmy sobie ten tytuł oglądając wcześniejsze filmiki dostępne w internecie.

Co dobrego o Haze można powiedzieć po tak powierzchownym jej zbadaniu? Niewiele. Całkiem nieźle gra zaczyna wyglądać w chwili, kiedy nasza postać łyknie Nectaru, narkotyku wyostrzającego zmysły i pozwalającego wpaść w szał bojowy. Być może jest tak dlatego, że następuje wtedy rozmycie pola widzenia i przestają nas straszyć wszechobecne ząbki.

Jak na razie to jest to dla mnie największy zawód spośród gier, których miałem okazję posmakować. Jeżeli Haze’a nie uratuje naprawdę dobra fabuła i grywalność to będzie niedobrze. No, chyba, że zasiądziemy dziesięć metrów od telewizora i odpowiednio zmrużywszy oczy będziemy udawać, że nie zauważamy wszelkich niedoróbek.

PS. Jak tylko znajdziemy chwilkę czasu, wrzucimy na Polygamię nagrany za pomocą cyfrowej kamery video materiał. Czyli pewnie dopiero późnym wieczorem.

który to już "Halo killer" ? :lol2: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

edit

Ta gra od początku nie zachwycała. A jak porównywało się ją do Crysisa to już w ogóle LOL. :) Ot taka sobie strzelanka.

PS. Tu nie chodzi o emocje. Zrobiło się w miarę spokojnie więc niech tak zostanie. ;) Może i zbyt gwałtownie odpowiedziałem na ten post ale mam lekkie uczulenie do mojego ulubionego usera. ;)

PS2. Ten news nie jest mi obcy. Od jakiegoś czasu chodziły słuchy, że gra jest słabsza niż te wszystkie slogany reklamowe. Teraz to tylko potwierdzili. :) W dodatku to chwilowy EX dla PS3 i prędzej czy później zagości na X0 oraz PC.

PS3. I jak z tą sprawą z PM? :)

Edytowane przez kojak_ct

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haze now Fully PS3 Exclusive, 360 & PC Dropped

Ubisoft has told GameSpot that First Radical's sci-fi first-person shooter Haze is now being planned solely for Sony's PlayStation 3 platform.

The Web sites of Free Radical, the Official Haze site, and Ubisoft site, all now only list the PS3 version of the game.

no to teraz się zacznie halo-killowanie ~~

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi