Skocz do zawartości
Gość dragonlore

" Haze "- Killer Halo?

Rekomendowane odpowiedzi

'Haze' demo a mess

The year is 2048. The United Nations is no more and in its place stands Mantel Global Industries, a private military corporation.

In order to make its soldiers stronger and more deadly, Mantel has begun administering a bio-medical substance called NECTAR.

You control proud soldier Shane Carpenter who comes to realize that Mantel is not the most ethical of all cold-hearted multination corporations focused on global domination, and NECTAR may not be the greatest thing since sliced bread.

I know – I’m as shocked as you are.

It seems NECTAR is being used to control soldiers and shield them from the world’s horrifying reality. As a result you switch sides and must battle wave after wave of jacked up super warriors.

Asininely left-wing, derivative dystopian storyline aside, trailer footage showed Haze as the PS3’s answer to Halo – offering similar style combat and multiplayer, but with a trippy twist.

Unfortunately, the demo I played was a complete mess.

For starters, the game waited until I was already knee-deep in combat to stop gameplay and show a tutorial on the many uses of NECTAR. This is akin to teaching an aspiring boxer how to punch only after the opening bell.

Truth be told though, the NECTAR didn’t seem to do much but create colour streaks across the screen. Enemies were easy to dispatch and the whole experience wasn’t very satisfying.

I’m sure later on NECTAR has more of a significant effect on the gameplay, but in the demo it didn’t seem too useful.

Also, I didn’t get a chance to check out the game’s multiplayer, which will accommodate as many as 24 players. So there’s still a chance this can give Halo a run for its money, but it’s got a lot of catching up to do.

Since Haze attempts to give us a horrifying vision of the future, I’ve decided to render my verdict with the help of my trusty magic eight ball.

Verdict: Outlook not so good

http://wham.canoe.ca/ps3/2007/10/17/4583843.html

miało być wspaniale .........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dragonlore

gram.pl

Haze tuż przed świętami

Przedstawiciele Ubisoftu zapowiedzieli, że premiera oczekiwanego shootera Haze nastąpi 14 grudnia. Gra będzie miała co prawda sporą konkurencję ze względu na niezwykle gorący okres przedświąteczny, ale przynajmniej posiadacze PS3 szybciej dostaną w swe ręce obiecujący projekt studia Free Radical Design.

Właściciele PS3 są ostatnimi czasy rozpieszczani przez pozytywne wieści. Wczoraj informowaliśmy, że pojawiła się szansa na premierę gry Unreal Tournament III na konsolę Sony jeszcze w tym roku. Teraz Ubisoft postanowił dokonać zmian w swym kalendarzu wydawniczym, skutkiem czego Haze pojawi się na rynku już 14 grudnia.

Wcześniej krążyły pogłoski, że shooter powstający w studiu Free Radical Design nie trafi do sprzedaży przed Nowym Rokiem, co spotkało się z niemałą dezaprobatą fanbojów Sony. Haze to w końcu jeden z głośniejszych tytułów, jakie mają się w najbliższym czasie pojawić na PS3.

Jedną z zalet shootera będzie możliwość przejścia całej kampanii w czteroosobowym trybie kooperacji. Ten dodatkowy atut z pewnością przyda się grze, która w trakcie przedświątecznej wojny o klienta musi stawić czoła takim hitom, jak Call of Duty 4 czy Assassin's Creed.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolejne info o nowym killerze Halo:

Haze również nie całkiem HD?

Serwis Ripten donosi, że po Halo 3 i GTA 4, kolejna gra nie do końca dorasta do standardów HD. Maniacy z Beyond3D przyjrzeli się, udostępnionej niedawno, wersji demonstracyjnej Haze i orzekli, że gra działa w rozdzielczości 1024×576 i nie korzysta z dobrodziejstw anti-aliasingu. Czy pełna wersja coś tu zmieni? Zobaczymy, ale internetowe opinie sugerują, że gra prezentuje się co najmniej dobrze i nawet w największej zadymie potrafi utrzymać stałe 30 fps. Raczej nie poświęciłbym tego na rzecz świadomości, że gram w grę w “prawdziwym” HD. Szkoda, że developerzy muszą uciekać się do sztuczek, ale dla mnie płynność rozgrywki zawsze stała ponad ostrą, wizualną orgią. Przynajmniej lubię sobie to często powtarzać przy okazji GTA 4 i oglądania tamtejszych filtrów.

Komentarze są ciekawe:

Moje nastawienie do tej gry zmieniało się bardzo często. Raz na plus, raz na minus. Ale to demo pogrzebało ten tytuł na dobre. Odnośnie oprawy a/v. To jest kpina. Ktoś kiedyś mówił że to wygląda jak Halo3. Nie prawda! Po wczorajszym spotkaniu z demem postanowiłem to sprawdzić i odpaliłem Halo3. Halo3 wygląda dużo ładniej. Choćby tekstury które w Haze wołają o pomstę do nieba! Wszystko jest tak rozmazane że aż ciężko w to uwierzyć. Cały czas jest jakiś filtr który sprawia że całość jest strasznie nieostra. Jakbym się cofnął do poprzedniej generacji. Oczywiście z tą poprzednią generacją to nie traktować dosłownie. Ale to wygląda jak gra startowa konsoli. Halo3 zjada to grafiką.

Pozdrawiam

Gra wygląda średnio. Jedynie oświetlenie i niektóre efekty prezentują się porządnie. H3 to kilka klas wyżej (a też przecież nie jest to ósmy cud świata pod względem oprawy). Sam gameplay to typowy shooter, AI wrogów bardzo kiepskie (często sami wbiegają pod lufę). Można zagrać jak stanieje do poziomu kilkudziesięciu zł. Szkoda że w demie nie dali możliwości zabawy pojazdami.

To tyle w temacie killowania Halo :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagrałem wczoraj w tego killera, niestety dość późno bo ok 3 nad ranem ale wstępnie mam opinie wyrobioną. To będzie taki średniak. Może byłem za bardzo zmęczony i nie chciało mi się grać więc skończyłem po 5minutach ale od samego początku wiedziałem, że ta gra mną nie poruszy. Pomysł z jakimś nektarem... hmm. :| Kiedyś porównywano dżunglę z tą w Crysis. Nawet nie ma co porównywać. Za wysoka poprzeczka. :) Jutro może napiszę coś więcej. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dragonlore

bylo tyle gadania,przechwalania,filmikow z produkcji a wyszla zwykla kupa!!!!....ta gra powinna sie pojawic jakies 5 lat temu,do ery hd jej bardzo daleko,nastepna zapchaj dziura w oczekiwaniu na prawdziwe hity,ale ja w to cos grac nie bede

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mamy pierwszą (?) recenzję Haze

Presentation - 4.5/10

A bland story with weak characters and simplistic commentaries on serious topics, Haze is a generic tale at best about war.

Graphics - 4.0/10

Tons of visual issues abound within the game, from texture tears and non-descript environments to pop-in and odd animation problems.

Sound - 5.0/10

Dialogue is hokey and repetitive regardless of what side you're on. Sound effects are good, but that's not enough to make you turn the volume up once you've hit mute.

Gameplay - 4.5/10

A creative concept hampered by gimmicks, a weak story and poor AI, Haze is a disappointment from a developer well versed in shooter mechanics.

Lasting Appeal - 4.5/10

Two player split-screen and four player co-op helps put a minor spin on the campaign, but it won't extend the replayability of the game much. Nor will multiplayer modes and its useless merit system.

OVERALL - 4.5/10

całkiem niezły killer :lol2:

---

edit

znalazłem kolejną:

- GamersHell - 6.5/10

Edytowane przez MacOSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie ze nie ma sensu, bo to crap :lol: az sie chce powiedziec "a nie mówiłem?". Od początku mi ten tytuł śmierdział.

Tyle ze teraz pewnie beda zmuszeni wydac gre na 360 zeby troszke odrobic :) bo na PS3 słabosie sprzeda, no chyba ze wszystko nadrobią zarąbistą reklamą :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo na PS3 słabosie sprzeda, no chyba ze wszystko nadrobią zarąbistą reklamą :lol:

Lair też był crapem, a sprzedało się gdzieś z pół miliona kopii (330k w USA i JPN + troche w EU) ~~

wydadzą jakiś Haze Reviewer's Guide i następne recenzje będą OK ;)

Edytowane przez MacOSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie ze nie ma sensu, bo to crap :lol: az sie chce powiedziec "a nie mówiłem?". Od początku mi ten tytuł śmierdział.

Tyle ze teraz pewnie beda zmuszeni wydac gre na 360 zeby troszke odrobic :) bo na PS3 słabosie sprzeda, no chyba ze wszystko nadrobią zarąbistą reklamą :lol:

Spokojnie sie sprzeda biorac pod uwage jakiego hype'a zrobili :)

A do tego cytujac recenzje 6 hr gameplaya wliczajac filmiki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dragonlore

Oby. Niech każdy nacieszy się tym crapem. :

zlosliwiec :lol2:

troche mi jednak szkoda,oczekiwalem fajnego fps i alternatywy dla Halo i innych ,a tutaj takie kupsko....no coz,jak widac developer ma lepsza reklame niz sam produkt :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Morał z tego taki, że wygłodniały gracz nawet obierki po ziemniakach zje :P

Nie wiem kto to kupi. Wolałbym kupić Resistance niż ten Nektar. Na szczęście nigdy się tą grą nie interesowałem.

Nie kazdy ma w domu x platform do grania i wybor z tysiecy gier ;)

No a jednak so i pozytywne recenzje :

Dołączona grafika

Znalezione na HardOcp ;)

Edytowane przez Michaelius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dragonlore

http://i30.tinypic.com/2r6fjw8.gif'>http://i30.tinypic.com/2r6fjw8.gif[/img

Znalezione na HardOcp ;)

pozytywne opinie?? gdzie?? podane przez ciebie IGN jak widac dalo az! 4.5 /10 co i tak jest niezla ocena,jak ktos dal wiecej to chyba fanowska strona albo sami developerzy glosowali na swoja gre :lol2:

ta gra to owszem exlusiv tylko ze go..niany i nie wart (moim zdaniem)uwagi

http://i30.tinypic.com/2r6fjw8.gif[/img

Znalezione na HardOcp ;)

pozytywne opinie?? gdzie?? podane przez ciebie IGN jak widac dalo az! 4.5 /10 co i tak jest niezla ocena,jak ktos dal wiecej to chyba fanowska strona albo sami developerzy glosowali na swoja gre :lol2:

ta gra to owszem exlusiv tylko ze go..niany i nie wart (moim zdaniem)uwagi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dragonlore

zebyscie wiedzieli ze cosik mialem z dynamicznymi-ale juz hula jak powinno,tylko wczesniejszy moj komentarz okazal sie zbyteczny :wink: :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mimo wszystko po premierze na top 10 najlepiej sprzedajacych sie gier w UK sie zalapala :D

1. Grand Theft Auto IV (PS3, X360)

2. Age of Conan: Hyborian Adventures (PC)

3. Haze (PS3)

4. Mario & Sonic at the Olympic Games (Wii, DS)

5. Wii Play (Wii)

6. Rock Band (X360)

7. Pro Evolution Soccer 2008 (PC, PS2, PS3, PSP, X360, Wii, DS)

8. Mario Kart Wii (Wii)

9. FIFA 08 (PC, PS2, PS3, PSP, X360, Wii, DS)

10. Guitar Hero III: Legends of Rock (PC, PS3, X360, PS2, Wii)

Edytowane przez Michaelius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I Korn specjalnie dla tej gry napisał piosenkę. Boże...

Z całym szacunkiem dla grupy ale to po prostu żałosne!

Na dodatek gra chodzi w 576p. Nawet palcem nie ruszę tej gry :>

Jak widać trzymają równy poziom :D

Co do 576p... Niezauważyłem grając. Widać słąbe tekstóry oraz czasem dziwnie kanciastą skałę czy drzewo, lecz nie słabą rozdzielczość.

IMO zmarnowali całkiem przyzwoity pomysł. Szkoda...

Ano racja. Sam nektar jest świetnie wykonany - to jak obraz się zmienia w trakcie używania (rozczepienie barw przy krańcach ekranu oraz zniekształcenia) oraz efekt przedawkowania (czarne plamy na czerwonawym ekranie wraz z silnym ograniczeniem kontroli nad postacią, która wraca stopnio).

Morał z tego taki, że wygłodniały gracz nawet obierki po ziemniakach zje :P

Nie wiem kto to kupi. Wolałbym kupić Resistance niż ten Nektar. Na szczęście nigdy się tą grą nie interesowałem.

Coś w tym jest - po dłuższym okresie nie grania grało mi się przyjemnie w demko. I jakbym miał okazję, to przeszedłbym R:FoM (którego niestety musiałem sprzedać), choćby ze względu na zbliżający się sequel zamiast w to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi