gruby Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Sytuacja wyglada tak: kupilem kompa w czesciach jakies 2,5 roku temu, po roku padl dysk, Fujitsu 10.2 GB 7200 rpm ATA 66 Bezproblemowo wymienili mi w ramach "Karty rekojmi" (na ktorej okres rekojmi na dysk wynosi 36 miesiecy) na Maxtor'a 20 GB 7200 rpm ATA133 Bylem zadowolony, bo dostalem dwa razy wiekszy i szybszy dysk, niestety w tej chwili na Maxtorze tez pojawily sie bady. Teraz moje pytanie, czy mam prawo do wymiany Maxtora jesli na Fujitsu byly 3 lata rekojmi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Rekojmia obowiazuje rok od zakupu a raczej obowiazywala bo teraz cos chyba zmienili. Teraz to pewnie chodzi ci o gwarancje i jezeli cos takiego masz i gwarancje na 3 lata to mozesz wymienic dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Wlasnie caly trik polega na tym ze na tym papierze napisane jest ze to "Karta rekojmi" a w rubryczce "okres rekojmi" na to Fujitsu mam 36 mcy, ale prawo nie dziala wstecz wiec jesli kiedys mogly byc 3 lata to prawdopodobnie mam prawo do wymiany :D thx za odpowiedz :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Hmmmmm to zalezy od sklepu i od serwisu ktory posiadaja..... Zawsze mozna sie dogadac...(flaszka i wszystko jasne) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Zreszta w poniedzialek skocze sobie do Federacji Konsumentow nim pojde do serwisu i dowiem sie jakie mam prawa w ramach tego papieru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...