6nom Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Witam Potrzebuje zmodernizowac kompa. Aktualna mobo jest na sockecie 478 i w momencie, kiedy zobaczylem, ze na allegro chca za P4 3,4 GHz ~400 PLN, pomyslalem, ze jest to nieoplacalna inwestycja;-) Aby maksymalnie ograniczyc wydatki, chcialbym wykorzystac jak najwiecej starych podzespolow, takze poszukuje dosc nietypowej plyty: - obslugiwane procki minimum Pentium D - AGP 8x - max pamiec RAM min. 4 GB - SATA/150 (nie wiem czy dysk na SATA/150 pojdzie na mobo z SATA/300?) znalazlem Gigabyte 865G, ale ta obsluguje max 2 GB RAM (i tylko 400MHz) Moze ktos slyszal o takiej/podobnej? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 - SATA/150 (nie wiem czy dysk na SATA/150 pojdzie na mobo z SATA/300?)Oczywiście, że tak. Są też: ASRock S-775 775I65G D1 (tu i C2D włożysz), albo FoxConn 915PL7AE-S. Problem w tym, że wszystkie obsługują maksymalnie 2GB DDR1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
6nom Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Są też: ASRock S-775 775I65G D1 (tu i C2D włożysz), albo FoxConn 915PL7AE-S. Problem w tym, że wszystkie obsługują maksymalnie 2GB DDR1. Ten GigaByte tez C2D obsluguje, chodzi wlasnie o te max 2GB. Mialem nadzieje, ze sie jakas "hybryda" znajdzie;-) Dzieki za informacje Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 A ja nie rozumne pytania. Co masz teraz za sprzęt i na co chcesz wymienić oraz ile masz na wydatki. Może się okazać że lepiej wyjdziesz jak zmienisz graty na AM2 i DDR2 a nie pakować się w stare DDR1 i AGP nawet jeśli je masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...