Skocz do zawartości
forest kila zbila

Wyjazd Na Węgry

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wróciłem z Chorwacji,nt dróg i jazdy powiem:

Zepsuł nam sie ML z racji chrzczonego paliwa eszcze w Polsce przed Chyżnym, Rav4 pozyczyliśmy i w droge. Słowacja-kręte drogi pareh i w końcu autostrady. Mniam mniam, super sie pruje, cała Słowenia i Autria 160km/h z postojami na siusiu i paliwo(100 oktanowe w austri! power!). Crowacja tez cudne drogi, do samej Puli(na Istri) już boczne drogi(ekspresowe ciągle :lol:) Ale i tak fajnie i miło sie zasuwało. W alpach pobłądziliśmy ale w końcu przekraczaliśmy granice po wspinaczce górskiej po półkach skalnych, dawniej mercem ML trzeba było wiele zakrętów na dwa razy brać, piękne widoki i adrenalina!. Najgorzej jak spowrotem troche nakupiliśmy :lol: i biegne obładowane rav4 2.0 w automacie nie chciało jechać, naprawe masakra, o ile na autostradzie był czas na wyprzedzenie i rozpędzenie sie to na krętych drogach Słowacji nie mogliśmy traktora i kombajnu objechać..

W samej Puli nawet nie tak drogo, ale blizej osrodka(obrzeza miasta) bardzo drogo. Najśmieszniejsze ze ojciec dziewczyny po polsku prędzej sie dogadywał z Chorwatami niż my po ang, poprostu Chorwacji podobny do rosyjskiego jest któego uczył się wyżej wymieniony teściu;]

Koszty:

Autostrady może drogo ale jaki stan.. eh eh, może w Austri ciut trzepało miejscami ale tak to supcio, w Słoweni zapłaciliśmy 8E, a tak to winiety. Tygodniowe zakwaterowanie 500zł/os-2 łazienki, kuchnia wyposażona, dwie sypialnie(2+3), 150m od płazy kamienistej, dużo sklepów restauracji i rozrywka dla dzieci. Warundki super. Ceny troche duże jak pisałem, kupiłem pepsi(którego tam nie mają! prędzej cole sie kupi niż pepsi) czipsy i ciastka i zapłaciłem 70kun(jakieś 40zł). Kolacje dla 4dorosłych i dziecka po 500kun to norma. Plusem są tam wina, tanie jak barszcz i naprawde dobre, zwłaszcza te tanie 'stołowe' z miejscowych winiarni, cholernie idą w głowe..

Więc Chorwacje polecam, super miejscówki, dobry dojazd, bardzo mili ludzie, obsługa, troche drogo ale cóż...

PS. Pierwszy polski napis podczas poowrótu: "Koleiny" :lol:

Edytowane przez hinco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi