Skocz do zawartości
solex

Karta Graficzna

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar wymienić kartę graficzną, lecz nie za bardzo znam się na tym dodatku. I nie wiem jaką mógłbym ewentualnie nabyć kartę do obecnej płyty. Nie chodzi mi o jakiś wypas, mam na myśli jakąś przyzwoitą i w normalnej cenie. Zakładam, że gdzieś do 250PLN

Podaję parametry tego, co mam w komputerze:

Nazwa płyty głównej- ASRock K7S41GX

Typ procesora- AMD Athlon XP, 1200 MHz (9 x 133)

Pamięć - 512MB RAM

Obecna grafika- Nividia GeForce2 GTS/GeForce2Pro

solex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z przedmówcami, jeśli chodzi o r 9550, sam dość długo miałem Gigabyte, polecam, ale jeśli chcesz czegoś lepszego to w tej cenie na AGP znajdziesz GF 7300GT lub 7600GS. Kwestia czy chcesz nową kartę czy używaną.

http://www.allegro.pl/16315_7300_i_nowsze....view=Poka%C5%BC

Zasilacz, Dobry Fortron 350 spokojnie wystarczy ok 50 pln, jeśli chcesz wydać do 100 pln to ModeCom (tylko nie Feel !!!)

Edytowane przez bzykofm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Popieram xacti'ego-w sumie jestm za a nawet przeciw. 9550 to maks jaki może tu być. Polecam gigabyta albo sapphire :)

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Równiez moge polecic GB 9550, karte miałem i w sumie mam nadal i sprawowała sie bardzo dobrze, grałem na niej w Medievaluatea II na średnich, po necie w CoDa 1 i 2, i nawet G3 na niej przeszedłem :D Chcesz to mozemy na pw pogadac o sprzedazy tego radka.

W sumie to lepsza karte bedzie proc blokował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi