pkozerski Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Padl mi LPM w moim logitechu mx518, poszla blaszka w mikrostyku, nie mam na nią gwarancji, skad wziac taki mikrostyk? przelutowalem ze starego logitecha kulkowego, nie dziala, przelutowalem z tej samej myszy przycisk z rolki tez nie dziala, przycisk z rolki mial inne oznaczenie, na LPM i PPM pisze OMRON D2FC-F-7N(10M) a na reszcie to samo ale bez (10M) nie wiem co to oznacza, skad moge wziac taki sam mikrostyk? czy ktos zna jakiegos taniego logitecha z ktorego mikrostyk bedzie pasowal? bo ja juz nie wiem co robic...na allegro jak na razie zadnego uszkodzonego mxa takiego nie widzialem, dziekuje z gory za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 nie sądzę żeybyś musiał mieć od razu takie same modele omrona, to jest zwykły przełącznik, ale jeśli przegrzałeś lutownica wylutowywany styk mogłeś go popsuć bo one mają taka tendencje że plastik trzymający stopkę zaczyna sie topić i nóżka potrafi się wsunąć nieco do środka albo wysunąć co zmienia ułożenie elementów w środku i styk przestaje działać dwa pytania - czy nowo wlutowany styk "klika" ? - czy styk, który wlutowałeś nie był stykiem lustrzanym, układ nóżek odwrotny czyli byłby wlutowany w pozycji "przycisk wciśnięty" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...