Skocz do zawartości
DAMIAN666

Dla fachowcow ;)

Rekomendowane odpowiedzi

WItam!

Przed chwila dokonalem malego odkrycia, grzebiac w biosie znalazlem funkcje cpu clock gdy ja zwiekrzam mam wyzsze taktowanie procka, posiadam plyte soltek drv4. Co to za opcja i czy jest bezpieczna.

Ps:jestem poczatkujacy :P

Z gory wielkie dzieki!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zostawdzie go w spokoju,przeciez napisal,ze nie wie o co chodzi

pobaw sie tymi opcjami,sam sie dowiesz jak to dziala,nic nie uszkodzisz,najwyzej bedziesz musial bios zrestartowac,bo komp ,nie wystartuje (taka zworka na plycie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zamiam za to że zapewniłeś mi dużą parcje śmiechu postaram sie odpowiedzieć na Twoje pyatnie.Ta opcja zapewne pozwala zmieniać częstotliwość FSB , podnosząc tą częstotliwość podnosisz wszystkie taktowania , zarówno ramu jak i pci i agp i CPU.Taktowanie CPU wyznacza sie za pomocą wzoru Mnożnik * FSB , standardowo mnożnik w twoim procku wynosi 11 a FSB 133 co daje 1466MHz. Więcej niechce mi sie pisać poszukać sobie było wiele razy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej niech się douczy bo ja mając kiedyć celine 500 chciałem ją podkręcic na 600 (płyta jak sie okazało dopuszczałą tylko celine 500 :)

po czym procek mi poszedłsię kochać, a że były to czasu u mnie nieuruodzaju to niemiałem kasy na nowy i czekałem z 4 miechy, aż będe miałkase na nowy :(

Niech chłop pochodzi po archiwach i zobaczy coś na temat overclocking'u

BTW: na www.4max.com.pl niema, żadnego uaktualnienia a np. taki Volcano 11 już wyszedł a niema go w cenniku. Szkoda :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

genghiskhan chocby na chlopski rozum co oznacza "cpu clock" zegar proca wiec chyba logiczne iz jesli bedziemy tym manipulowac to zwiekszymy/zmienijszymy zegar (czyt. taktowanie)

jak dla mnie to jest smieszne ale w sumie kto pyta jest glupcem 5 minut kto zas nie pyta jest nim cale zycie ;)

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli masz tego antka 1700@2000 z podpisu to nie trzeba chyba więcej ?

niezły wynik i bezpieczny ! co najwyże usmażysz procka przy wyższym ustawieniu, nic gorszego się nie stanie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...