piotralek Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) Witam Na początku roku do mojego komputera zagościło chłodzenie cieczą. Moje oczekiwania nie były zbyt wielkie: cisza i jako taka wydajność. Po rocznej lekturze forum o chłodzeniu wodnym zabrałem się za kupno części. Padło na: Blok: Frost2Slim rev.3 + pasta AS5; Chłodnica: BlackWater Ultimate 1x120 rev.2 + Fander 120mm skręcony na minimum; Pompka: CoolRiver rev.2 Węże: Innovatek 8/10 niebieskie Płyn: woda destylowana + Borygo ECO 50/50 A całość prezentuje się tak: Plany: - wymiana chłodnicy na coś cieńszego żeby można było dać Fandera na minimalnych obrotach, bo obecna jest za gruba; - wymiana śrub mocujących blok (bo przykręcić blok to nie lada sztuka) + malowanie zapinki na czarno; - wymiana węży na przezroczyste + destylka z ładnym barwnikiem - do przemyślenia; Opinie, rady i krytyka mile widziane :) Edytowane 9 Lipca 2007 przez piotralek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Podstawowy kit z RN ale duży plus za estetykę całego projektu! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 ładnie ładnie :D fajnie zrobione i fakt faktem Duzy plus za Estetyke :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Trudno doprawdy coś nieestetycznie sfajdać przy tak niewielkiej ilości klocków i mnogości przestrzeni w puszce, więc nie kminię powyższych zachwytów :> No ładne, ładne. Nieledwie zestaw sklepowy, gotowy do sprzedawania jako alternatywa dla tych dziwacznych konstrukcji opartych na wielkim wiatraku, gorących pipach i mnóstwie blaszek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Nawet przyjemne to WC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 (edytowane) Dla mnie swietny przyklad na to jak bardzo oplaca sie kupic chocby najprostsze WC niz meczyc sie z wiatrakami :idea: Fajnie wykonane - prosto, schludnie - tak jak nalezy :) Edytowane 11 Lipca 2007 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Bardzo ładny kibelek. Oczywiście trudno było coś zepsuć z tak małą ilością klocków, ale są ludzie i parapety. Wszystko na swoim miejscu, kabelki pochowane nic nie lata nic sie nie plącze ... good job. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Przegapiłem wcześniej temat, ale teraz wiem, że moja następna mobo będzie zielona! Genialnie wygląda taki kolorek w budzie, zupełnie jakbym oglądał moją maszynkę z Pentium 60 :!: A kibelek rzeczywiście bardzo fajny, niewiele elementów, ale te co są poskładane estetycznie i z głową. Trudno doprawdy coś nieestetycznie sfajdać przy tak niewielkiej ilości klocków i mnogości przestrzeni w puszce [...]E tam zaraz trudno, przejrzyj niektóre tematy w galerii... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charles Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Czysto, schludnie, choć IMO (wybaczcie hipokryzję) jakoś tak pusto... Kable są tak pięknie rozplanowane, że wygląda to tak, jakby zasiłki w środku nie było ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Prostota zawsze jest piekna. Fajny ukladzik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Respekt za porządek w kompie. Układ prosty, acz przyjemny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 (edytowane) Dzięki za słowa uznania chłopaki. Żadnych zmian nie planuję - wszystko chodzi cichutko zgodnie z założeniami. Zmieniona jedynie grafika na X550 oczywiście w pasywie :P Pozdrowiam Edytowane 23 Września 2007 przez piotralek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macru Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Mówicie o estetyce i porządku, w sumie racja, ta buda jest niemal pusta! Po co do takiego kompa bigtower;P?! To wszystko by się w media center zmieściło przecież;P Potrzebna Ci taka wielka obudowa koniecznie;)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Nie ukrywam, że obudowę kupiłem dość okazyjnie. Jak rozpakowałem pudełko i zobaczyłem, że ta obudowa jest b. dobrze wykonana, solidna i funkcjonalna to od razu wpakowałem tam swoje graty wraz z WC. Obudowa zostaje - nie ma innej opcji :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...