gniady26 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) Witam. Chcialem sie dowiedziec jak powinien sie odpalic system jezeli w ogole powinien po prawidlowym wylaczeniu karty zintegrowanej w biosie, poniewaz nie wiem czy dobrze to robie AMD Athlon64 3000 1,5 GB RAM HD 200GB Plyta ECS R482-M ATI Radeon XPress200 Procomp ATX LPK9 400W Edytowane 9 Lipca 2007 przez gniady26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Witam. Chcialem sie dowiedziec jak powinien sie odpalic system jezeli w ogole powinien po prawidlowym wylaczeniu karty zintegrowanej w biosie, poniewaz nie wiem czy dobrze to robieChyba nie :D choć jak płyta wyczai że nie ma nic w PCI-E to może odpala jednak tą integre, cholera wie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gniady26 Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Probowalem juz wszystkich metod i za kazdym razem windows sie odpala normalnie. Probuje usunac karte poniewaz nie moge zainstalowac nowej ATI Sapphire x1600. Po wlozeniu nowej tylko dvd rom dziwnie kreci i nic poza tym sie nie dzieje (nie mam nawet dostepu do biosu). Moze ktos mial podobny problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 IMHO zasilacz nie wyrabia ;) Sprawdź zasilacz i grafe u kogoś znajomego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gniady26 Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Dzisiaj pozyczylem zasilacz ModeCom LC-B400ATX i to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 1. W panelu sterownia (o ile jest taka możliwość) lub w menedżerze urządzeń usuwasz kartę X200 i wyłączasz kompa. 2. Wkładasz nową kartę, włączasz, wchodzisz od bios i wyłączasz X200 oraz przestawiasz Primary Graphic (czy jakoś podobnie) na PCIE czy AGP (czy co tam masz). 3. Włącza się Windows i instalujesz sterowniki do karty graficznej. Na płytę nie ma co czekać. Wchodzisz w Mój komputer->CD-ROM i uruchamiasz instalację sterowników ręcznie. Problem z zainstalowaniem nowej karty może być spowodowany brakiem sterowników do płyty głównej. Wtedy po (niby) zainstalowaniu sterowników i ponownym uruchomieniu włącza się 640x480 i 16 kolorów na pulpicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gniady26 Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Problem w tym ze po wlozeniu nowej karty i wlaczeniu kompa nie mam dostepu do biosu. Od razu po uruchomieniu zaczyna jak juz pisalem dziwnie pracowac dvd rom i nic oprocz tego sie nie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Czyżby jednak zasilacz? O ile pamiętam, to prawdziwy Modecom ma oznaczenie MC. Ten to Modecom Feel, czyli rewelacji nie będzie... :D A karta w innym kompie działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gniady26 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Probowalem wszystkiego o czym pisszecie i nic. Mam w biosie takie ustawienia: PNP/PCI Configuration: Reset configuration data: Disabled Resources Controlled by: Auto IRQ Resources: Press Enter PCI/VGA Palette Snoop: Disabled Assign IRQ For USB: Enabled Czy powinienem w nich cos zmieniac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 szukasz w zlym miejscu :| w advanced chipset features zmieniasz : video display devices ustawiasz na pcie/agp nie wiem jaka karte masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...