Skocz do zawartości
Cloud_S

Grafa Do 450 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem w trakcie zmiany GF 7600GS na coś lepszego.

Nie stać mnie na GF 7900GS na pamięciach 1.2ns, ale znalazłem na allegro kartę MSI GeForce 7900GS 256 MB GDDR3 za 439 zł. Opłaca się?

A może Radeona X1950 Pro za 429 zł?

Edytowane przez Cloud_S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to musisz sobie teraz odpowiedziec na takie pytania:

1. W co chcesz grac.

2. Czy chcesz podkrecac karte.

Ogolnie co wezmiesz bedzie dobrze, ale ja bym bral 8600gt ;]

Edytowane przez xacti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram w gry takie jak CSS, FarCry, ale ogólnie nieco starsze gierki. Ostatnio w Tomb Raider: Anniversary.

Podkręcać raczej nie będę, jeśli już to lekko - nie mam czasu na to.

Dodam, że liczy się dla mnie HDR w gierkach.

Edytowane przez Cloud_S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze się zastanowię, może udałoby się taniej łyknąć Galaxy, bo Palit mi nie odpowiada, a kurcze po ostatnich sterownikach widzę, że robią dużą poprawę w wydajności...

Czemu ci Palit nie odpowiada ? , Przecież to dobre karty, i polecanie na wielu forach, więc nie ma poco przepłacać , jak można mieć taniej i dobrze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popatrzę na testy na egieldzie, jak tam przedstawia się sytuacja GF 7900GS vs 8600GT. Chciałbym w sumie jak najtaniej, na Allegro widziałem 8600GT Palita po 401 zł, resztę mógłbym zainwestować w lepsze pamięci DDR2.

A tego Palita to jakiego? Mam na hurtowni Sonica z pamięciami 1.3ns (600/1600 MHz). Ten non-Sonic ma 540/1400. Którą wziąć zatem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Galaxy nie bierz. Już mówięczemu: Ostatnio coś padaki robią. Nie chodzi mi tu o sławne 7900GS za "niską" cenę, ale o 8600GT i 8600GE. Na PClabie ostatnio kolesiowi padły pamięci w 8600GE (arty ostre miał), i 8600GT to samo. Na dodatek chłodzenie Cooler MAstera jest słabsze niż na Palicie w wersji Sonic. Jest głośniejsze i troszkę mniej wydajne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam już lekki mętlik w głowie, nie wiem co wreszcie wybrać, muszę coś dzisiaj zamówić, bo jutro swoją kartę odsyłam. Teraz tak, albo Galaxy GF 7900 1.4 ns (najmniej prawdopodobne, słyszałem o jakichś problemach z konstrukcją), MSI GeForce 7900GT (dość słabe taktowania 450/1300 MHz) i Palit GF 8600 GT.

Gram raczej w starsze gierki, nie liczę na DX10, bo do tego czasu pewnie kupię 8800 GTS. W każdym razie liczę na najlepszą wydajność w DX9. Nie będę bawił się w vmody, co raczej ograniczy O/C w tym Palicie.

Więc co ostatecznie?

Skłaniam się w stronę tego GF 7900GT od MSI. Mam na nią 2 miechy gwary.

http://allegro.pl/item212056182_pci_e_msi_...4_potoki_z.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż tak bardzo Ci się śpieszy.

Na dniach wystawiam :

Inno3d ichill 7900GS 256MB ( AC silencer) -> standardowo 550/1500 u mnie @ 550/1700 ) -> ma miesiąc jeszcze pozostało 35 miesięcy gwarancji :D:D:D

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem tego Inno3D, bardzo ok karta, chłodzenie ledwo słyszalne.

Z palitem to jest różnie, trochę mnie odrzuca fakt, że w modelach 7600 i 7900gs montował pamięci bez atestów (oznaczenie XP), co skutkowało niską ceną kart ale i niższą jakością podzespołów.

Brałbym Inno3D, co do 8600GT to zalezy w co grasz. Wymieniłeś gierki, ale wiedz że na obydwu kartach bedą chodzić ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie w kwietniu gdy 8600GT wyszedł z badziewnymi sterami to wiadomo było, że 7900GS. Ale teraz w erze tak szybko poprawianych sterowników przez Nvidię dochodzę do wniosku, że 8600GT jest lepszy. Wystarczy spojrzeć na nowe gry: TDU, NFS:C. Też miałem dylemat którą kartę wybrać do nowego kompa i wybór padł na 8600GT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi