Skocz do zawartości
Gość

Water cooler

Rekomendowane odpowiedzi

wlasnie przed chwila zakonczylem juz finalna wersja mojego WC. Prawdopodobnie jeszcze zmienie blok na jakis wypasny ale to jak bedzie czas. Jak wam sie podoba???

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez bym chciał mec WC ale niestety jestem zielony w tym temacie :?

i co sie stało z twoim prockiem :) ?

Co do wc to wygląd niewazny byle spełniał dobrze swoją funkcje :lol:

(ale jest w nim cos :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie przed chwila zakonczylem juz finalna wersja mojego WC. Prawdopodobnie jeszcze zmienie blok na jakis wypasny ale to jak bedzie czas. Jak wam sie podoba???

Dołączona grafika

Aaah, masz taką samą chłodnicę (nagrzewnicę) jak ja :lol: Też od Lublina? :lol: Tylko, że ja mam bez wiatraczków.

Blok wodny widzę, że też od Mate'a.

Tylko według mnie system zamknięty (bez zbiornika jest lepszy), bo pompka dość mocno się grzeje (przynajmniej moja).

I jeszcze jedno - jakie masz węże, bo ja mam Eheima 12/16, ale jak się nagrzeją to mają tendencję do zaginania się na łukach i chciałbym kupić jakieś twardsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobny jak mój :) ale ja mam nagrzewnicę do poloneza i jeden wiatrak na niej.

Do Varrola - Twoja pompka się grzeje ? - to jaki ma sens jest stosowanie - od podgrzewania wody u mnie jest procek :).

D1000@(136*9- na razie) daje średnio 35 C przy max obciążeniu - a woda jest letnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobny jak mój :) ale ja mam nagrzewnicę do poloneza i jeden wiatrak na niej.

Do Varrola - Twoja pompka się grzeje ? - to jaki ma sens jest stosowanie - od podgrzewania wody u mnie jest procek :).

D1000@(136*9- na razie) daje średnio 35 C przy max obciążeniu - a woda jest letnia.

No zawsze trochę się grzeje. Nie wiem jak mocno, bo woda, która przez nią przepływa też ją trochę nagrzewa (układ procek-pompka-chłodnica-procek). Kiedyś puszczę przy wyłączonym kompie na godzinę, to zobaczę czy pompka rzeczywiście się nagrzewa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbiorniczek masz zajebisty :mrgreen:

Chlodniczka z nagrzewnicy Lublina ?

Tesh taka qpilem (cale 81 zl)

warto zabudowac chlodnice, wieksza wydajnosc bedziesz mial

To Kaeres -

wentylki na 7V i spox sycza lekko o mnie (3 x 92 mm) ale chlodniczka zabudowana w "skrzynce" homemade z panela podlogowego :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbiorniczek masz zajebisty :mrgreen:

Chlodniczka z nagrzewnicy Lublina ?

Tesh taka qpilem (cale 81 zl)

warto zabudowac chlodnice, wieksza wydajnosc bedziesz mial

To Kaeres -  

wentylki na 7V i spox sycza lekko o mnie (3 x 92 mm) ale chlodniczka zabudowana w "skrzynce" homemade z panela podlogowego :mrgreen:

nie chlodnica z CC sporting za Friko.

Kaeres wiatraczki sa zajebiscie chiche puszczone na 7V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...