Mr.Goomis Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Siema, od razu mówie, że jestem raczej kompletnie zielony w sprawie części do kompa, więc pilnie potrzebuję porady. Chcę kupić procka e4300 (dużo o nim czytałem i jestem raczej przekonany), potrzebuję tez kupić nową płytę główną i pamięć (najlepiej z 2gb, nie wiem tylko jakiej firmy, no i nie wiem do jakiej plyty glownej). Mam niestety na wszystko tylko okolo 600-700zł. Możecie coś doradzić, o ile w ogóle da się za tyle kasy coś sensownego połączyć z e4300 i ew. 2gb ramu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 700zł na wszystko, znaczy: na procesor, pamięć i płytę główną? To jest w ogóle wykonalne (w tym wypadku)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) nosz kurcze :D przychodzi taki zielony w temacie i nawet nie poczyta tylko od razu wali temat złóżcie mi komputer ... http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=168134 poczytaj zestawy Sysaka .... i zapoznaj się z dobrymi radami wujka sysaka :D Edytowane 9 Lipca 2007 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 sam E4300 to koszt 400 zł ponad :E za 300 zł chcesz kupic RAM i godne mobo ? Te 300 zł nie starczy nawet na godne mobo, więc powiem Ci jedno : AM2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Goomis Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 czytalem te zestawy sysaka juz wczesniej, ale tam te 3 rzeczy wychodza ponad 700zł... ;P. Ale ok rozumiem, ze nie mozliwe jest za taka kase znalezienie... Tyle wlasciwie chcialem wiedziec, bede negocjowac ze sponsorami dalej, najwyzej jeszcze napisze, a jesli juz nie to i tak dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) Hmm, ja bym składał coś takiego: e2140 (z oc) + evga nForce 650i i dołożył około 200zł na 1gb ramu. Edytowane 9 Lipca 2007 przez capone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość benden Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) Siema, od razu mówie, że jestem raczej kompletnie zielony w sprawie części do kompa, więc pilnie potrzebuję porady. Chcę kupić procka e4300 (dużo o nim czytałem i jestem raczej przekonany), potrzebuję tez kupić nową płytę główną i pamięć (najlepiej z 2gb, nie wiem tylko jakiej firmy, no i nie wiem do jakiej plyty glownej). Mam niestety na wszystko tylko okolo 600-700zł. Możecie coś doradzić, o ile w ogóle da się za tyle kasy coś sensownego połączyć z e4300 i ew. 2gb ramu? czy to nie lezy w sprzecznosci za malo czytales jednak cenniki intela i plyt glownych pod intela e4300 + dobra plyta + 2gb ramu to 1000zl a na dobra plyte trzeba wydac conajmniej drugie tyle co na proca w twoim zasiegu pozostaje natomiast x2 3600 brisbane 220zl abit kn9 240zl 1 gb ram 150zl i lepiej o tym sobie duzo poczytaj 2676949[/snapback] Hmm, ja bym składał coś takiego: e2140 (z oc) + evga nForce 650i i dołożył około 200zł na 1gb ramu. a ja bym x2 3600 (z oc) + abit kn9 i dolozyl okolo 50zl czytalem te zestawy sysaka juz wczesniej, ale tam te 3 rzeczy wychodza ponad 700zł... ;P. Ale ok rozumiem, ze nie mozliwe jest za taka kase znalezienie... Tyle wlasciwie chcialem wiedziec, bede negocjowac ze sponsorami dalej, najwyzej jeszcze napisze, a jesli juz nie to i tak dzieki za pomoc oj widze reklamy dzialaja. Czy miales do czynienia z procesorami 2 rdzeniowymi jak np athlon x2 czy pentium d. Czy uwazasz ze dla twoich potrzeb bedzie to rozwiazanie niewystarczajace. Koniecznie musisz miec cos drogiego ze chcesz doic rodzicow z kasy. Z jakiego komputera obecnie sie bedziesz przesiadal. Sponsorzy :unsure: ehhh Edytowane 9 Lipca 2007 przez benden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Goomis Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) Jestem kompletnie zielony, bo jako-taka wiedza o e4300 nic mi nie daje w odniesieniu do np. calej gamy procesorow dostepnych na rynku, więc nie widze sprzecznosci w tym co powiedzialem ;P. Dzieki wszystkim za rady, jak bede jeszcze potrzebowal pomocy to sie najwyzej odezwe. Bym zapomnial, moi sponsorzy to nie rodzina... ;P. Edytowane 9 Lipca 2007 przez Mr.Goomis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość benden Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) Jestem kompletnie zielony, bo jako-taka wiedza o e4300 nic mi nie daje w odniesieniu do np. calej gamy procesorow dostepnych na rynku, więc nie widze sprzecznosci w tym co powiedzialem ;P. Dzieki wszystkim za rady, jak bede jeszcze potrzebowal pomocy to sie najwyzej odezwe. Bym zapomnial, moi sponsorzy to nie rodzina... ;P. przeciwnikiem cenowym e4300 1.8ghz jest athlon x2 5000+ 2.6 ghz ktory bez oc kladzie e4300 na lopatki do tego dochodzi serdniobiorac 150zl tansza plyta glowna. athlony x2 tez sa produkowane w 65nm technologi maly pobor pradu i patrzac na cene sa jeszcze bardzo dobrym rozwiazaniem dla miedzy innymi ludzi korzy potrzeboja sponsorow . Tanie a dobre dzisaj x2 3800+ jest po 230zl a jeszcze 2 latka temu kursowal po 1400zl a na jego widok kazdy sie slinil. Sponsorow lepiej nagaboj na lepsza karte graficzna niz drogi tandem plyta glowna intela + e4300 Edytowane 10 Lipca 2007 przez benden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 e2160 + ip35-e + 1gb kingmaxa 667 (lub kupujesz 512 :D na poczatek zeby komp dał rade odpalić a potem dokupujesz reszte.. ) 300zł + 390zł + 115zł = 805 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 jeśli ma być jeszcze taniej to procek na E2140, mobo na Biostara TForce 965/Gigabyte GA-965P-DS3 rev.3.3/Asusa P5B/Abita IB9 , pamięci może sprawdzone Kingi ? No i co z zasiłką np. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...