Kolczuuu Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Witam! Mam problem z dyskiem napisanym w opisie. Problemy zaczęły się gdy go formatowałem instalatorem win xp i wysiadł mi prąd. Od tego czasu dysk zachowuje się dość dziwnie.. Mianowicie, czasem pokazuje się pod windowsem, czasem nie, a jeśli tak to zamiast 320GB to 123~GB, muszę tutaj nadmienić, że na poziomie wszystko wygląda raczej tak jak powinno. Nie mam juz pomysłów co robić.. Proszę doradźcie =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 a sp2 jest?, mozna wyzerowac dysk i zalozyc partycje od nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolczuuu Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Tak mam zainstalowanego sp2.. W jaki sposób mogę go wyzerować? Przeglądałem fora i szukałem informacji na ten temat i dowiedziałem się, że można to zrobić softem producenta, ale nic tam poza testami i robieniem partycji nie było =/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Tak mam zainstalowanego sp2.. W jaki sposób mogę go wyzerować? Przeglądałem fora i szukałem informacji na ten temat i dowiedziałem się, że można to zrobić softem producenta, ale nic tam poza testami i robieniem partycji nie było =/Podaj łaskawie konfiguracje swojego komputera wraz z zasilaczem oraz zrzut z odczytu S.M.A.R.T dla tego dysku, to bedziem radzić, a tak to ciężko powiedzieć czy to dysk czy windows czy na psa urok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolczuuu Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) Epox 8RDA+ AMD Barton 2500+@2GHz 1GB Kingston PC3200 (2x 512) Radeon 9600pro Delta 350W Nie wiem czy to ważne ale mam do tego jeszcze systemowego Maxtora 80Gb. Tutaj zdjęcie Seagate'a a tutaj Maxtora Edytowane 9 Lipca 2007 przez Kolczuuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolczuuu Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Wie ktoś co z tym zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Trzepnij w łeb wszystkie partycje i pozakładaj na nowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolczuuu Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Trzepnij w łeb wszystkie partycje i pozakładaj na nowo. Ale jak mam to zrobić jeśli dysk pokazuje się tylko w programach diagnostycznych, a pod windowsem jest niewidoczny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) ...czasem pokazuje się pod windowsem, czasem nie, a jeśli tak to zamiast 320GB to 123~GB, muszę tutaj nadmienić, że na poziomie wszystko wygląda raczej tak jak powinno. Nie mam juz pomysłów co robić.. Proszę doradźcie =)Ja jasnowidzem nie jestem. Raz piszesz tak jak wyżej, a teraz piszesz, że jednak dysk widzi tylko w programach diagnostycznych (jakich, także nie napisałeś). Zresztą w programach diagnostycznych seagate'a są opcje usuwania i zakładania partycji. Tu masz instrukcję, co i jak: http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?vgne...mp;locale=en-US Akapit "How to use DiscWizard Starter Edition" Edytowane 12 Lipca 2007 przez Elektronek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolczuuu Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Oki wszystko już działa dziękuje =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 (edytowane) Wypadałoby napisać, co pomogło, prawda? Forum ma pomagać także innym użytkownikom z takimi problemami. Edytowane 13 Lipca 2007 przez Elektronek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...