Skocz do zawartości
Yacho

[xp] Czy Można Udostepnic Drukarke W Sieci...

Rekomendowane odpowiedzi

[gluteus maximus] w kwiatach

Zakładam lokalnego uzytkownika X

daje mu dostep do drukarki

Siostra na swoim komputerrze dostaje komunikat ze nei ma uprawnien - niezaleznie czy jej user ma X Y Z czy cokolwiek innego

z poziomu swojego kompa nie jestem w stanie zalozyc innego usera niz lokalny...

HELP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

control panel -> administrative tools -> local security policy -> user rights assignment -> access this computer from the network

Dalem tak - ale nadal kiedy na komputerze siostry chce wydrukowac cos (ona jest zalogowana na swoim lokalnym koncie innym od mojego "na drukarke") siostra dostaje komunikat ze nie ma uprawnien... moze powinienem dodac drukarke jescze raz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalem tak - ale nadal kiedy na komputerze siostry chce wydrukowac cos (ona jest zalogowana na swoim lokalnym koncie innym od mojego "na drukarke") siostra dostaje komunikat ze nie ma uprawnien... moze powinienem dodac drukarke jescze raz ?

no spróbuj dodać jeszce raz - a jak nie pomoże, to na kompie udostępniającym dodaj konto o takiej samej nazwie i z tym samym hasłem jak ma siostra - następnie dodaj owo konto we właściwościach drukarki w zakładce security - może to coś da, bo nic innego do głowy mi nie przychodzi :?

edit:

jeszcze jedno mi się przypomniało - zobacz w następnej gałęzi: security options -> Network access: Do not allow anonymous enumeration of SAM accounts and shares - jeżeli masz Enabled, to zmień na Disabled, bo to może być również przyczyną zamieszania

Edytowane przez rosolini

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi