Yacho Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 jak w temacie ? any ideas jak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 w zakladce zabezpieczenia ustalasz sobie uzytkownika x, ktory ma uprawnienia do drukarki, z danego komputera po prostu uzytkownik loguje sie do drukarki przez ustawionego uzytkownika x ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Moz jestem glupi ale w nie mam zakladki zabezpieczenia w winXP - w win2003 jest w XP nie ma - chyba ze zle szukam ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 wyłącz proste udostępnianie, to pojawi się zakładka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 [gluteus maximus] w kwiatach Zakładam lokalnego uzytkownika X daje mu dostep do drukarki Siostra na swoim komputerrze dostaje komunikat ze nei ma uprawnien - niezaleznie czy jej user ma X Y Z czy cokolwiek innego z poziomu swojego kompa nie jestem w stanie zalozyc innego usera niz lokalny... HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 1. użytkownik musi mieć prawo do logowania z sieci 2. należy przyznać użytkownikowi odpowiednie uprawnienia do udostępnionego zasobu - w tym wypadku drukarki i nie ma bata - musi działać jakiego masz XP? home, czy prof? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 prof. Powiedz gdzie ustawic aby luser mogl logowac sie z sieci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Wklep w eksploratora \\nazwa_pc lub \\adres_ip i zobacz czy wyswietli błąd czy zapyta o usera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 prof. Powiedz gdzie ustawic aby luser mogl logowac sie z sieci ? control panel -> administrative tools -> local security policy -> user rights assignment -> access this computer from the network Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 control panel -> administrative tools -> local security policy -> user rights assignment -> access this computer from the network Dalem tak - ale nadal kiedy na komputerze siostry chce wydrukowac cos (ona jest zalogowana na swoim lokalnym koncie innym od mojego "na drukarke") siostra dostaje komunikat ze nie ma uprawnien... moze powinienem dodac drukarke jescze raz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 (edytowane) Dalem tak - ale nadal kiedy na komputerze siostry chce wydrukowac cos (ona jest zalogowana na swoim lokalnym koncie innym od mojego "na drukarke") siostra dostaje komunikat ze nie ma uprawnien... moze powinienem dodac drukarke jescze raz ?no spróbuj dodać jeszce raz - a jak nie pomoże, to na kompie udostępniającym dodaj konto o takiej samej nazwie i z tym samym hasłem jak ma siostra - następnie dodaj owo konto we właściwościach drukarki w zakładce security - może to coś da, bo nic innego do głowy mi nie przychodzi :? edit: jeszcze jedno mi się przypomniało - zobacz w następnej gałęzi: security options -> Network access: Do not allow anonymous enumeration of SAM accounts and shares - jeżeli masz Enabled, to zmień na Disabled, bo to może być również przyczyną zamieszania Edytowane 19 Sierpnia 2007 przez rosolini Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...