Sarzyk Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Witam wszystkich. Zmienilem dzis procesor na XP 1700+ w 0,13 mikrona. W sklepie powiedzieli, ze nie bedzie chodzil na tej plytce a jednak narazie jakos chodzi. Jest tylko pewnien problem, bios nie widzi jaki to jest typ procesora "unknown CPU type" zrobilem update biosu z sierpnia 2002, nowszego nie znalazlem na stronie producenta. Dalej nie widzi jaki to procesor. Zastanawiam sie czy to moze jakos wplynac na wydajnosc i stabilnosc komputera. Narazie nie podkrecalem, mialem 1 bluescreen zwiekszylem do 1,6v i czekam co dalej bedzie... :roll: Co o tym myslicie? Pozdrawiam Tomek =============================================== XP 1700+Shuttle AK31+2x256DDR Kingston Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 hehe mam to samo tylko u mnie widzi jako Doron :P Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarzyk Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Hehe przynajmniej nie jestem sam z tym problemem. Tez probowales robic update biosu? Teraz mam jeszcze inny kurde problem, dokupilem sobie drugie kingstony ddr 256 266mhz tyle ze te sa na kosciach hynix a te starsze nanya. I sie "gryza" razem - aplikacje same sie wylaczaja, osobno dzialaja normalnie. Jutro sprawdze u qmpla. Qrfa mi to zawsze jakies problemy musza sie przytrafic ze sprzetem. Pozdrawiam Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolf_Lub Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 No ja też go mam w tej konfiguracji. Na początku widział mi go jako Unknown cpu type at 1498 MHZ (niepamiętam dokładnie), ale podkręciłem go do 141x13 i działa pięknie - temperatura nigdy nieprzekroczyła 40 stopni. Napięcie rdzenia jest standardowe - wyzsze czestotliwości - pamięci wymiękają bo to DDRPC2100. Zamieżam się pobawić z mnożnikiem - na płycie jest do 14, ale jak ustawie 14 to niewstaje. Może uda się "na sztywno " ustawić mnożnik i wtedy może coś się pokaże :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 mialem to samo na epoxie 8kta3+pro (kt133a), chodzil bez wiekszych problemow na 12,5x133 :) (ok. 2 miesiecy, pozniej sprzedalem plyte...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Moja kobieta ma ta plyte, sam jej kupilem i zalozylem 1700+ 0,13 z serji 0307 i puscilem go na 13x145 dalej nie sprawdzalem bo wiedzialem na ile stac te pamieci co jej dalem. Wszystko dziala jak nalezy a wyswietla u gory nie unknown cpu type tylko normalnie Athlon i liczbe mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitman Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 tez u mnie wystepuje ten problem z typem procka ale wszystko dziala ok kreci sie i system stabilny 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitman Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 a moze ktos powie mi czy pojda mi pamieci ddr 333mhz na tej plycie oczywiscie plyta jest to kt266a ale w biosie ma ustawienie magistrali do 166mhz ciekawe czy dzielnik sie wlaczy na 1/5 na tej plycie bo inaczej to pci :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 TRZEBA UAKTUALNIC BIOS!!!!!!!! DO WERSJI S2EJ BODAJRZE. MIALEM PLYTKE AK31 I PROCEK 1.7 0.13U PO UAKTUALNIENIU biosu POKAZYWAL OK. BIOS W WERSJI BETA!!!/NAPRAWIA DETEKCJE TYCHRZE PROCKOW/ DATOWANY 11/11/2002. OSTATNI OFICJALNY WYDANY W KWIETNIU 2002 WERSJA S2EI NIE daje rady (PROCKI 0.13u WTEDY NIE ISTNIALY). JAK KTOS CHCE NIECH PISZE do SUPPORT CENTERu ZEBY WYSLALI (TRZEBA SIE DLUGO PROSIc ;-)) ALBO DO MNIE : watcher@autograf.pl TO GO PRZEŚLE. mialem ten sam problem //pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitman Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 TRZEBA UAKTUALNIC BIOS!!!!!!!! DO WERSJI S2EJ BODAJRZE. MIALEM PLYTKE AK31 I PROCEK 1.7 0.13U PO UAKTUALNIENIU biosu POKAZYWAL OK. BIOS W WERSJI BETA!!!/NAPRAWIA DETEKCJE TYCHRZE PROCKOW/ DATOWANY 11/11/2002. OSTATNI OFICJALNY WYDANY W KWIETNIU 2002 WERSJA S2EI NIE daje rady (PROCKI 0.13u WTEDY NIE ISTNIALY). JAK KTOS CHCE NIECH PISZE do SUPPORT CENTERu ZEBY WYSLALI (TRZEBA SIE DLUGO PROSIc ;-)) ALBO DO MNIE : watcher@autograf.pl TO GO PRZEŚLE. mialem ten sam problem //pozdro czy po uaktualnieniu tego biosu z 11/11/2002 komp chodzi ok?jesli tak to poprosze na maila :) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotruś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Też mam tą płyte i byłem z niej bardzo zadowolony. Chodziła 1,5 roku z duronem 900MHz i na luzie przetaktowywała go na 1330MHz 133FSB. Po zmianie na AthlonaXP 1700+ też mi wypisuje UNKHNOW CPU 1466 MHz. Nie mam tego najnowszego biosu BETA AK31S2EJ , mam EI. Wczoraj bawiłem się trochę w modyfikacje go no i Dup... Blada sąsiad włączył u siebie wiertare i mi siadło zasilanie i bios się cały nie dograł. Tera płyta nie wstaje . Co możecie poradzić ??? Błagam bo nie stać mnie na zakup nowej. :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Wczoraj bawiłem się trochę w modyfikacje go no i <font color="#FF0000">[ciach!]</font>... Blada sąsiad włączył u siebie wiertare i mi siadło zasilanie i bios się cały nie dograł. Tera płyta nie wstaje . Co możecie poradzić ??? Trzeba zaprogramować BIOS programatorem, w serwisie powinni mieć coś takiego. Normalnie kosztuje taka usługa 10-50 zł (zależy gdzie i kto to robi). Teraz już wiesz do czego służy UPS? Nauka kosztuje, potraktuj to jako koszty kształcenia ;) Pozdr AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotruś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Udało mi się beż żadnych programatorów , wyciągania kości biosu itp. Wiecie jak ??? Ano dzięki kolesiowi "dARIO". Opisał dokładnie jak to trzeba zrobić i udało się. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Eee, no to trzeba było mówić że ci startuje - jak bootblock jest w porządku, to faktycznie nie trzeba dużo kombinować! Ale dobrze że sie udało, a przy okazji czegoś sie nauczyłeś ;) Pozdr AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...