s P E c Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Wiec mam problem posiadam neostrade jednak moj router nie ma ASDL wiec chce puścić sygnal internetowy przez kompa (stacjonarnego) do routera zeby ten mi zrobil siec wi-fi. I tu potrzebna mi wasza pomoc nie wiem jak zrobic zeby sygnal z kompa przechodzil do routera ? Odrazu jak ktos sie zna moze napisac jak skonfigurowac wi-fi bo z tym tez mam lekkie problemy Router - Air Live wl-5460ap Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) AirLive (a raczej Ovislink) 5460 przy standardowym oprogramowaniu nie udostepnia opcji routowania, musisz wgrac jakis alternatywny soft, wiekszosc jest platna jeden jest darmowy aplite, ale robisz to na wlasna odpowiedzialnosc, jak wrzucisz aplite moge pomoc z konfiguracja, edit. Uhh strasznie naklamalem powyzej, aplite nie ma mozliwosci routowania, zrobilem jakis czas temu upgrade na appro i bylem swiecie przekonany ze aplite to umozliwia, dzis stawialem aplite na kolejnym ovislinku i dopiero zobaczylem, wiec zaden darmowy soft nie rozwiazuje twojego problemu, tylko platne. Edytowane 17 Lipca 2007 przez sajmon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Ale po co mu routing skoro za router robi PC z neostrada? Robisz tak - do kompa z neo ładujesz sieciowke, robisz udostepnianie polaczenia, podlaczasz kabelek od kompa od AP i tyle... Tylko najpierw w AP wylacz przyznawanie DHCP. Powinno smigac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...