Skocz do zawartości
s P E c

Konfiguracja Sieci Wi-fi Router [air Live Wl-5460ap]

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec mam problem posiadam neostrade jednak moj router nie ma ASDL wiec chce puścić sygnal internetowy przez kompa (stacjonarnego) do routera zeby ten mi zrobil siec wi-fi. I tu potrzebna mi wasza pomoc nie wiem jak zrobic zeby sygnal z kompa przechodzil do routera ? Odrazu jak ktos sie zna moze napisac jak skonfigurowac wi-fi bo z tym tez mam lekkie problemy

Router - Air Live wl-5460ap

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AirLive (a raczej Ovislink) 5460 przy standardowym oprogramowaniu nie udostepnia opcji routowania, musisz wgrac jakis alternatywny soft, wiekszosc jest platna jeden jest darmowy aplite, ale robisz to na wlasna odpowiedzialnosc, jak wrzucisz aplite moge pomoc z konfiguracja,

edit.

Uhh strasznie naklamalem powyzej, aplite nie ma mozliwosci routowania, zrobilem jakis czas temu upgrade na appro i bylem swiecie przekonany ze aplite to umozliwia, dzis stawialem aplite na kolejnym ovislinku i dopiero zobaczylem, wiec zaden darmowy soft nie rozwiazuje twojego problemu, tylko platne.

Edytowane przez sajmon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale po co mu routing skoro za router robi PC z neostrada?

Robisz tak - do kompa z neo ładujesz sieciowke, robisz udostepnianie polaczenia, podlaczasz kabelek od kompa od AP i tyle...

Tylko najpierw w AP wylacz przyznawanie DHCP. Powinno smigac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi