welyk Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 potrzebuje kupic budzetowego lapa dla siostry, przede wszystkim do netu i worda. mysle o Asusie i teraz mam do wyboru konfig z: Celeron M 520 1.60 GHz i Intel 940GML lub Celeron M 440 1.86 GHz i ATI Radeon Xpress 1100 ... osobiście skłaniałbym sie ku opcji pierwszej bo chipset Intela ale nie bardzo moge znaleźć czym różnią sie te procesory oprócz mnożnika i to jest zasadnicze pytanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 potrzebuje kupic budzetowego lapa dla siostry, przede wszystkim do netu i worda. mysle o Asusie i teraz mam do wyboru konfig z: Celeron M 520 1.60 GHz i Intel 940GML lub Celeron M 440 1.86 GHz i ATI Radeon Xpress 1100 ... osobiście skłaniałbym sie ku opcji pierwszej bo chipset Intela ale nie bardzo moge znaleźć czym różnią sie te procesory oprócz mnożnika i to jest zasadnicze pytanie :) http://www.intel.com/products/processor_nu...t/celeron_m.htm roznica to 64-bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 :/ w sumie to dałem ciała... a co myslicie o tych platformach, tzn. Xpress 1100 i 940GML? dobrze mysle ze lepszy Intel? z drugiej strony skoro to tylko 64bit to chyba będzie odczuwalna róznica na korzysc procka 1,86 Ghz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) Procek 1.86GHz bedzie szybszy.. a grafiki wsio ryba (bez obraz dla kolegi ;) ) wydajnościowo to samo. Skłaniałbym się ku 2 opcji Edytowane 10 Lipca 2007 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Procek 1.86GHz bedzie szybszy.. a grafiki wsio ryba (bez obraz dla kolegi ;) ) wydajnościowo to samo. Skłaniałbym się ku 2 opcji daruj sobie tego 64-bitowca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 daruj sobie tego 64-bitowca. A co ja napisałem ? 2opcja - 32bit 1.86GHz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...