Skocz do zawartości
Goofy

3dMark03 kontra 440MX

Rekomendowane odpowiedzi

W jaki sposób sprawić, aby najnowszy 3dmark zadziałał na tej karcie. Z niewiadomych mi przyczyn zaraz po starcie pierwszego testu zamyka się 3dmark bez żadnego komunikatu? Wiem, że instalka jest dobra a na dodatek u kumpla da gf2mx działa…. Sprawdzałem sterowniki 30.30 41.03 41.07 42.82 i parę innych i na wszystkich to samo ( pod WINXP). Jedno co zauważyłem to że NFS HP2 nie działa na niektórych sterach. Co może być przyczyną niedziałającego 3Dmarka ???? Grafika nie jest taktowana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A masz Direct X 9 może jego potrzebuje u mnie było to samo ale jakoś nie chce sie dobijać.

Może ze 300pkt będzie nie więcej.

Moim zdaniem to ten 3D Mark 2003 to najmniej wiarygodny benchmark jaki do tej pory powstał.

Bo niech mnie ktoś przekona że Radek 9700 jest aż o 15 razy szybszy od mojego 4MX440 najwyżej 3 krotnie no może do 5 ale nie aż tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie ostatnio widziłęm test 4MX 440SE z SDR i 64 bit szyną i ku mojemu zaskoczeniu działał o połowe wolniej od mojej karty :lol: coś koło 1500 do 1600 pkt. Więc z tym że od takiej karty R9700PRO może być szybszy 15 to akurat się zgodze. Przecież Ti4200 na odpowiedniej konfiguracji jest 5 razy szybszy więc jeśli doda się obsługe dx9 to kto wie. Ale 15 razy chyba to jednak przesada ale zobaczy się jak nVidia wyda nowe dentki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi wywalało po wgraniu testu wings of fury ale zainstalowałem detonatory 41.50 i problem zniknoł, spróbuj  :wink: 

A pozatym ten problem był juz na forum  :lol:

A gdzie je mozna znaleść bo na nvidi juz nie widze 41.50.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...