weddinger Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Zwracam sie po pomoc do doswiadczonych, bo nie mam juz sily analizowac setek forow, a nic innego nie robie od tygodnia... Sprawa jest taka: chce zlozyc zestaw bazujac na skladnikach: - E6x20 - jeszcze nie wybralem. ale procesor tu nie jest istotny - plyta z rodziny P5B. jaka konkretnie nie wiem - pytania do tego ponizej i o nastepujacych wlasciwosciach: - sprzet ma byc do zastosowan biurowo-fotograficznych (Photoshop, video), raczej bez grania, ale chce sobie zostawic mozliwosc zalozenia stosownej karty (ale bez szalenstw - zadne CrossFire ani SLI) - ma byc cichy - chce wykorzystac dostepne chlodzenie pasywne (o ile dostepne) - ma byc podkrecony na tyle ile sie da, ale zeby nie trzeba bylo stosowac jakich extrasow (specjalne chlodzenie, super-hiper pamieci, etc) - niskie zuzycie energii I teraz do wlasciwego pytania: jaka plyta z rodziny P5B da mi spelnienie powyzszych wymagan? czy podstawowa P5B da sie juz sensownie krecic, ale bez przesady - chce tylko dostac mozliwie duzo z klocka? czy musze wziac inna z rodziny - jaka? przyznam szczerze, ze nie wiem dlaczego P5B-E / E-Plus / Plus czy Deluxe maja byc tutaj lepsze. naturalnie wiem, ze DELUXE to jest odpowiedz na kazde pytanie, ale moze mi ktos wylozyc - dlaczego? czego nie maja tansze wersje? pytanie mozna by postawic jeszcze tak: dlaczego NIE P5B w posdstawowej wersji, przy zalozeniu, ze nie potrzebuje bajerow, fajerwerkow i zbednych peryferiow? Prosze o pomoc, bo nie daje rady, a musze w koncu cos kupic. Na koniec jeszcze moze przewrotnie: a moze by tak P5K w podstawowej wersji?? pozdrawiam, weddinger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 ile masz kasy na mobo ? jednak skłaniał bym się na abita ip35-e / ip35 / ip35pro .... jak już bardzo chcesz asusa to p5k tylko którego to nie pomogę bo siedzę w Abitach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 musi być P5B, z którym są czasami problemy ? Może Abit AB9/MSI P6N SLi Fi jeśli kręcisz to dołóż do C2D E6420 chłodzenie - http://allegro.pl/item212576392__thermalri..._am2_i_775.html pamiątki - Goodram PRO 900, są bardzo tanie, a pozwolą wycisnąć z proca, ile się da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prez Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 polecalbym bardziej p5k, w p5b w roznych wersjach bywaja problemy z miernikiem temp. (chociaz nie wiem jak w dlx) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...