Skocz do zawartości
weddinger

Co Z Rodziny P5b Dla E6x20 - Max Osiagi Na Pasywnym Chlodzeniu?

Rekomendowane odpowiedzi

Zwracam sie po pomoc do doswiadczonych, bo nie mam juz sily analizowac setek forow, a nic innego nie robie od tygodnia... Sprawa jest taka: chce zlozyc zestaw bazujac na skladnikach:

- E6x20 - jeszcze nie wybralem. ale procesor tu nie jest istotny

- plyta z rodziny P5B. jaka konkretnie nie wiem - pytania do tego ponizej

i o nastepujacych wlasciwosciach:

- sprzet ma byc do zastosowan biurowo-fotograficznych (Photoshop, video), raczej bez grania, ale chce sobie zostawic mozliwosc zalozenia stosownej karty (ale bez szalenstw - zadne CrossFire ani SLI)

- ma byc cichy - chce wykorzystac dostepne chlodzenie pasywne (o ile dostepne)

- ma byc podkrecony na tyle ile sie da, ale zeby nie trzeba bylo stosowac jakich extrasow (specjalne chlodzenie, super-hiper pamieci, etc)

- niskie zuzycie energii

I teraz do wlasciwego pytania:

jaka plyta z rodziny P5B da mi spelnienie powyzszych wymagan? czy podstawowa P5B da sie juz sensownie krecic, ale bez przesady - chce tylko dostac mozliwie duzo z klocka? czy musze wziac inna z rodziny - jaka? przyznam szczerze, ze nie wiem dlaczego P5B-E / E-Plus / Plus czy Deluxe maja byc tutaj lepsze. naturalnie wiem, ze DELUXE to jest odpowiedz na kazde pytanie, ale moze mi ktos wylozyc - dlaczego? czego nie maja tansze wersje?

pytanie mozna by postawic jeszcze tak:

dlaczego NIE P5B w posdstawowej wersji, przy zalozeniu, ze nie potrzebuje bajerow, fajerwerkow i zbednych peryferiow?

Prosze o pomoc, bo nie daje rady, a musze w koncu cos kupic.

Na koniec jeszcze moze przewrotnie:

a moze by tak P5K w podstawowej wersji??

pozdrawiam,

weddinger

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musi być P5B, z którym są czasami problemy ? Może Abit AB9/MSI P6N SLi Fi

jeśli kręcisz to dołóż do C2D E6420

chłodzenie - http://allegro.pl/item212576392__thermalri..._am2_i_775.html

pamiątki - Goodram PRO 900, są bardzo tanie, a pozwolą wycisnąć z proca, ile się da

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi