jawor121 Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Siema, juz jakis czas temu pisałem posty na temat mojego Upgrade ale zawsze miałem ważniejsze wydatki.Teraz ojciec sypnał troche kasą i mam jakies 1300zł max z przesyłkami na upgrade(im mniej tym lepiej ale bez przesady)Wymyśliłem sobie taki zestaw: Płyta:Abit Kn9 albo Dfi tu mam największe wątpliwości którą wybrać.Jak jest z jakością dźwięku?Zależy mi na Oc.Co trzeba zrobić żeby uzyskać Sli w Dfi?Ogółem warto dopłacać? Proc:Tu napewno Brisbane. Ram:2x1gbGoodram 667 z Apollo bo maja tanio w miare.Czy one sie nadają do OC? Grafa:Tu nie wiem albo Geforce 7900gs albo 8600Gt.Raczej to drugie,Dx10 i ogólnie czytajac ostatnie wypowiedzi uważam ze lepiej 8600Gt.Jakiej firmy najlepsza? mam zasilacz Fortron 350W,czy wytrzyma,czy lepiej wziąć mocniejszy? W jakim sklepie kupić najlepiej,zależy mi na czasie,ram napewno w Apollo.Czekam na wasze sugestie co do mojego wyboru? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 No ABIT ma tą zalete że jest tanszy i nie trzeba wymieniać tego wyjca co siedzi na chipsecie. A DFI to... DFI i ma do tego SLI które się uaktywnia po zmianie położenia zworek. Czy warto oceń sam. Pamięć ok. Śmiało podkręcisz proca. Najlepiej szykaj najtańsze od Kingstona. GoodRAM lub OCZ. Jeśli nie masz tych ok 500 zł na grafike to weź 8600. Te GF7900 za ok 400zł są razcej lipne (niestety). Zasiłta słaba troche. Doinwestuj w DELTE 400W. A co do zakupu to możesz wszystko brać w apollo jeśli dostaniesz. A jesli nie to szukaj gdzie taniej wyjdzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Czyli nie trace gwarancji na Dfi,nie trzeba nic modować?Czy oferuje dużo wyzsze Oc niz Kn9?Jak jest z jakościa dźwieku na obu płytach? Wiem napewno: Cpu:Brisbane 3600 Ram:2x1gb Goodram667 Psu:Delta 400w Grafa:tu chyba 8600Gt,jakiej firmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3zyk Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) Moim zdanie zasilacz starczy Fortrony to solidne bestie, a zaoszczędzone pieniądze warto dołożyć do 8600GE lub może jakiegoś X1950 z czymś od Ati :) EDIT: W odpowiedzi na kolejnego posta: Cpu ok Ram ok Psu nie trzeba Grafa może być Palit Oc będzie bardzo podobne. Dźwięk w Abicie jest ok. Edytowane 10 Lipca 2007 przez 3zyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Czyli nie trace gwarancji na Dfi,nie trzeba nic modować?Czy oferuje dużo wyzsze Oc niz Kn9?Jak jest z jakościa dźwieku na obu płytach? Wiem napewno: Cpu:Brisbane 3600 Ram:2x1gb Goodram667 Psu:Delta 400w Grafa:tu chyba 8600Gt,jakiej firmy? OC minialnie lepsze na DFI i nie trzeba modować by działała w SLI :) Dzwięk podobny bo oparty na tym samym układzie :) 8600GT tylko Palita. Nie warto dokładać do Sonica bo IMHO OC takie samo. Wynalazki typu 8600GE sobie odpuść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Aha jeszcze jedno odnośnie Dfi.Jakis czas temu czytałem na forum,że jakiś koleś kupił sobie własie Dfi i Brisbane i miał jakiś problem bo coś mu nie chodziło.Później sie okazało że to przez stary bios.Czy jak ją kupie to bedzie trzeba kombinować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Ja kupowałem dość dawno i nie musiałem zmieniać biosu. Teraz juz wszystki powinny mieć nowszy bios z obsługą Brisbane. IMHO nie ma obawy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 A jeszcze jedno pytanie.Czy warto dołożyć do 7900gs czy lepiej wziąć 8600Gt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Wez Palit'a 8600gt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Oto zestaw który zamawiam: DFI Infinity NF SLI-M2/G 289 AMD Athlon 64 X2 3600+ BOX (Socket AM2) 65W, Brisbane 219 PALIT GF 8600GT - 540/1400, 256MB, 128bit, DX10, PCIe 393 Goodram 2x1gb 667mhz 238 Razem:1139 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Weź załatw sobie jakiś radiatorek na chipset... Bo 40mm na dfi jest bardzo głośna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) Bardzo dobry . Za ta cene lepszych czesci nie znajdziesz. :) @serwal4 No nie przesadzaj :) Ja wczoraj na podobnym kompie pracowalem i sie na glosnosc nie uskarzalem ;) (Choc moze na to uwagi nie zwrocilem :unsure:) Edytowane 12 Lipca 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 a jeśli chodzi o BIOS, to napisz do sklepu, żeby Ci wgrali, powinni to zrobić za friki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 No na chipset to Zalmana niebieskiego dam.Czy jak dam karte grafiki w drugi slot Pci-e to nie bede go musiał modyfikować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Raczej nie, zreszta nawet w pierwszy slot grafa powinna wejsc przy Zalmanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Miałem możliwość siedzenia przy kompie gdzie było DFI Infinity... (+ 79GTX z fanem na max, cooler box od amd) i takie 40mm wkręcające się na 4k rpm nie było ciche... Mimo ogólnie wysokiego poziomu dBa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Tak sobie Allegro przegladam i zauwazyłem tą płyte na Am2:http://www.allegro.pl/item214574128_abit_an52_nastepca_kn9_ddr2_8ch_fv_gw36m_zabrze.html niby następca Kn9.Czy miał juz z nia ktoś doczynienia?Jakie ma oc?Czy sie do niego wogole nadaje,czy taki nie wypał jak Abit Kn9-sli?Chyba sa na takim samym chipsecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Tak sobie Allegro przegladam i zauwazyłem tą płyte na Am2: http://www.allegro.pl/item214574128_abit_a...36m_zabrze.html niby następca Kn9.Czy miał juz z nia ktoś doczynienia?Jakie ma oc?Czy sie do niego wogole nadaje,czy taki nie wypał jak Abit Kn9-sli?Chyba sa na takim samym chipsecie http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=230242 Wolał bym dopłacić do DFI albo na upór szukać KN9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Omg 220 Ht max.Nie no to rzeczywiscie lepiej szukać Kn9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 To coś jest na nForce 520... a nazywanie tego następcą KN9 to bluźnierstwo. Taniej: http://www.allegro.pl/item214988011_abit_k...ra_fenomen.html Masz KN9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Ja też słyszałem bardzo złe opinie o tym "następcy". O wiele lepiej kupić KN9 jak koledzy wcześniej pisali. Na Allegro jeszcze jest dostępny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...