Skocz do zawartości
Gość Coccolino_

Sony Obniża Cenę I Wprowadza Nowe Ps3

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Coccolino_

Sony potwierdziło, że obniży cenę PlayStation 3 o 100 dolarów. Urządzenie wyposażone w 60-gigabajtowy dysk twardy będzie więc kosztowało 499 USD. Do obniżki ceny doszło więc w osiem miesięcy po premierze urządzenia, a więc jest to najszybsza zmiana cennika na rynku konsoli. Nowa cena obowiązuje w USA, a przedstawiciele Sony mówią, że nie ma ona wpływu na ceny w Europie.

To jednak nie wszystkie propozycje koncernu. Już wkrótce na rynek trafi PS3 z 80-gigabajtowym dyskiem twardym. Wyceniono ją na 599 dolarów, a każdy z nabywców otrzyma pełną wersję gry MotoRacer.

źródło: DailyTech / Kopalnia Wiedzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak cena spadnie poniżej 1500zł to może się skusze ;)

Również, tym bardziej, że od dawna nie kupowałem żadnej z konsol a w domu mam starego i jarego psx'a i do dziś gram w FFIX, ISS2 i MGS, Crash'a itp :D. I dobrze, że w ps3 pad jest taki jak w poprzednich jego wersjach. Sony testowało jakiegoś pada na wzór bumerangu i z niego zrezygnowali i bardzo dobrze. Jak dla mnie pad od ps jest najlepszym padem jaki w ogóle powstał, bardzo funkcjonalny a do tego wygodny. Więc jeżeli mamy produkt doskonały, to po co go zmieniać?

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy brak wibracji tez uwazasz za zalete :P

A wracajac do wlasciwego tematu: w Europie obnizki najprawdopodobniej nie bedzie, za to bedzie tzw. Starter pack, zawierajacy konsole, dwa bezprzewodowe pady i dwie gry.

Z kolei w USA Sony wprowadza wersje z 80GB dyskiem, za 599 USD, natomiast wersja 60 GB bedzie w sprzedazy tylko do wyczerpania zapasow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Swoją drogą ciekaw jestem kiedy ps3 będzie kosztować ok 1500 zł, bo te 2300 to trochę dużo jakby nie było. X0 jest tańszy, ale znając życie ps3 go zmiecie tak czy siak z powierzchni ziemi.

XO jest tanszy , ale awaryjnosc + doplata za HDDVD i masz w sumie to samo. A czy smiecie go? To zalezy od gier i dobrze wiemy , ze nie moc sprzetu a ilosc gier decyduje o popularnosci.(vide PSX vs N64...)

Ciekawe czy brak wibracji tez uwazasz za zalete :P

Dual z PSX ma wibracje :wink: Tak na marginesie of koz :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A można podłączyć pada z PSX/PS2 do PS3 :D ? Sam osobiście na PS2 pocinam na padzie od PSX (Dual shock :D ), te wygniecone przyciski jakoś lepiej mi pasują ;) . A znając jego wytrzymałość, dożyje do czasów jak sobie sprawie PS3 za 400zł ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli komus na filmach nie zalezy, to doplate za HD-DVD moze odliczyc ;)

Co do wibracji: chodzilo mi o SixAxisa z PS3. Choc podobno ma sie tez pojawic wersja z wibracjami w blizej nieokreslonym terminie.

Kwestia gustu , ale akurat 500$ w stosunku do 400$ za xboxa jak obecnie w stanach to powiedzialbym bardzo dobra cena za system o sporo wiekszych mozliwosciach i o wiele bardziej otwartej budowie np w xboxie dodatkowe dyski tylko od Microsoftu po microsoftwych cenach do soniaka wchodzi wszystko od laptopow bez utraty gwarancji. 3.5" dyski tez zdaje sie mozna podlaczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi