Skocz do zawartości
Jabar83

Sb Live (sb0100) + Genius Sw-hf5.1 5000

Rekomendowane odpowiedzi

No więc sprawdziłem najpierw w KX . Ustawiłem głośniki na 5.1. Odpalam test i wszystkie 4 przednie i tylne działają prawidłowo, ale centralny i sub milczy. Na wstępie napisze że kable są podpięte prawidłowo. Sam centralny jest sprawny ,bo podpiąłem go do innego wejścia na śledziu karty i działa. Kabel ten pomarańczowy mam podpięty do pomarańczowego na śledziu SB Live. Więc chyba prawidłowo ;) W desperacji podpiąłem też do 2 innych wejść. Centralny jak milczał tak milczy nadal. Próbowałem jakiś sterów Creative ,ale akurat tam mam możliwość wybrać tylko max 4 głośniki. Zainstalowałem jakieś YouP-PAX-V-Drv ,ale tam nie widzę żadnego mixera i możliwości ustawięń głośników . Sprawdzałem na wszystkich sterownikach filmy na DVD czy ripy HD z DTS czy AC3 5.1. Centralny i sub milczy .

EDIT: Sprawdziłem na integrze Realteka i jaki efekt. Zarówno sub jak i centralny grają. A na SB Live ani sub ani centralny. Jak ktoś ma jeszcze jakieś sterowniki ,które mogłyby pomóc to proszę o pomoc.

PS Za jakiś czas zamierzam kupić Audigy 2 albo nawet X-Fi. I mam nadzieję że tak nie będzie takich problemów.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi