maziboss Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Potrzebuje kabla optycznego do polaczenia MacBooka Pro z kinem domowym. Z jednej stronyjack z drugie standart. Jakiej firmy polecacie i gdzie najlepiej kupic ? :) Dlugosc okolo 1 m :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Kup taki, zeby pasowal na dlugosc i mial odpowiednie wtyczki ;) A pod zadnym pozorem nie daj sie nabrac na bajki o lepszej jakosci dzwieku, poprawianiu brzmienia itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) Popieram costi'ego w 100%. Bierz najtańszy, jaki znajdziesz oby tylko wtyczki pasowały. Chodzi ci chyba o coś takiego http://www.allegro.pl/item214337156_kabel_..._1_5m_hama.html lub http://www.allegro.pl/item213630825_kabel_...ter_gratis.html Edytowane 10 Lipca 2007 przez Elektronek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Czyli wszystko to to samo ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) A powiedz mi, czym ma się różnić? Przecież światło w tym kablu tak samo poleci, jak światło w kablu za kilka setek. Co z tego, że ten może mieć troszkę gorszą jakość. To jest sygnał cyfrowy, więc nawet spadek natężenia światła jakie dotrze do amplitunera nie będzie miał wpływu na jakość dźwięku nim przesyłanego. Co, światło zostanie w plastiku i będzie dodatkowo mrugać powodując jakieś zakłócenia w sygnale cyfrowym? LOL. Tylko debile bez mózgu kupują kable o cenach porównywalnych do samochodu. A teksty w stylu "diametralne polepszenie dźwięku" to mnie po prostu bawią, że czasami aż szkoda mi takich ludzi. Zmiany jakie niesie nowa technologia i te wszystkie bity na kartach dźwiękowych i szybkości procesorów w amplitunerach to po prostu papka marketingowa, którą będą nadal naciągać głupich naiwniaków. Ja kartę muz. wymieniłem tylko po to, żeby mieć lepsze pozycjonowanie dźwięku (w grach >>> UT2004 :P) i jakieś fajne efekty. Mp3 wcale nie brzmią lepiej także na nowym amplitunerze (stary to był WS504 Diory), który dzisiaj stanął na biurku. Jeden plus, to że mam dźwięk 5.1 i mogę korzystać z dobrodziejstw tego systemu. Edytowane 10 Lipca 2007 przez Elektronek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...