Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Więc zaczne od tego, że nie do końca wiedziałem gdzie ten temat umieścić - Tu, czy w dziale software.

Temat tyczy się następującej rzeczy:

Potrzebny jest jakiś program pod windowsa (najlepiej Viste) który umożliwiał by to co oferuje każdy EQ.

Chodzi o to, że zarówno moje głośniki jak i słuchawki nie grają na standardowych ustawieniach tak jak bym sobie tego życzył i przydałoby się miec możliwość ustawienia tego i owego (suwaki :wink: )

O ile problemu nie mam podczas słuchania muzyki (korzystam z EQ wbudowanego w Foobara) to podczas grania czy oglądania filmów już takiej możliwości nie mam, a niestety moje G500 strasznie dudnią i o ile w foobarze mam nad nimi kontrole to przy reszcie już nie (odrazu mówie, że pilocik to nie dla mnie - chce mieć lepszą kontrole).

Więc program ten musi mieć wpływ na ogół systemu i aplikacji.

Więc jeśli zna ktoś taki programik to będe wdzięczny za info.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety durny Creative pod Viste nie przygotował takiego "cuda" więc pytam o osobny program.

Pozdro.

Zainstaluj sobie (jeśli jeszcze tego nie masz) ffdshow (jest dodawany do takiej fajnej paczki k-lite-mega-codec-pack). Tam znajdziesz bardzo wiele ustawień zarówno obrazu jak i dźwięku podczas oglądania filmów, m.in. upragniony equalizer wraz z wieloma suwaczkami :gitarzysta:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluj sobie (jeśli jeszcze tego nie masz) ffdshow (jest dodawany do takiej fajnej paczki k-lite-mega-codec-pack). Tam znajdziesz bardzo wiele ustawień zarówno obrazu jak i dźwięku podczas oglądania filmów, m.in. upragniony equalizer wraz z wieloma suwaczkami :gitarzysta:

No ok tylko, że dla mnie nadal jest to półśrodek - chciałbym jeden do wszystkiego

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie ma hackowanych driverów pod Vistę? Do X-Fi były, nie jestem pewien czy do Audigy takze.

Ponadto drivery kX powinny działac pod Vistą, a tam korektorów graficznych, parametrycznych i regulacji barwy mnóstwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi