szczepoxx Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 otoz mam dylemat chodzi mi o uzyskanie wiekszej ilosci fps grach ... w nowych grach kompa mam jak w podpisie w lost planet na medium detal mam ok 30fps ale grafika jest tak rozmazana (to nie motion blur) ze ciezko cokolwiek zobaczyc, zwlaszcza w zamieci. tak wiec nie wiem co zrobic zeby bylo lepiej stac mnie albo na jedno albo na drugie (po owczesnym sprzedaniu jednego :D) bardziej mi odpowiada wymiana GPU bo z ramem musialbym kombinowac. myslalem nad 8600gt SONIC firmy PALIT ...nie do dx10 ale 9 ... bo wychodzi puki co tanio i w miare przyzwoicie pomozcie mi myslec :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==MORDI==- Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Jak kupisz GPU to bedzie tylko nie wielka rózica, bo 1gb ramu będzie blokował całść zestawu ;/ Ja bym kupił najpierw ram (taniej) a później karte graficzna. Takie jest moje zdanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3zyk Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Moje zdanie jest takie, że jak chcesz koniecznie zmieniać któryś (i tylko jeden) z tych komponentów to zmień GPU bo inwestowanie w DDR jedynki to zły pomysł. Co do rozmycia to podejrzewam, że masz LCD i jest to efekt niskiej rozdzielczości :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Jak kupisz GPU to bedzie tylko nie wielka rózica, bo 1gb ramu będzie blokował całść zestawu ;/ Ja bym kupił najpierw ram (taniej) a później karte graficzna. Takie jest moje zdanie Niekoniecznie będzie blokował, większa pojemność pamięci podbije wartość minimalną FPS, co usunie tzw. spadki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diablo_06 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 DDR drogie wiec wymiana będzie kosztowała :/ Ja bym zbierał na nową płyte i procka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==MORDI==- Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 (edytowane) DDR drogie wiec wymiana będzie kosztowała :/ Ja bym zbierał na nową płyte i procka ;)[....] i Ramy 1gb ddr= 2gb ddr2 (cena). Więc może tania przesiadka na am2? Sprzedałbyś to co masz oprocz gpu, trochę dołożysz i kupiłbyś: kn9 x2 3600+ brisbane goodram 1gb cl5 667Mhz(ewntualnie 2x) i później 86gt lub 79gs Edytowane 11 Lipca 2007 przez -==MORDI==- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 ehhh :) ... jak bym sie przesiadal to nie wyrobie z kasa ... musial bym kilka miechow czekac najlepiej bylo by sie grafy pozbyc: powykrecana, zmodowany bios moze ktos da z 250zl ja mam ze 100, brat kopsnie troche ... i akurat na palita starczy :-] ehhh zmiana platformy wyszla by ok.619zl minus ok. 450 max 500zl myslicie ze dwa rdzenie (mam nadzieje ze wykrecone :D ) nadrobia wymiane karty na s939 choc troche ?? te nowe gry sa optymalizowane pod 2 rdzenie czy dalej tylko jeden sapie a drugi stygnie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 lost planet lepiej łazi na dwóch jajkach niż na jednym. Zrób tak jak mówią wyżej sprzedaj proca ramy i płyte i idz w am2 czyli kn9 x2 brisbane i 1GB lub 2gb ramu, ja tak zrobilem i jestem zadowolony a doplacilem do tego interesu ok 150zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...