Skocz do zawartości
szczepoxx

Wiecej Ramu Czy Lepsze Gpu

Rekomendowane odpowiedzi

otoz mam dylemat

chodzi mi o uzyskanie wiekszej ilosci fps grach ... w nowych grach

kompa mam jak w podpisie

w lost planet na medium detal mam ok 30fps ale grafika jest tak rozmazana (to nie motion blur) ze ciezko cokolwiek zobaczyc, zwlaszcza w zamieci.

tak wiec nie wiem co zrobic zeby bylo lepiej stac mnie albo na jedno albo na drugie (po owczesnym sprzedaniu jednego :D)

bardziej mi odpowiada wymiana GPU bo z ramem musialbym kombinowac.

myslalem nad 8600gt SONIC firmy PALIT ...nie do dx10 ale 9 ... bo wychodzi puki co tanio i w miare przyzwoicie

pomozcie mi myslec :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje zdanie jest takie, że jak chcesz koniecznie zmieniać któryś (i tylko jeden) z tych komponentów to zmień GPU bo inwestowanie w DDR jedynki to zły pomysł. Co do rozmycia to podejrzewam, że masz LCD i jest to efekt niskiej rozdzielczości :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupisz GPU to bedzie tylko nie wielka rózica, bo 1gb ramu będzie blokował całść zestawu ;/

Ja bym kupił najpierw ram (taniej) a później karte graficzna. Takie jest moje zdanie

Niekoniecznie będzie blokował, większa pojemność pamięci podbije wartość minimalną FPS, co usunie tzw. spadki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DDR drogie wiec wymiana będzie kosztowała :/ Ja bym zbierał na nową płyte i procka ;)

[....] i Ramy 1gb ddr= 2gb ddr2 (cena). Więc może tania przesiadka na am2?

Sprzedałbyś to co masz oprocz gpu, trochę dołożysz i kupiłbyś:

kn9

x2 3600+ brisbane

goodram 1gb cl5 667Mhz(ewntualnie 2x)

i później 86gt lub 79gs

Edytowane przez -==MORDI==-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh :) ...

jak bym sie przesiadal to nie wyrobie z kasa ...

musial bym kilka miechow czekac

najlepiej bylo by sie grafy pozbyc: powykrecana, zmodowany bios moze ktos da z 250zl ja mam ze 100, brat kopsnie troche ...

i akurat na palita starczy :-]

ehhh

zmiana platformy wyszla by ok.619zl minus ok. 450 max 500zl

myslicie ze dwa rdzenie (mam nadzieje ze wykrecone :D ) nadrobia wymiane karty na s939 choc troche ??

te nowe gry sa optymalizowane pod 2 rdzenie czy dalej tylko jeden sapie a drugi stygnie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lost planet lepiej łazi na dwóch jajkach niż na jednym. Zrób tak jak mówią wyżej sprzedaj proca ramy i płyte i idz w am2 czyli kn9 x2 brisbane i 1GB lub 2gb ramu, ja tak zrobilem i jestem zadowolony a doplacilem do tego interesu ok 150zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi