Dimek Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Czasem kupowalem jakies elementy do WC o cenie nieadekwatnej do ich rzeczywistej wartosci, ale tytulowe grille ustawilbym chyba na szczycie takiej listy... o ile bym je kupil ;) ale nie zamierzam tego robic :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Te srebrne rzeczywiście są ze stali, i to z jakiej :mur: Dzisiaj robiłem pogłębienia otworów na śruby stożkowe. Najpierw zrobiłem 6 w topie chiefteka - poszło bez problemów choć wiertarka ma takie luzy ze wyszły nieco poszarpane. Potem chciałem to samo zrobić z grillem bo nie lubie tych wystających imbusów - nad jednym otworem straciłem tyle czasu co na tamte 6 a nie zrobiłem nawet fazki na całą grubość grilla... dałem sobie spokój bo nie chciałem zniszczyć pogłębiaka (ze stali HSS). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 kwasówa?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macru Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Ho ho widzę, że rozpętałem wojnę. Hmmm ja dalej będę trzymał się mojej wersji. Co do metod wytwarzania czegoś takiego... hmmm czy to musi być koniecznie cnc? Jak ktoś ma trochę cierpliwości to można to zrobić domowymi narzędziami nawet. Oczywiście znowu będzie dyskusja o jakości. Niektórzy wolą mieć część gorszą, ale wykonaną tanio i własnymi rękoma, inni doskonałą, wykonaną przez ludzi znającym się na tym, ale za dosyć spore pieniądze. Podejrzewam, że najważniejszym czynnikiem ceny tych grilli jest ich pochodzenie zagraniczne, więc i ceny są zagraniczne;) Gdyby jakiś polski wykonawca produkował coś takiego kosztowało by pewnie 30 a nawet 50% mniej. Może pogadajcie z RN:P? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) (...)Może pogadajcie z RN:P? Chyba z Maniakalnym :D edit Post #18 <_< Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Wg mnie jak ktoś nie chce kupować drogie "blaszki" i nie chce mu sie samemu takiej zrobić to kupuje grille za 3zł za sztukę i problem się sam rozwiązuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Z tego co pamiętam to maniakalny liczył sobie 10zł mniej od ceny ori produktu, więc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 mam w domciu jednego RadGrillz 3x120 i powiem Wam ze wykonanie jest perfekcyjne i bankowo to nie jest aluminium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DX_07 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 A można dostać gdzieś Tygon o śr. wew 10mm ??? I jak się mają barwniki UV w Tygonie ??? Bo przy takim np. Feserze pisze, że: "Feser View może różnie działać pod wpływem światła UV w zależności od typu, grubości ścianek węża." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Bo przy takim np. Feserze pisze, że: jest napisane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 A można dostać gdzieś Tygon o śr. wew 10mm ??? Napisz do fr1mana z PC-Tuning. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DX_07 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 OK... thx boys :) a wie ktoś jak z tymi barwnikami jest ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Akurat Tygon to chyba najlepszy ze wszystkich wąż do użycia jakiegokolwiek barwnika. Jest na tyle krystaliczny, że każdy barwnik wygląda jak powinien. A o grubość ścianki w stosunku do promieni UV nie powinieneś się martwić. A tu moja fotka Tygonu 9.5mm/12.7mm Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DX_07 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 O jaaa... ślicznie wygląda ;) a co to za kolor właściwie ;) niebieski czy zielony ??? i jak możesz to wrzuć więcej fotek (albo na maila mi poślij) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...