Skocz do zawartości
Greg_1

Grille A.c. Ryan W Cooling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Te srebrne rzeczywiście są ze stali, i to z jakiej :mur: Dzisiaj robiłem pogłębienia otworów na śruby stożkowe. Najpierw zrobiłem 6 w topie chiefteka - poszło bez problemów choć wiertarka ma takie luzy ze wyszły nieco poszarpane. Potem chciałem to samo zrobić z grillem bo nie lubie tych wystających imbusów - nad jednym otworem straciłem tyle czasu co na tamte 6 a nie zrobiłem nawet fazki na całą grubość grilla... dałem sobie spokój bo nie chciałem zniszczyć pogłębiaka (ze stali HSS).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ho ho widzę, że rozpętałem wojnę. Hmmm ja dalej będę trzymał się mojej wersji. Co do metod wytwarzania czegoś takiego... hmmm czy to musi być koniecznie cnc? Jak ktoś ma trochę cierpliwości to można to zrobić domowymi narzędziami nawet. Oczywiście znowu będzie dyskusja o jakości. Niektórzy wolą mieć część gorszą, ale wykonaną tanio i własnymi rękoma, inni doskonałą, wykonaną przez ludzi znającym się na tym, ale za dosyć spore pieniądze. Podejrzewam, że najważniejszym czynnikiem ceny tych grilli jest ich pochodzenie zagraniczne, więc i ceny są zagraniczne;) Gdyby jakiś polski wykonawca produkował coś takiego kosztowało by pewnie 30 a nawet 50% mniej. Może pogadajcie z RN:P?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A można dostać gdzieś Tygon o śr. wew 10mm ???

I jak się mają barwniki UV w Tygonie ??? Bo przy takim np. Feserze pisze, że: "Feser View może różnie działać pod wpływem światła UV w zależności od typu, grubości ścianek węża."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat Tygon to chyba najlepszy ze wszystkich wąż do użycia jakiegokolwiek barwnika.

Jest na tyle krystaliczny, że każdy barwnik wygląda jak powinien.

A o grubość ścianki w stosunku do promieni UV nie powinieneś się martwić.

A tu moja fotka Tygonu 9.5mm/12.7mm

Dołączona grafika

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi