Skocz do zawartości
B3T0N

moja chlodnica lekko zmodowana :)

Rekomendowane odpowiedzi

Fajne, fajne i o ile się nie mylę można zginać :)

Ale jescze jedno-jakby wrzucić jakieś 2-3 takie "coski" to czy to by wystarczyło na oświetlenie czy raczej nie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aRoo"]Gdzie masz patent na to podswietlenie?

(W koncu zobaczylem obrazki :D )

hehe nie patentowalem tego :lol: ja nie cyc pamula :lol:

O wreszcie idac zdiecia... no fajnie cos swieci ale wybaczcie ale ja tu nic nie widze... no fajny efekt to daje w ciemnosciach ale mozesz b3t0n dac jakies zdiecie robione w dzien bo niewidac cotojest tzn jak to jest zbudowane....

ok za pare chwil zrobie zdjecia dzienne i troszke bardziej szczegolowe

Ale jescze jedno-jakby wrzucić jakieś 2-3 takie "coski" to czy to by wystarczyło na oświetlenie czy raczej nie???

nooo raczej nie starczyloby w sumie :|

Ciekawe jakby zrobił taką ramke i to wszystko pokleił np. Kropelką czy by było mocno widać przy podświetlaniu te łączenia

hmmmmm na pewno byloby to widoczne.....ale ciezko z tym by bylo , mozna zgiac same te rurki dosyc mocno i uzyskac 90st ,ale trudno byloby z montazem diodek....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrdeeeee!!! ja mam chyba jakiegos pecha!!! :( znowu mi spadl ten plexiglassowy shroud , ale tym razem z wys. 2 m !!! (porzadki i polozylem go na szafie :/) ehhhhh zrobilem zdjecia ale qrde musze zrobic go od nowa :/ , tym razem juz jako klej zastosuje plexe rozpuszczona w nitro - nie pokaze zdjec takich "dziennych" bo obciach :lol: .....mysle ze to zdjecie troszke wiecej powie o tym w jaki sposob to jest zrobione

Dołączona grafika

a tutaj taka paleczka w akcji - bardzooo dobrze sie gnie - rewelka - juz mam nowe pomysly co do zastosowania tego - ale na razie to moja tajemnica :D

Dołączona grafika

eeeeeeeeeeeeeehhhhhh pokaze zdjecie dzienne - jest masakra - jutro jade po plexe i robie jeszcze raz wszystko od poczatku - moze mi jakis pomysl wpadnie jak to ulepszyc :D

Dołączona grafika

widac tutaj jak brzegi juz sa pooblepiane super glue :( - w koncu juz przezylo to 2 upadek :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TO zrob jakies mozowanie do chlodniczki. Moze te dwa boki po lewej i prawej stronie zrob dluzsze, zeby zachodzily na chlodnice i przkrec malymi wkretami. Tyle, zwe wtedy bedziesz musial przyciac przod i tyl troche szerszy. Jarzysz o co mi biega?

Polecam poxiline do zrobienia gniazd na wkrety. Idealnie sie trzyma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to tak to wyglada... swietnie naprawde rewelacja, prawdziwy kombajn chlodzenie... mam tylko 2 pytania:

1. Te super gnace sie paleczki- gdzie je sprawiles i jak zrobiles ze one wsieca?

2 Te 4 wiatraki jak je podlaczyles o prady? 4 naraz czy osobno?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TO zrob jakies mozowanie do chlodniczki. Moze te dwa boki po lewej i prawej stronie zrob dluzsze, zeby zachodzily na chlodnice i przkrec malymi wkretami. Tyle, zwe wtedy bedziesz musial przyciac przod i tyl troche szerszy. Jarzysz o co mi biega?

Polecam poxiline do zrobienia gniazd na wkrety. Idealnie sie trzyma.

niedlugo jak bloczek mi przyjedzie od mate'a to bede przebudowywal WC i bede myslal nad stabilnym tego zmontowaniem aby komp byl w miare mobilny - wiem o co ci chodzi...:D

1. Te super gnace sie paleczki- gdzie je sprawiles i jak zrobiles ze one wsieca? 

2 Te 4 wiatraki jak je podlaczyles o prady? 4 naraz czy osobno?

kupilem je w elektronicznym sklepie . Jak swieca ?? nic prostrzego - przy obu koncach wywiercilem dziury na wielkosc diody , wsadzilem je i.......wszysko :D

2. 4 na raz rownolegle

super pomysl.... ale tez troche kosztowny - same diody to chyba wydatek rzedu 80zl

nie - diodki kosztowaly mnie :

4x blue po 5zl = 20zl

4x red po 1zl = 4zl

4 paleczki po 1zl = 4 zl

czyli 28 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi