Skocz do zawartości
Godfryd

Jaka płyta główna??

Rekomendowane odpowiedzi

Pozwole i ja sobie dołożyć 3 grosze do dyskusji. Około 3 tyg. temu zmieniałem płyte z procem i oczywiście ramem , oraz niechcący dysk bo mi się <span style="color:red;">[ciach!]</span>iany IBM rozleciał i 40 GB danych poszło :evil: :evil: :evil:

To co mam teraz widać na kofigu niżej. Jako ,że moje zasoby finansowe były ograniczone byłem z początku zdecydowany na cel1.0A+st6 i 265 ramu co kosztowało by mnie ok 150 zł mniej. Ale zdecydowałem się na to co mam z dwóch powodów :

1.Pamięci sdr są już zabytkiem, za rok wszyscy o nich zapomną

2.Do mojej płytki bede mógł wsadzić bez problemu najszybszego XP co może nastąpi za rok lub półtora jak ceny bedą na moją kieszń.

Czyli reasumując kupiłem sprzęt z przyszłością. Co do tego kt333 to bym nie był takim optymistą. Jak amd nie wesprze szyny 166 to 266a w zupełności wystarczy. Zresztą wiadomo jest ,że 333 to 266 to face liftingu i niewiele się różni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma na co czekać najlepiej kupić dobrą płytę pod AMD i jakiś słabszy procek a potem do takiej płyty wejdzie i najlepsze XP.A z IBMami to sie zgodzę straszny shit miałem 4 IBM 30GB 7200rpm i wszystkie siadły i po tym już nigdy nie kupię IBMa.a Godfryd lepiej czytaj co tu piszą bo to mądre rzeczy i nie pakuj się w celerona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Nie ma na co czekać najlepiej kupić dobrą płytę pod AMD i jakiś słabszy procek a potem do takiej płyty wejdzie i najlepsze XP.A z IBMami to sie zgodzę straszny shit miałem 4 IBM 30GB 7200rpm i wszystkie siadły i po tym już nigdy nie kupię IBMa.a Godfryd lepiej czytaj co tu piszą bo to mądre rzeczy i nie pakuj się w celerona.

:idea: Dobrze mówisz , przy prawie każdym poście można się dowiedzieć qpy przydatnych rzeczy, nie związanych z topicem :o W ten sposób wyciszyłem sobie kompa korkiem , zrobiłem "okrągłe" taśmy i w ogóle poskładałem prawdziwego kompa, tak więc czytaj wszystkie posty, bo to że są z pozoru na inny temat , to tylko złudzenie :lol: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

W celerona to on sie juz "wpakowal".

Teraz trzeba mu pomoc z wyborem plyty glownej. Uwazam, ze Asus TUSL2 bedzie lepszym wyborem- intel to intel :)

Jednak jako alternatywe, proponuje rowniez ABIT ST6 (tez na intelu). Ale nie pytales o nia wiec nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż nie prześledziłem calej konwersacji :) bo się też pouczyć trochę do budy trzeba ale skoro się już wpakował to niech bierze tego asusa Tusl2c ale ja tam wolę Abita ale to takie moje zdanie bo mam ta płytę i jestem z niej zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

No cóż nie prześledziłem calej konwersacji :) bo się też pouczyć trochę do budy trzeba ale skoro się już wpakował to niech bierze tego asusa Tusl2c ale ja tam wolę Abita ale to takie moje zdanie bo mam ta płytę i jestem z niej zadowolony.

Jak chlodzisz tego Tualatina, ze idzie Ci na 1,6Ghz ?

Dawales jakis dodatkowy wiatrak na mostek czy tylko przesmarowales pasta ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz juz go nie podkręcam bo nie używam tego kompa a starszemu wystarcza tak jak jest do grania quakea arene ale wtedy był na nim TT Dragon Orb 7200 Arctic Silver 3 i z mostka zdjąłem radiator posmarowałem Arctic silverem i założyłem z powrotem i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Teraz juz go nie podkręcam bo nie używam tego kompa a starszemu wystarcza tak jak jest do grania quakea arene ale wtedy był na nim TT Dragon Orb 7200 Arctic Silver 3 i z mostka zdjąłem radiator posmarowałem Arctic silverem i założyłem z powrotem i tyle.

I jak on sie trzyma na tej pascie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres masz racje celki to najlepsze co może być normalnie celek 1,2 to jest szybszy od athlona xp 2100+ bo athlon w 0.18 a celek 0,13 a jaki przyszłośćiowy w soket a włożysz coś około 2800+ a w 370 to normalnie bedzie 10ghz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Kaeres masz racje celki to najlepsze co może być normalnie celek 1,2 to jest szybszy od athlona xp 2100+ bo athlon w 0.18 a celek 0,13 a jaki przyszłośćiowy w soket a włożysz coś około 2800+ a w 370 to normalnie bedzie 10ghz :)

Chcialo Ci sie czytac wszystkie posty ?

Ja bym sie nie pokusil :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

hehehhe ehhh Kaeres moze nie wiesz ale w każdym razie na mojej płycie radiator na płycie trzyma się na zapinkach (klipsach) czy jak to nazwać bo nie wiem :) nie musze mieć kleju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie musiałem czytać wszystkich postów wystarczy że przeczytałem pierwsze 6 i juz wiedziałem co będzie.Tak ten celek mi sie spodobał że niedługo zmianiam swojego marnego athlona na celka no bo w 0,13 i ten nowoczesne sd sdram o przepustowości 10 gb/s niema co jutro jade do sklepu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Nie musiałem czytać wszystkich postów wystarczy że przeczytałem pierwsze 6 i juz wiedziałem co będzie.Tak ten celek mi sie spodobał że niedługo zmianiam swojego marnego athlona na celka no bo w 0,13 i ten nowoczesne sd sdram o przepustowości 10 gb/s niema co jutro jade do sklepu :)

Majdan weź mnie z sobą, doradzisz może co qpić na miejsce mojego przestarzałego i bez przyszłości Antka, na dennej płycie z badziewiastymi pamiątkami :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat

hehehhe ehhh Kaeres moze nie wiesz ale w każdym razie na mojej płycie radiator na płycie trzyma się na zapinkach (klipsach) czy jak to nazwać bo nie wiem :) nie musze mieć kleju.

Hehe, sa. Pisalem a nie zbadalem :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Majdan weź mnie z sobą, doradzisz może co qpić na miejsce mojego przestarzałego i bez przyszłości Antka, na dennej płycie z badziewiastymi pamiątkami :?
Reed i Majdan, Wy przynajmniej macie jakies konkretne procki z tego AMD. Mistrz komputerow zasuwa z teoriami majac przedpotopowego Durona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat

Reed i Majdan, Wy przynajmniej macie jakies konkretne procki z tego AMD. Mistrz komputerow zasuwa z teoriami majac przedpotopowego Durona.
Kaeres wiem, ja tylko tak się śmieję, co do proca to tylko taki byl w zasiegu mojej kieszeni (ale ile to wyzeczen :?: :!: )

Nie mam nic przeciwko Intelowi, no moze poza cena i wrednej polityce podgryzania AMD :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestazaly duron , heheheh .A ty masz przestazala mobo do ktorej nie wjebiesz nic wiecej niz cela 1,4hgz. Heheheheheheheheh miec pamieci SDRam jaki wstyd!!! Jak taki cwaniak jestes to wyskacz w 3dmarku ze swoim sprzetem do mojego!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Co Ty chcesz od Durona?

Jaki przedpotopowy? Ze w starszej technologi? Ze sie tak nie kreci? I co z tego....

I tak na tych samych zegarach lamie wszystkie celki...Nawet jak podkrecisz Celka to i tak mozesz sobie go w buty wsadzic - poniewaz kozysta z "bardzo" przepustowych pamieci :lol: :lol: :lol:

Mam propozycje... Ktos z tego co pamietam ma Tulipanka i Kyro 2 - chcetnie stane z nim do boju w 3D...

Z tego wzgledu, ze Kyro nie ma sprzetowego T&L - bedziemy mieli okazje sprawdzic ktory procek lepiej sobie radzi z softwerowym T&L....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Przestazaly duron , heheheh .A ty masz przestazala mobo do ktorej nie wjebiesz nic wiecej niz cela 1,4hgz. Heheheheheheheheh miec pamieci SDRam jaki wstyd!!! Jak taki cwaniak jestes to wyskacz w 3dmarku ze swoim sprzetem do mojego!!!

pax , pax panowie !

to chyba noirmalne ze kazdy ma inny config no nie ?

jakby wszyscy mieli to samo to chyba cipiasto troszke by bylo ?

mozemy porownywac nasze zestawy , ale bez takiej trzody !

troszke zdrowej rywalizacji , a nie obciepowania sie blotem , please !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheheh niby celek 1,2 ghz w technologi 0,13um a i tak LAMER podkrecil go na 1,5GHz heheheh a moj przedpotopowy jak to LAMER powiedzial Duron podkrecil sie na D700@1000mhz!!! Twoj celek 0,13um sie podkrecil o 300mhz i moj Duron 0,18um podkrecil sie o 300mhz!!! Hhehehehe widzisz LAMER jaki masz procek super technologiczny !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Jak chcesz to sie zmierze. Pod jednym warunkiem. Testy beda robione w 3dmarku 2001se w default, potem to samo tylko w 16 bitach i na koniec low (640x480x16).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

heheheheh !!!! dobry jestes!. Bedzie sie pocil heheheh i moja plyta nie osiagnie 333 heheh. Widze ze malo wiesz o kompach!!!. Na mojej plycie ludzie osiagaja FSB 221mhz!!! a bez problemu 200mhz bo ma dzielnik PCI 1/5 i 1/6. Ty pewnie nawet nie wiesz czym sie rozni kt333 od kt266a. to mnie dobilo ten proc bedzie sie na twojej plytce pocil hehehehehe patrzcie overclockerzy jaki lamus

Nie doceniasz ludzi, a to juz Cie stawia w kiepskim swietle lamerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

heheheh niby celek 1,2 ghz w technologi 0,13um a i tak LAMER podkrecil go na 1,5GHz heheheh a moj przedpotopowy jak to LAMER powiedzial Duron podkrecil sie na D700@1000mhz!!! Twoj celek 0,13um sie podkrecil o 300mhz i moj Duron 0,18um podkrecil sie o 300mhz!!! Hhehehehe widzisz LAMER jaki masz procek super technologiczny !

Acha, wiec wg. Ciebie 935 to jest juz 1000, ok slepoto.

Ja sobie z palcem w d... podkrecam tego celka na standardowym napieciu do 1500 (o 300). Ty musisz uzywac takich sztuczek, ze przy nich moj celek idzie na 1.7 Ghz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

nie doceniam ludzi hehehe . To czemu mowisz LAMERZE ze epox 8kha+ bedzie sie pocic przy Thounderberdze??? heheheheheheheh dobry jestes

Po pierwsze to ten Athlon sie bedzie pocil a nie plyta. Pocil sie bedzie z nerwow, ze na takim badziewiu lazi.

Pff, proste. Brak AGPx8, brak UDMA 133, brak FSB 166, brak USB 2.0.

Ten procesor bedzie przewyzszal ta plyte Twoja o pokolenie i bedziesz i tak kupowal nowa.

Hiehiehie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

nie doceniam ludzi hehehe . To czemu mowisz LAMERZE ze epox 8kha+ bedzie sie pocic przy Thounderberdze??? heheheheheheheh dobry jestes

Po pierwsze to ten Athlon sie bedzie pocil a nie plyta. Pocil sie bedzie z nerwow, ze na takim badziewiu lazi.

Ten procesor bedzie przewyzszal ta plyte Twoja o pokolenie i bedziesz i tak kupowal nowa.

Hiehiehie.

hehehehehehehehehhehehe ty rzeczywiscie nic nie wiesz!

1.na co prockowi AGP x8!!! zobacz roznice wydjanosci pomiedzy AGP x2 a APG x4

2.brak UDMA 133 miedzy ATA133 a ATA100 nie ma prawie roznicy w wydajnosci!!!

3.Brak FSB 166 , Na Epox 8KHA+ osiagali FSB 221mhz!!! a 166mhz to pikus dla tej plyty jak nie wiesz to ci powieme ze ona ma dzielniki nieoficjalne dzielniki 1/5 i 1/6

4. USB 2.0 co ma USB do predkosci kompa??? P.S nie uzywam nic na USB

I TU AZ CZTERY RAZY POTWIERDZILES ZE JETSES LAMEREM!!! CZYLI MALO WIESZ DUZO MOWISZ!!!!!!!!!!!!

A ja cie poprawie czemu sie bedzie pocil!!!! plyta ma Vlink 266mb/s!!!

LAMER LAMER LAMER LAMER LAMER LAMER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pekaj piszac tego posta zdawalem sobie sprawe z tego iz np. USB 2.0 nie ma zbytniego wplywu na sam procek ale na wydajnosc calego sprzetu. I tak jezeli Ty dalej bedziesz mial swoja plytke i na niej bedzie smigal Athlon 2600+ lub wiecej (wejdzie, oczywiscie ze wejdzie tylko co z tego) to sie zalamiesz jaka on bedzie mial wydajnosc w porownaniu do plyt z chipsetami 333.

Przypomnisz sobie moje slowa bucu maly jak beda chodzily te Athlonki na plytach 266 i na 333. Wtedy sie poskrobiesz po tym malutkim lebku i nie bedziesz mogl spac z czystym sumieniem, ze wyzywales kogos od lamerow a sam nim jestes.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...