xor_ew Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Witam! Mam notebooka jak w temacie. Problemem jest zainstalowany WinXP, z załozonym hasłem i zablokowanym BIOS'em, więc ogólnie lipa... Jedyne co zostało to format, ale instalator WinXP nie wykrywa żadnych dysków (taki też wyświetla komunikat)! Nie wiem co zrobić... Jeden koles mówił coś o zrobieniu kopii płytki XP z dogranymi sterownikami do twardziela, ale czy to ma sens? Nawet nie wiem co to za dysk, a rozkręcac mi się nie kwapi bo to nie mój sprzęt... Jest jakiś bootowalny soft żeby rozpracować tego lapsa? Piszcie, bo to pilne! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Pewnie brak SP2 na płytce z XP, zintegruj go to pewnie dyski ci wykryje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor_ew Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 SP2 jest, ale chodziło o SATA! W BIOSIE była włączona rozszerzona obsługa SATA i przez to system głupiał... Troche to zajęło zanm do tego doszedłem :P Wyłączyłem i instalka poszła bez problemu... Postawiłem winde i włączyłem obsługe spowrotem - xp'ek pozaładowaniu sam sobie doinstalował co trzeba. Wiem że nie jest to rzadki problem i ludzie się meczą z dogrywaniem sterów, kupują flopy do laptopów itp. do zamknięcia! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...