piter10 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Witam. Składam nowy komputer i boję się że coś (płyta główna, procesor, nagrywarka) nie będzie działać na Linuksie a chodzi mi głównie o ten sytem. Konfiguracja: Procesor: Intel Core 2 Duo E6420, 2.13GHz, 1066FSB, 4MB Cache, LGA775, 65nm, BOX Płyta główna: ABIT-AB9 LGA775 Pamięć: CORSAIR DDR2-667 2GB(2x1GB) PC5400 DUAL CHANNEL CL5 Dysk twardy: Western Digital Caviar SE, 2500AAJS, 250 GB, Serial ATA/300, 7200 RPM, 8MB cache Karta graficzna: PALIT XpertVision GeForce 8600GT, 256MB, DDR3 (128bit), PCI-E, TV/DVI, BOX Nagrywarka DVD: Samsung SH-S183L DVD 18x SATA (-Rx18) bulk czarna, LightScribe Zasilacz: 400W DELTA DPS-400MB-1 A POWER OK ! Czy ktoś na forum ma jakieś doświadczenie w instalacji/działaniu podanych komponentów na Linuksie? Bardzo zależy mi na tym żeby na w/w zestawie można było bez problemu zainstalować Linuksa. Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==MORDI==- Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 moim zdane wszystko oki. ps. zmien mobo na abita IP35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter10 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Nie mogę nigdzie dostać Abita AB9. Nie wiem co się dzieje ale nawet w sklepach internetowych mają problemy z dostępnością. Jaką inną płytę w cenie Abita moglibyście mi polecić? Myślałem o Gigabyte 965P-DS3. Dużo gorsza od Abita? Chodzi mi o płytę z chipsetem Intela i965. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Tu masz abit AB9 :) Cena tez dosc dobra. http://everon.pl/product_info.php/cPath/47...products_id/206 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 a DS3 od Gigusia nie jest zła jak coś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Linuksa zainstalujesz na wszystkim . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter10 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Niekoniecznie...Zdarzają się różne kwiatki z instalacją i działaniem na różnych płytach.Chodzi głównie o obsługę chipsetu.A co powiecie o płycie MSI P6N SLI-F V2 na nForce 650i SLI? Lepsza czy gorsza do w/w zestawu od dwóch pozostałych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 nForce 650i ogolnie nie jest najlepszym chipsetem ;) Bierz tego Abit'a AB9 i bedzie ok. Chyba ze mozesz troche kasy dolozyc to bierz Abit'a IP35 :) IMO sa to najlepsze plyty w tej cenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diablo_06 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 A co z Abitem IP35-e?? Też warty uwagi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Z tego co widze to Abit IP35-E rozni sie tylko mniejsza liczba zlaczy na plycie glownej... Ale nie zaglebialem sie w roznice miedzy nimi, moze jest cos jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter10 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Jakoś nie mogę się przekonać do Abita... <_< Myślałem o Gigabyte 965P-DS3 ale jak poczytałem tu na forum o problemach tej płyty z pamięciami to już mniej chętnie na nią patrzę. Chyba że to tylko pierwsze wersje tak miały a te nowsze już są poprawione, lepszy bios itd.? Cena Abita i Gigabyte są podobne. A ja ciągle nie wiem którą płytę brać i z którą są mniejsze problemy... :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Z tego co wiem (moge sie mylic) w tych gigabytach dalej problemy wystepuja. Co ci sie w Abitach nie podoba? Swietne plyty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 może jakieś uprzedzenia z przeszłości ? Niepotrzebnie ;) Bardzo dobre mobasy, bierz jak możesz bo słaba dostępność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...