relik7 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 (edytowane) Mam takie nurtujące mnie pytanie. Zaczne od początku mam starą płytę główną (5,5 roku) ,więc postanowiłem zaaktualizować Bios ,ponieważ aby obsługiwał 48 bit dyski twarde ,więc śćiagnęłem biosa pod moją płytę lecz wyskoczył mi komunikat ,że nie odpowiedni bios ,więc sie zdziwiłem ,bo idealnnie podpasowany ze stronki. Dałem sobie spokój z tym. Gdy uruchamiam kompa widzę ,ze pisze mi ,że posiadam dysk 136GB.W windowsie utworzyłem sobie patycje jedną ,która ma 298GB (w NTFS oczywiście). Pytanie brzmi czy żadnych problemów nie będę mniał w dalszym korzystniu z dysku jak normalnie system Windows XP widzi ,że mam około 300GB ,a bios nie? Czy mogę normalnie korzystać i zgrać dane na niego? Jestem nowy ,choć szukałem i wszędzie pisało o aktualizacji ale o tym nie ,ale gdyby wskazał ktoś temat lub najlepiej odpowiedział będę wdzięczny. Edytowane 12 Lipca 2007 przez relik7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Jak windows widzi cały to nie bedzie problemów. Zresztą dla windowsa nie ma znaczenia co widzi bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 która ma 298GB (w NTSC oczywiście). ja sięnie dziwię, że całości nie widzi, bo ntsc obowiązuje w usa, a wpolsce mamy pal :-) zapewne chodziło Ci o ntfs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...