Skocz do zawartości
dobo90

Black Water Zestaw Aqua Set Xs

Rekomendowane odpowiedzi

Black Water zestaw Aqua Set XS

Dołączona grafika

* 1 x Black Water XT Cpu Block Socket 478 / 775 / 939 / AM2

* 1 x pompa Black Water Silent Pump 12V (ma zintegrowany zbiornik)

* 1 x Chłodnica Black Water Advanced 121 rev. 2.0 (miedziana)

* 1 x Wentylator Yate Loon 120x120x25mm 1700rpm

* 1 x 2m Black Water wąż 8x10mm Przezroczysty

* 4 x Szybkozłączka skręcana SM8/10, gwint 1/4" - prosta

* 2 x Szybkozłączka skręcana SM8/10, gwint 1/8" - prosta

* 1 x pasta termoprzewodząca

* Komplet śrub oraz wszelkich akcesoriów koniecznych do uruchomienia zestawu

* 1 x Instrukcja obsługi

I to wszystko za 299 zl. Wedlug mnie tanio. Co o tym sadzicie? Warty jest ten zestaw swojej ceny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Black Water zestaw Aqua Set XS

http://img176.imageshack.us/img176/7521/imagephpim0.jpg

* 1 x Black Water XT Cpu Block Socket 478 / 775 / 939 / AM2

* 1 x pompa Black Water Silent Pump 12V (ma zintegrowany zbiornik)

* 1 x Chłodnica Black Water Advanced 121 rev. 2.0 (miedziana)

* 1 x Wentylator Yate Loon 120x120x25mm 1700rpm

* 1 x 2m Black Water wąż 8x10mm Przezroczysty

* 4 x Szybkozłączka skręcana SM8/10, gwint 1/4" - prosta

* 2 x Szybkozłączka skręcana SM8/10, gwint 1/8" - prosta

* 1 x pasta termoprzewodząca

* Komplet śrub oraz wszelkich akcesoriów koniecznych do uruchomienia zestawu

* 1 x Instrukcja obsługi

I to wszystko za 299 zl. Wedlug mnie tanio. Co o tym sadzicie? Warty jest ten zestaw swojej ceny?

Zestaw moze byc duza wada jest slabiutki blok. Zestaw z RN jest IMO lepszy (wydajniejszy blok)

Co do koncepcji to nic nowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@misiek

Tylko, że tutaj możesz dokupić drugi blok np na gpu i wtedy już inwestycja się zwraca, bo 2 dobrych AC nie kupisz za taką cenę ;)

@mib

Tylko, że zestawu z RN, jako "zestaw" jeszcze nie ma :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AA mój błąd myślałem że dodali, jedyne co w tym zestawie mi nie pasuje to ta chłodnica gdyby to była 2x120mm to ok, sam mam taką i radzi sobie z CPU, NB i GPU ;) ale za tydzień góra dwa zmieniam ją na grzejnik :) żeby było pasywnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@misiek

Tylko, że tutaj możesz dokupić drugi blok np na gpu i wtedy już inwestycja się zwraca, bo 2 dobrych AC nie kupisz za taką cenę ;)

Hmmmmm....chłodzenie CPU - Scythe Infinity - 155 zł, chłodzenie GPU - AC Accelero S2 - 59 zł, do tego jakiś wentyl 120mm na niego - 40 zł i mamy 254 zł. Więc wychodzi taniej niż ten zestaw WC na samego proca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to sklep zestaw TR :|

Tylko pytanie czy jest sens? Thermalright to hi-end jeśli chodzi o AC. Stosując high-endowe części do WC zapłacisz i tak ZNACZNIE więcej niż za najlepsze AC. Proste.

ps. Ja zrozumiałem sens posta po kilkukrotnym jego przeczytaniu :D

Co do samego zestawu...Myślę, że jest ok, tylko chłodnicę mogli dać 2x120mm, to raptem ok. 30 zł różnicy w cenie. Natomiast bloczek jest dość drogi, kosztuje 120 zł, więcej niż F3D, a wydajność?

Trudno powiedzieć, wg. testu na ShackIT.pl jest gorsza (przy coolriverze rev 2) tylko o 1 st. C od Storma. :)

Edytowane przez SzperSon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojedyńczą chłodnice można bez najmniejszego problemu zapakować w miejsce wyciągającego wentyla 120mm a gdzie wsadzisz podwójną :?: To raczej ma być zestaw dla początkującego.

A odnośnie ceny bloku to blok BlackWater jest tańszy od F3D od 20zł a nie droższe ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojedyńczą chłodnice można bez najmniejszego problemu zapakować w miejsce wyciągającego wentyla 120mm a gdzie wsadzisz podwójną :?: To raczej ma być zestaw dla początkującego. Ddnośnie ceny bloku to blok BlackWater jest tańszy od F3D od 20zł a nie droższe ;)

Ceny bloków dość znacznie rożnią się w zależności od źródła. Dobrze poszukałem i faktycznie masz rację, można dostać ten blok taniej niż F3D. Mój błąd :) Jeśli chodzi o chłodnicę to myślę, że najlepszym wyjściem byłoby zaproponowanie dwóch wersji układu do wyboru - 1x120 / 2x120.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wedlug mnie nie ma sensu kupowac zestawu w ktorym bedzie ten akurat blok. Masz C2D ktore malo ciepla nie generuje a ten blok bedzie waskim gardlem.

Przejrzyj te wykresy:

http://shackit.pl/display.php?iid=93&page=10

Nie wiem czy lepiej nie byloby poskladac zestaw z nowych/uzywanych klockow. Na allegro mozna bardzo fajne klocki tanio dostac :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zaproponujcie mi cos chlopaki ... jesli osobno mozna wydajniejszy zlozyc to czekam na propozycje :) ogolnie nie wiem jak moglbym zalozyc wieksza chlodnice nie ingerujac w obudowe ... 120.1 moge z tyłu chociaz zamontowac ... ale slyszalem ze CPU i GPU spokojnie powinno schlodzic ale nie wiem jak to jest w rzeczywistosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wedlug mnie nie ma sensu kupowac zestawu w ktorym bedzie ten akurat blok. Masz C2D ktore malo ciepla nie generuje a ten blok bedzie waskim gardlem.

Przejrzyj te wykresy:

http://shackit.pl/display.php?iid=93&page=10

Nie wiem czy lepiej nie byloby poskladac zestaw z nowych/uzywanych klockow. Na allegro mozna bardzo fajne klocki tanio dostac :]

Akurat to nie jest dobry przykład, wg. tego testu blok jest gorszy od Storma tylko o 1 st. C przy pompce z zestawu czyli JEST wydajny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli zupelnie nie ma sensu ... tak sie zastanawiam (wg niektorych opinii) czy w ogole warto kupowac WC jesli ma sie tylko 300zl ? mam infinity ale on jest dla mnie za glosny ... wielki i ciezki w montazu , dlatego pomyslalem o WC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to w takim razie co proponujesz ? zalezy mi na wydajnosci i maksymalnej ciszy

Daj do Infinity cichszy wentylator albo ten co masz podepnij pod regulator obrotów np. taki

http://www.allegro.pl/item214958579__penta...r_2_silver.html

i będziesz miał upragnioną ciszę, przy zachowaniu wydajności.

Co do samego zestawu:

http://www.magicool.biz/Magicool/DIY_Liquid_Cooling_Kit.html

O co biega? :blink: Ten siakiś jakby podobny :wink:

Edytowane przez SzperSon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi