dobo90 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Black Water zestaw Aqua Set XS * 1 x Black Water XT Cpu Block Socket 478 / 775 / 939 / AM2 * 1 x pompa Black Water Silent Pump 12V (ma zintegrowany zbiornik) * 1 x Chłodnica Black Water Advanced 121 rev. 2.0 (miedziana) * 1 x Wentylator Yate Loon 120x120x25mm 1700rpm * 1 x 2m Black Water wąż 8x10mm Przezroczysty * 4 x Szybkozłączka skręcana SM8/10, gwint 1/4" - prosta * 2 x Szybkozłączka skręcana SM8/10, gwint 1/8" - prosta * 1 x pasta termoprzewodząca * Komplet śrub oraz wszelkich akcesoriów koniecznych do uruchomienia zestawu * 1 x Instrukcja obsługi I to wszystko za 299 zl. Wedlug mnie tanio. Co o tym sadzicie? Warty jest ten zestaw swojej ceny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Black Water zestaw Aqua Set XS http://img176.imageshack.us/img176/7521/imagephpim0.jpg * 1 x Black Water XT Cpu Block Socket 478 / 775 / 939 / AM2 * 1 x pompa Black Water Silent Pump 12V (ma zintegrowany zbiornik) * 1 x Chłodnica Black Water Advanced 121 rev. 2.0 (miedziana) * 1 x Wentylator Yate Loon 120x120x25mm 1700rpm * 1 x 2m Black Water wąż 8x10mm Przezroczysty * 4 x Szybkozłączka skręcana SM8/10, gwint 1/4" - prosta * 2 x Szybkozłączka skręcana SM8/10, gwint 1/8" - prosta * 1 x pasta termoprzewodząca * Komplet śrub oraz wszelkich akcesoriów koniecznych do uruchomienia zestawu * 1 x Instrukcja obsługi I to wszystko za 299 zl. Wedlug mnie tanio. Co o tym sadzicie? Warty jest ten zestaw swojej ceny? Zestaw moze byc duza wada jest slabiutki blok. Zestaw z RN jest IMO lepszy (wydajniejszy blok) Co do koncepcji to nic nowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 To jak chcesz chłodzić samego procka to lepiej coś od Scythe chodzi mi o AC a nie WC imo szkoda kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 @misiek Tylko, że tutaj możesz dokupić drugi blok np na gpu i wtedy już inwestycja się zwraca, bo 2 dobrych AC nie kupisz za taką cenę ;) @mib Tylko, że zestawu z RN, jako "zestaw" jeszcze nie ma :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Wiem o tym.......a szkoda. No ale jak moglby by byc to by byly. Najwyrazniej jest maly poslizg albo cos w tym stylu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby82 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Taak.. Tylko nie napisaliscie ze zestaw RN jest o 100zl drozszy (399,-), wiec za ta stowke to mozna dokupic blok na grafe.. Co do wydajnosci - widzial ktos bezposrednie porownanie blokow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 http://shackit.pl/display.php?iid=93 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 misiek tylko że tam frosta nie ma: P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 AA mój błąd myślałem że dodali, jedyne co w tym zestawie mi nie pasuje to ta chłodnica gdyby to była 2x120mm to ok, sam mam taką i radzi sobie z CPU, NB i GPU ;) ale za tydzień góra dwa zmieniam ją na grzejnik :) żeby było pasywnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 @misiek Tylko, że tutaj możesz dokupić drugi blok np na gpu i wtedy już inwestycja się zwraca, bo 2 dobrych AC nie kupisz za taką cenę ;) Hmmmmm....chłodzenie CPU - Scythe Infinity - 155 zł, chłodzenie GPU - AC Accelero S2 - 59 zł, do tego jakiś wentyl 120mm na niego - 40 zł i mamy 254 zł. Więc wychodzi taniej niż ten zestaw WC na samego proca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 to sklep zestaw TR :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 to sklep zestaw TR :|O co chodzi? Wogóle nie rozumiem tej wypowiedzi...Można jaśniej ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) to sklep zestaw TR :| Tylko pytanie czy jest sens? Thermalright to hi-end jeśli chodzi o AC. Stosując high-endowe części do WC zapłacisz i tak ZNACZNIE więcej niż za najlepsze AC. Proste. ps. Ja zrozumiałem sens posta po kilkukrotnym jego przeczytaniu :D Co do samego zestawu...Myślę, że jest ok, tylko chłodnicę mogli dać 2x120mm, to raptem ok. 30 zł różnicy w cenie. Natomiast bloczek jest dość drogi, kosztuje 120 zł, więcej niż F3D, a wydajność? Trudno powiedzieć, wg. testu na ShackIT.pl jest gorsza (przy coolriverze rev 2) tylko o 1 st. C od Storma. :) Edytowane 14 Lipca 2007 przez SzperSon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Pojedyńczą chłodnice można bez najmniejszego problemu zapakować w miejsce wyciągającego wentyla 120mm a gdzie wsadzisz podwójną :?: To raczej ma być zestaw dla początkującego. A odnośnie ceny bloku to blok BlackWater jest tańszy od F3D od 20zł a nie droższe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Pojedyńczą chłodnice można bez najmniejszego problemu zapakować w miejsce wyciągającego wentyla 120mm a gdzie wsadzisz podwójną :?: To raczej ma być zestaw dla początkującego. Ddnośnie ceny bloku to blok BlackWater jest tańszy od F3D od 20zł a nie droższe ;) Ceny bloków dość znacznie rożnią się w zależności od źródła. Dobrze poszukałem i faktycznie masz rację, można dostać ten blok taniej niż F3D. Mój błąd :) Jeśli chodzi o chłodnicę to myślę, że najlepszym wyjściem byłoby zaproponowanie dwóch wersji układu do wyboru - 1x120 / 2x120. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Ceny u źródeł ;) F3D - RN 119zł; BW XT - Cooling 99zł Co do ver z 122 i 121 ja jestem jak najbardziej za, tylko że ja bym wolał chłodnice Adv a nie Ultimate, ale to ja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 wiec jak warto kupic te chlodzenie ?:) cena jest nawet niezla ... poczatkowo chce samego proca chlodzic potem 8800 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Jeżeli samego proca to się opłaca. Cena części osobno to ok. 360zł, więc 60zł taniej zestaw. Lecz jak dołożysz blok na 8800 to chłodnica nie podoła takiemu wyzwaniu... Pozdrawiam rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Wedlug mnie nie ma sensu kupowac zestawu w ktorym bedzie ten akurat blok. Masz C2D ktore malo ciepla nie generuje a ten blok bedzie waskim gardlem. Przejrzyj te wykresy: http://shackit.pl/display.php?iid=93&page=10 Nie wiem czy lepiej nie byloby poskladac zestaw z nowych/uzywanych klockow. Na allegro mozna bardzo fajne klocki tanio dostac :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 raczej nie kupi DUŻO wydajniejszego bloku w tej cenie, a 60zł jest do przodu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 to zaproponujcie mi cos chlopaki ... jesli osobno mozna wydajniejszy zlozyc to czekam na propozycje :) ogolnie nie wiem jak moglbym zalozyc wieksza chlodnice nie ingerujac w obudowe ... 120.1 moge z tyłu chociaz zamontowac ... ale slyszalem ze CPU i GPU spokojnie powinno schlodzic ale nie wiem jak to jest w rzeczywistosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Wedlug mnie nie ma sensu kupowac zestawu w ktorym bedzie ten akurat blok. Masz C2D ktore malo ciepla nie generuje a ten blok bedzie waskim gardlem. Przejrzyj te wykresy: http://shackit.pl/display.php?iid=93&page=10 Nie wiem czy lepiej nie byloby poskladac zestaw z nowych/uzywanych klockow. Na allegro mozna bardzo fajne klocki tanio dostac :] Akurat to nie jest dobry przykład, wg. tego testu blok jest gorszy od Storma tylko o 1 st. C przy pompce z zestawu czyli JEST wydajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Niepotrzebna dyskusja...jeżeli składasz WC za ok.300zł nie ma lepszego wyboru niż zestaw BW Aqua Set... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 a moze lepiej samemu skladac ... np pompka taka sama ale blok frosta3d itd ... tylko ciekaw jestem ile musialbym zaplacic za wszystko co bedzie mi potrzebne do podlaczenia (na poczatek tylko CPU) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 No to proszę...w zestawie nie ma jeszcze wentylatora na chłodnicę, a w porównaniu do zestawu Aqua Set nie odczujesz różnicy w temperaturach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 czyli zupelnie nie ma sensu ... tak sie zastanawiam (wg niektorych opinii) czy w ogole warto kupowac WC jesli ma sie tylko 300zl ? mam infinity ale on jest dla mnie za glosny ... wielki i ciezki w montazu , dlatego pomyslalem o WC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 skoro AC jest dla Ciebie ciężkie w montażu to nie bierz sie za WC wcześniej ktoś dobrze powiedział WC zaczyna sie opłacać przy kilku blokach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 to w takim razie co proponujesz ? zalezy mi na wydajnosci i maksymalnej ciszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) to w takim razie co proponujesz ? zalezy mi na wydajnosci i maksymalnej ciszy Daj do Infinity cichszy wentylator albo ten co masz podepnij pod regulator obrotów np. taki http://www.allegro.pl/item214958579__penta...r_2_silver.html i będziesz miał upragnioną ciszę, przy zachowaniu wydajności. Co do samego zestawu: http://www.magicool.biz/Magicool/DIY_Liquid_Cooling_Kit.html O co biega? :blink: Ten siakiś jakby podobny :wink: Edytowane 21 Lipca 2007 przez SzperSon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Panowie, panowie, nie o tym temat! :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...