wojooo Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) infinity odpada ... poza tym juz go sprzedalem za bardzo dobre pieniadze:) ... wiec moze cos innego ? co myslicie o Cooler Master GeminII ?? Edytowane 21 Lipca 2007 przez wojooo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) infinity odpada ... poza tym juz go sprzedalem za bardzo dobre pieniadze:) ... wiec moze cos innego ? co myslicie o Cooler Master GeminII ??Kolega kszonek ma rację, jeśli się rozmyśliłeś w stosunku do WC to zapraszam do dyskusji w dziale chłodzenia powietrzem. :smile2: Edytowane 21 Lipca 2007 przez SzperSon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 to wy mi odradzacie ... ja zawsze chcialem WC ... i to mnie bardziej ciagnie Jak Cię ciągnie to sobie temat załóż, a nie burdel robisz.... // Reaguje ktoś na tym forum na raporty, czy śpią nasi moderatorzy działu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Jezeli ktos ma problem z wyborem czesci i decyzja wc/ac itd to dzial co kupic (najpierw szukac istniejacych tematow). Ten watek jest o wynalazku ktorego nazwa widnieje w nazwie tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 wlasnie zakupilem ten zestawik ale mam problem ... po paru godzinach temperatura wskakuje mi na 53 stopnie ?:| co jest ? wentylatory mam nawet z obydwu stron chlodnicy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 wlasnie zakupilem ten zestawik ale mam problem ... po paru godzinach temperatura wskakuje mi na 53 stopnie ?:| co jest ? wentylatory mam nawet z obydwu stron chlodnicy :( a czego się spodziewałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 wlasnie zakupilem ten zestawik ale mam problem ... po paru godzinach temperatura wskakuje mi na 53 stopnie ?:| co jest ? wentylatory mam nawet z obydwu stron chlodnicy :( IDLE czy STRESS ? kręcony czy niekręcony ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 wlasnie zakupilem ten zestawik ale mam problem ... po paru godzinach temperatura wskakuje mi na 53 stopnie ?:| co jest ? wentylatory mam nawet z obydwu stron chlodnicy :( No tak na takim sprzecie spodziewales sie cudow z takim blokiem?? Niestety ten blok jest slaby. Sprawdz ilosc pasty zalozonej na blok, odpowietrzenie ukladu. Moze pomoze ale pewnie niewiele. Czeka Cie zmiana bloku na cos innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Możliwe, że także chłodnica nie wyrabia przy dość ciepłym procu jakim jest C2D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 IDLE czy STRESS ? kręcony czy niekręcony ? w idle .... tak jak sobie chodze po necie to mam 47-52 stopni ... w ogole nie jest krecony jeszcze ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 zmierz temp wody.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 teraz troche zmienilem uklad wentylatorow .... slabszy dmucha a mocniejszy wciaga oraz mocniej docisnolem blok ... po orthosie w stresie mam max 53 st. a w idle nie przekracza 47 .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 (edytowane) teraz troche zmienilem uklad wentylatorow .... slabszy dmucha a mocniejszy wciaga oraz mocniej docisnolem blok ... po orthosie w stresie mam max 53 st. a w idle nie przekracza 47 ..No to teraz OCnij trochę procka, tak do 3,3GHz co najmniej (lepiej do 3,5 i więcej :) ) i sprawdź tempy. Bo na razie to są na poziomie Freezera PRO, kosztującego 6x mniej niż ten zestaw <_< Edytowane 2 Sierpnia 2007 przez SzperSon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 podkrecajac do 2,7 mialem w stresie takie same temperatury ... co najfajniejsze to po orthosie przejscie ze stressu do idle przeciagu sekundy temp z 53 spadla do 47 :| juz nic nie rozumiem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 (edytowane) podkrecajac do 2,7 mialem w stresie takie same temperatury ... co najfajniejsze to po orthosie przejscie ze stressu do idle przeciagu sekundy temp z 53 spadla do 47 :| juz nic nie rozumiem!"Podkręcanie" o 300Mhz to nie podkręcanie! Walnij procowi 3,5GHz, podnieś napięcie do 1,45V i wtedy podaj wyniki. Tempy podaj z coretemp. Edytowane 2 Sierpnia 2007 przez SzperSon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 ten spadek w sekunde to na kiblu norma :P przynajmniej u mnie:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 musze teraz poczekac pare godzin bo pozbyłem sie strikera extreme i teraz musze kupic cos nowego ... jeszcze wybor nie padl na konkretny model ale dzisiaj musi byc juz u mnie :) chce ja podkrecic do ok. 4Ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 U mnie jest identycznie z spadkiem temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) Zestaw nie jest zły, ale zdarzają się zjechane niektóre elementy. Ja np. trafiłem na zestaw w którym złączki 1/4 były w złą stronę zagięte i nie trzymały węży i pompka miała kabel rozwalony. Szybka wymiana i.. Temperatura rdzenia według speedfana w idle to 29-31 stopni, a w stresie około 40. Athlon 3500+ i pasta AS5. Chociaż się trzeba ciut pie..wróć! je... wróć! się namęczyć przy napełnianiu, więc polecam zakupić dodatkowo trójniczek i very happy:) Montaż banalny, u mnie(socket 939) trzeba było odkręcić koszyk i ramkę z tyłu płyty głównej i zacząć montować blok.(na 2 z 4 śrub dołączonych do zestawu) Węże są ciut tandetne, łatwo się załamują, ale mam nadzieje, że te sprężynki black water'a świecące w uv coś pomogą. I płyn nie jest zbyt ładnego kolorku, aczkolwiek to rzecz gustu. Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez Xavi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...