swiety_76 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Przymierzam się do kupna chłodzenia wodnego i jakoś nic nie mogę wybrać Primo - wyłącznie zestaw wewnętrzny - odpadają kloce na zewnątrz obudowy, nie mówiąć już o chłodnicach od samochodów obok komputera :D Secundo - Obudowa Chieftec Dragon big tower z oknem - miejsca w zatokach 5,25 sporo, brak mozliwość zamontowania wentylatorów 120 mm (jedno miejsce nad zasilaczem na 92 mm - to jest max) wiercenie w obudowie dziur odpada - chyba że ktoś poleci chłodnicę montowaną do 92 mm o ile wogóle taką małą jest sens kupować. Dlatego chyba pzoostaje chłodnica montowana wyłącznie w zatokę 5,25. Myślałem o Aquabay M2 I w związku z tym pytanie. Jak jest z wydajnością tych poziomych chłodnic w przypadku montażu wielu innych urządzeń w zatokach 5,25 co niewątpliwie utrudni wentylację takiej chłodnicy. Oczywiście w porównaniu z typową chłodnicą na jeden wentylator a nie takimi na 3 wentylatory albo samochodowymi. I czy w takim przypadku ma sens budowa chłodzenia wodą czy lepiej pozostać przy dobrym AC ? ale pojawiło się to: http://www.thermaltake.com/product/Liguid/...21/cl-w0121.asp Bardzo spodobało mi się - wszystko w jednym miejscu - wężyki tylko do bloków - zbiornik wyrównawczy w najwyższym punkcie - jakoś nie moge przekonać się do zbiorników na dole czy nawet jego braku - w motoryzacji zbiornik jest zawsze najwyżej - lepsze odpowietrzanie, lepsza kontrola poziomu płynu, ewentualnych wycieków. Cena na zachodzie mniejsza od bigwaterów 735. jak jest z wydajnością, żywotnością i ciszą w pompach w zestawach Thermaltake ? no i ta chłodnica. Kiedy w Polsce ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Cześć! Też się zastanawiam.... ciekaw jestem jak się sprawuje to chłodzenie, a cena to od 400 do 520zł z tego co znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubaja90 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Witam, Mógłbyś podać linki do polskich sklepów w których znalazłeś tego thermatake'a 760i ? :) Byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...