Skocz do zawartości
swiety_76

Thermaltake Big Water 760i - Kiedy W Polsce I Jaka Cena ?

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do kupna chłodzenia wodnego i jakoś nic nie mogę wybrać

Primo - wyłącznie zestaw wewnętrzny - odpadają kloce na zewnątrz obudowy, nie mówiąć już o chłodnicach od samochodów obok komputera :D

Secundo - Obudowa Chieftec Dragon big tower z oknem - miejsca w zatokach 5,25 sporo, brak mozliwość zamontowania wentylatorów 120 mm (jedno miejsce nad zasilaczem na 92 mm - to jest max) wiercenie w obudowie dziur odpada - chyba że ktoś poleci chłodnicę montowaną do 92 mm o ile wogóle taką małą jest sens kupować.

Dlatego chyba pzoostaje chłodnica montowana wyłącznie w zatokę 5,25.

Myślałem o Aquabay M2

I w związku z tym pytanie. Jak jest z wydajnością tych poziomych chłodnic w przypadku montażu wielu innych urządzeń w zatokach 5,25 co niewątpliwie utrudni wentylację takiej chłodnicy. Oczywiście w porównaniu z typową chłodnicą na jeden wentylator a nie takimi na 3 wentylatory albo samochodowymi.

I czy w takim przypadku ma sens budowa chłodzenia wodą czy lepiej pozostać przy dobrym AC ?

ale pojawiło się to:

http://www.thermaltake.com/product/Liguid/...21/cl-w0121.asp

Bardzo spodobało mi się - wszystko w jednym miejscu - wężyki tylko do bloków - zbiornik wyrównawczy w najwyższym punkcie - jakoś nie moge przekonać się do zbiorników na dole czy nawet jego braku - w motoryzacji zbiornik jest zawsze najwyżej - lepsze odpowietrzanie, lepsza kontrola poziomu płynu, ewentualnych wycieków.

Cena na zachodzie mniejsza od bigwaterów 735. jak jest z wydajnością, żywotnością i ciszą w pompach w zestawach Thermaltake ? no i ta chłodnica. Kiedy w Polsce ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi