Skocz do zawartości
kokott

Brak Polskich Znakow Na Klawie

Rekomendowane odpowiedzi

Start->Ustawienia->Panel sterowania->Ustawienia regionalne->Języki->[szczegóły]

Usuń wszystkie prócz "Polski (programisty)", potem [Zastosuj] i [OK].

Ewentualnie Catalyst Control Center (CCC) lub inny program przechwytuje skróty klawiaturowe. Zastanów się, co ostatnio było instalowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie przez przypadek naciskasz lewy Shift + lewy CTRL i zmienia się język. Aby wyłączyć ten skrót zrób tak:

1. Panel sterowania

2. Opcje regionalne i językowe

3. Języki

4. Szczegóły (tu ustaw Polski (programisty)

5. Ustawienia klawiszy i tam zmień wszystko na brak. :)

Edytowane przez HucK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już wczesniej zaglądalem do opcji regionalnych i językowych, ale wszystko wygląda na OK: język ustawiony na PL programisty, jako drugi jest angielski ( ale zaznaczony polski).

Gdzies czytalem już o tym że niektore programy zapozyczają sobie skroty klawiszowe, trochę podejrzanie wyglądal mi ATITool ale odinstalowalem i nic sie nie zmienilo.

Chyba jedyną drogą ratunku jest wziecie klawy do kupmla i sprawdzenie, czy to wina softu czy sprzętu.

Aha, jakby to mialo jakies znaczenie, to mam Viste 64 HP.

dzięki za odpowiedzi, proszę o nastepne :) kokott

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ja w moją starą klawiaturę walnąłem pięścią, to nie dało się pisać "ć" (ale tylko na moim systemie, na drugim systemie było OK), jak zmieniłem na Logitecha UltraX to jest OK. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi