matee Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 hej. mam problem. w momencie gdy odpalam 3d marka 2003 po jakiejs minucie, obraz znika (czarny ekran) i za chwile mam zwis kompa. tak samo jest przy nowszych grach (Splinter Cell, Unreal 2). na 99% cos nie tak jest z grafa, bo po tym jak zniknie obraz dzwiek jeszcze przez kilka sekund jest (tuz przed zwisem). zainstalowalem nowy system - to samo. Win XP, SP1, najnowsze Hyperionki, Direct 9, detki 41.09 (na poprzednim systemie testowalem tez 42.01-to samo) Athlon 1800+, a7v333(bios v.15), 512MB kingston 266, GF4TI4600 Asus 8460 ... w tej chwili nic nie krecone. troche to pachnie zwalona grafa.. kto ma jakis pomysl co z tym zrobic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 według mnie GRAFA albo BIOS !!! a w 3DMarku 2001 jest ok??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 Ja bym sprawdził co jest z chłodzeniem grafy. W momencie jak uruchamiasz gre 3D grafa jest mocno obciążona i sie silnie grzeje jeśli nie ma odpowiedniego chłodzenia to albo artefakty i zwis albo zwis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matee Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 tak w 2001 wszystko ok.. to samo w slabszych (starszych) grach. pokombinuje cos z chlodzeniem. dzieki!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 Przy graniu obciąża się także procesor. Sprawdz temperatury. Dla pewności, że to grafa uruchom SETI (albo podobne CPU 100%) i jeśli się nie zawiesi to kombinuj z grafiką. hyper Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 To może być też kwestia napięć - zobacz jak Ci je trzyma w biosie i w razie czego podnieś troszkę AGP drive strength - do ok 235 dzięsiątkowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 jak dla mnie zasilacz nie wyrabia, mam to samo (palomino 2.0+ i radek 8500), 3dsmark2k3 wiesza kompa, u2 czasem tez, symptomy te same, a po restarcie komunikat ze sterowniki radka spowodowaly niestabilnosc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matee Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 temp na pewno sa ok.. (35 stopni. wc na procu) zasilacz tez raczej ok.. enermax 350W (no chyba ze sie wali..) LOBO -> mogbys mi wytlumaczyc o co chodzi z AGP drive strength? jest Drive N control i Drive P control. w tej chwili ustawione na E i F (w tej kolejnosci). Nie trudo sie domyslec, ze to szesnastkowy wiec 210. Co te ustawienia zmieniaja?? Dzieki wszystkom za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...