Jaspin Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Zmieniłem procesor w laptopie Benq s73eg z Celerona 410 na Coreduo T2400. Po wymianie komputer normalnie uruchomił się i załadował Windowsa. Wykrył nowy sprzęt i poprosił o restart. Po restarcie Windows ładuje się do pewnego momentu i staje dysk (pasek ładowania windowsa normalnie przebiega). Czy potrzebne jest przeinstalowanie systemu lub cos w tym rodzaju? W tej chwili pracuje w trybie awaryjnym. Proszę was o pomoc co robić. Problem rozwiązany :) Uruchomiłem instalację Xp do momentu wyboru konsoli odzyskiwania systemu. Zrestartowałem i windows uruchomił się. Czasami to pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Mimo wszystko lepiej zrobic reinstala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaspin Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Mimo wszystko lepiej zrobic reinstala...Jeśli jest na to czas to tak. W tej chwili mam za dużo programów i sama instalacja Windowsa to 20 % czasu do przywrócenia laptopa do obecnego stanu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekmor Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Mam pytanie do Jaspina odnośnie wymiany procesora. Miałeś jakieś problemy podczas samej wymiany procesora, czy używałeś jakiejś pasty na procesor i jak z magistralą - nie było problemów z obsługą 667MHz przez CoreDuo (normalnie CeleronM pracuje na 533MHz) Sam planuje wymienić procesor w moim hp nx6310 właśnie z CeleronaM na CoreDuo i przed zakupem chcę się upewnić, że nie będzie żadnych problemów Z góry dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaspin Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Mam pytanie do Jaspina odnośnie wymiany procesora. Miałeś jakieś problemy podczas samej wymiany procesora, czy używałeś jakiejś pasty na procesor i jak z magistralą - nie było problemów z obsługą 667MHz przez CoreDuo (normalnie CeleronM pracuje na 533MHz) Sam planuje wymienić procesor w moim hp nx6310 właśnie z CeleronaM na CoreDuo i przed zakupem chcę się upewnić, że nie będzie żadnych problemów Z góry dzięki za pomoc Nie było problemów podczas wymiany. Procesor pracuje na 667 bez problemów. Jedynie ten Windwos nie chce się uruchamiac. Dzien spokoju i dzisiaj wieczorem to samo - nie uruchamia sie. Musze jednak przeinstalować win. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Mozesz sprobowac naprawy. Przeinstalowuje to sam system ale pzostają wszystkie programy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordwader1 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Nie było problemów podczas wymiany. Procesor pracuje na 667 bez problemów. Jedynie ten Windwos nie chce się uruchamiac. Dzien spokoju i dzisiaj wieczorem to samo - nie uruchamia sie. Musze jednak przeinstalować win. a przyrost prędkości pracy jest zauwazalny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erroj Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zmieniłem procesor w laptopie Benq s73eg z Celerona 410 na Coreduo T2400. Po wymianie komputer normalnie uruchomił się i załadował Windowsa. Wykrył nowy sprzęt i poprosił o restart. Po restarcie Windows ładuje się do pewnego momentu i staje dysk (pasek ładowania windowsa normalnie przebiega). Czy potrzebne jest przeinstalowanie systemu lub cos w tym rodzaju? W tej chwili pracuje w trybie awaryjnym. Proszę was o pomoc co robić. Problem rozwiązany :) Uruchomiłem instalację Xp do momentu wyboru konsoli odzyskiwania systemu. Zrestartowałem i windows uruchomił się. Czasami to pomaga. A mógłbyś powiedzieć czy tak jak w innych benq'ach wystarczy ściągnąć dużą pokrywkę, czy trzeba kombinować i rozkręcać wszystko:D? Zainstalowales coreduo bo taki miales czy dlatego ze nie da rady core2 duo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yellowww Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 A wiecie moze czy w Asusie A6R-B037h da rade zmienic procka na CD. Siedzi w nim poki co Celek M390 1.7GHz, FSB 400MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...