korti Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Pomocy! Witma Dostałem dell c610 , ale nie odpala się, Objawy są takie że po włączneniu ząsiecają sie diodu dysku i zasilania i diada oznaczona literką A miga 8 razy i laptop się wyłącza. Dysk, wentylator raczej się nie odpala bo nie słychać ekran czarny...... pamięć sprawna od innego kompa Może coś wiecie, może sa jakieś książki kodów co do ilości mrugnięć diody :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazon Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Pomocy! Witma Dostałem dell c610 , ale nie odpala się, Objawy są takie że po włączneniu ząsiecają sie diodu dysku i zasilania i diada oznaczona literką A miga 8 razy i laptop się wyłącza. Dysk, wentylator raczej się nie odpala bo nie słychać ekran czarny...... pamięć sprawna od innego kompa Może coś wiecie, może sa jakieś książki kodów co do ilości mrugnięć diody :cry: Nie znam sie na dellach Wydawało mi sie ze są bezwadliwe. Ale widać że ktoś Cie zrobił w niezłe jajo. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Pomocy! Witma Dostałem dell c610 , ale nie odpala się, Objawy są takie że po włączneniu ząsiecają sie diodu dysku i zasilania i diada oznaczona literką A miga 8 razy i laptop się wyłącza. Dysk, wentylator raczej się nie odpala bo nie słychać ekran czarny...... pamięć sprawna od innego kompa Może coś wiecie, może sa jakieś książki kodów co do ilości mrugnięć diody :cry: Mi to wygląda na problemy w zasilaniu (spięcie) mam C640 i było z nim tak samo też go dostałem. Rozkręciłem parę razy, zmieniłem pastę i usunąłem chłodzenie na tyle (ten mały wiatraczek)(on nic nie daje tylko hamuje powietrze i dlatego są tez zgrzyty) oraz wyciągnąłem podstawkę od wiatraczka CPU (ten mały czarny, cieńki plastik ) włączyłem i zadziałał jednak nie mogę podczepiać do niego wiele urządzeń gdyż się przegrzewa i CPU FAN chodzi na max (jak suszarka).Naturalnie problem u ciebie może być inny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...