gorgi Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Witam. Jestem tak jakby pół-pr0. Aktualnie chcę podkręcić moją nówkę sztukę P4 2.53 i nie wyciąga więcej niż 2.7 . NA 2.75 wywala fatal błąd w SP2004. Seryjnie procek miał 133 x 19. Max jaki udało mi się osiągnąć to 140 x 19. Błąd brzmi tak :"FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4; Hardware failure detected, consult stress.txt file." Z tego co się domyślam to albo chodzi o pamiątki albo o sprzeczkę sprzętu? Czy może mi ktoś pomóc? a skąd wziąć info jaki volt mają pamiątki? Dadam że mam s478. P4 na northwood z 01 roku, Płytę Chaintech 9EJS1 Zenith, A pamięci kingstona ddr1 pc 3200. A i jeszcze z płytą jest problem ale obecnie nad tym pracuje a TU jest link do posta o płycie na który jeszcze nikt nie odpowiedział :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Wydaje mi sie że nie płyta nie ma zablokowanego pci/agp. Zwiększ napięcie i daj 166. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgi Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 tak płyta nie ma zablokowanego ale mam ustawione agp na 66. a czemu odrazu na 166? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Przy zwiększaniu fsb zwiększa sie szyna pci/agp i możesz rozwalić dyski, napędy i karty w slotach. Przy 166 załączy sie następny dzielnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgi Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Zrobiłem jak mówiliście ale komp nie startuje. Wyskakuje błąd odnośnie ramu a dokładniej ""Expand compressed BIOS code to DRAM"" dam jeszcze kilka fotek które pomogą wam cośwymyśleć bo mi nie idzie :( TO ADRES DO ZDJĘĆ, Dodam tylko że AGP zawsze blokuje na 66. Co Wy o tym myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Ustaw ram na 332 i kręć dalej. Na procka daj 1.65-1.7V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgi Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 (edytowane) próbowałem ale nie szło. A ile VOLTów na ram? Zrobiłem jak napisałeś Ram na 2.9 czy 3.0, komp doszedł do windy ale potem reset. Po resecie hebrajskie literki i czerń... Edytowane 13 Lipca 2007 przez gorgi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...